Artikel top billede

Producenter af næste teknologi-bølge blæser på sikkerhed - kan blive en alvorlig trussel mod dig

Dine kommende it-systemer står til at blive en langt større trussel, end du måske tror. For producenterne går ikke op i sikkerhed, men i at få deres produkter ud over rampen.

Inden for de kommende ventes den store bølge af internet-opkoblede sensorer og apperater for alvor at blive udbredt, når 'Internet of Things' for alvor begynder at sprede sig.

Her vil alverdens enheder - døre, termostater, lygtemaster, køkkenapparater og så videre - blive koblet sammen på kryds og tværs via internettet.

Men der er grund til bekymring, mener det anerkendte analysehus Gartner.

For langt størstedelen af de producenter, der er på vej med apparater og maskiner designet til 'Internet of Things,' skænker ikke it-sikkerheden en tanke.

Og det bør vække stof til eftertanke for de virksomheder, der i dag overvejer at igangsætte projekter til at høste værdi af den sammenhæng og data-rigdom og muligheder for fjern-kontrol, som 'Internet of Things' giver.

Ifølge Gartner ligger teknologi-producenternes hovedfokus i stedet på tre ting, nemlig bruger-venlighed, anvendelighed og 'time-to-market' - altså at kunne levere produkterne hurtigt til markedet.

"Nogle af de førende producenter adresserer faktisk sikkerheds-problematikkerne, men det er vores opfattelse, at langt størstedelen ikke har noget fokus på området," lyder det fra Gartner-analytiker Earl Perkins.

Vær på vagt

Ifølge Gartner er komponent-producenterne typisk opmærksomme på sikkerheds-problematikkerne, da de følger it-branchens udvikling nøje.

Det samme gælder imidlertid ikke de selskaber, der bygger komponenterne ind i de forskellige apparater.

Derfor er det afgørende, at man som indkøber af de forskellige apparater til 'Internet of Things' sørger for selv at evaluere sikkerheden i de produkter, som man er i færd med at anskaffe sig, hedder det.

Ifølge Gartner har teknologi-industrien i tidligere omgange været plaget af lignende problemer, hvor producenter af nye teknologier har været så fokuserede på alt det nye, at de har glemt at indtænke sikkerheden i produkterne.

Det har eksempelvis været tilfældet i overgangen fra klient til web, fra web til mobil og da cloud-teknologierne var i en tidlig fase.

Står helt åbne

Gartners vurdering underbygges af en undersøgelse fra HP fra i fjor, hvor selskabet har gennemgået en række produkt-kategorier til Internet of Things, heriblandt webcams, termostater, sprinklere, dør-låse og hus-alarmer.

Du kan læse mere om grundene til den alvorlige mangel på sikkerhed i denne type apparater her: Sikkerheds-mareridt venter: Dine pivåbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes

Her fremgår det, at de pågældende enheder i meget stor udstrækning fremstår ubeskyttede overfor hackere og andre.

HP er med en undersøgelsesgruppe under Open Web Application Security, hvor man forsøger at fremme sikkerheds-aspektet i sværmen af apparater designet til Internet of Things.

Her er man blandt andet nået frem til, at de væsentligste problemer ligger i områder som:

- Usikre web-interfaces.

- Svag autentifikation.

- Ringe muligheder for konfigurere sikkerheds-indstillingerne.

- Dårlig firmware.

- Usikre interfaces til cloud og mobil-forbindelse.

- Dårlig sikkerhed i transport-laget.

Ifølge branche-analytikerne haster det med arbejdet.

I hvert fald venter 63 procent af Gartners store virksomheds-kilder at Internet of Things inden for de kommende fem år vil føre til store omvæltninger i den måde, som de driver forretning på - enten ved at transformere forretningen helt eller ved at udløse nye muligheder for at øge omsætningen eller begrænse omkostningerne i betydeligt omfang.

Størst effekt vil de mange sammenkoblede sensorer og lignende have i fremstillings-industrien og detail-handlen, hedder det.

Mindst effekt vil der være i offentlige myndigheder, uddannelses-sektoren og finans-sektoren.

Læs også:

Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software.

Gartner: Her er de vigtigste teknologier i 2015.

Sikkerheds-mareridt venter: Dine pivåbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere