Artikel top billede

Tip: Fire smarte måder at holde liv i din telefon, tablet og bærbare pc på

At løbe tør for strøm og ladestik er den moderne menneskes forbandelse. Vi har samlet fire løsninger, som sikrer at dit udstyr altid kan komme tilbage til 100 procent i en fart.

Mobiltelefon, bærbar computer, tablet og kamera.

Alle har de det fælles problem, at de før eller siden skal have en ny omgang strøm på batterierne. 

Er du på farten, skal du finde en stikkontakt - og er du hjemme, kan du hurtigt løbe tør for stik, når kontorets eller familiens mange enheder skal lades op. Uanset hvor, så er der mulighed for bøvl. 

Men sådan behøver det ikke at være.

For der er flere smarte løsninger på markedet, som hjælper dig med at holde dit udstyr kørende på en nem måde. Vi har samlet fire af dem her.

1. Rejs med 4 USB-ladestik i én stikkontakt

Problemet med fire opladere til fire forskellige enheder er, at de hurtigt kan optage alle dine stikkontakter derhjemme eller på farten. 

Men sådan behøver det ikke at være. For Sandberg har bygget  denne smarte lader, som leverer fire x USB-ladestik til ét stik.

To af stikkene levere 2,4 ampere, som er velegnet til tablets som en iPad - hvad vi også har testet uden problemer med både iPad 2, 3 og Air 2 - og to af stikkene leverer en ampere, som passer til mobiltelefoner. 

Vi har testet laderen med alle fire stik sat til strømslugende enheder, og her gik opladningen uden problemer.

Eneste streg i regningen er, at laderen fylder en del i stikkontakten, så du skal ikke regne med at have for meget i et stik ved siden af.

Med i pakken får du desuden stik til de trebenede engelske kontakter, så går turen til London, kan du nemt lade der også.

Sandberg kalder den for 4in1 og den vejledende udsalgspris er 299 kroner inklusive moms.

2. Få 6 USB-ladestik lige på skrivebordet

Har du ikke brug for at rejse, men kæmper i stedet med at få ladet eller dine enheder på skrivebordet, er USB Master Charger en overvejelse værd.

Denne tester har både iPad, smartwatch, mobiltelefon og en Nexus 7 i daglig brug, som kræver næsten daglige opladninger. Og flere forskellige ladere i stikket under skrivebordet. 

Den udfordring kan løses med Master Charger, som kommer med i alt seks USB-stik.

Tre af dem med 2,4 ampere til tablets - og tre af dem med en ampere til mobiltelefoner, ure og lignende. 

Selve laderen får strøm fra et medfølgede kabel, som sættes i stikkontakten. Og laderen kan desuden tændes og slukkes på siden.

Vi har testet med alle seks stik optaget, og igen gik det uden problemer.

Samtidig er adgang til stikkene nem, og laderen er tung nok til at stå stabilt på bordet.

Til gengæld løser designet ikke problemet med kabelrod, og med seks ladekablet i enheden ligner det hurtigt en gang spaghetti.

Sandbergs vejledende udsalgspris for USB Master Charger er 399 kroner inklusive moms.

3. Lad din bærbare, din telefon og start din bil - med én enhed

Feature creep er betegnelsen for det, som sker, når udviklere tilføjere flere og flere funktioner til et produkt - for til sidst en ende med Microsoft Word. Stort set. 

Så galt er det ikke gået for Power Charger, men den kompakte batteripakke kan i hvert fald mere end de fleste andre eksterne batteriløsninger. 

Først og fremmest kommer Power Charger med én USB-port, som du kan bruge til at lade dit bærbare udstyr med.

Og med en batteripakke på i alt 16.800 mAh - en Samsung S5 kommer med 2.800 mAh - kan du lade din telefon rigtigt mange gange. 

Power Charger kommer desuden med stik til både gamle og nye iPads, andre tablets, USB-enheder og lignende, så du er dækket godt ind. Samtidig kan du lade din bærbare computer direkte fra batteripakken med en af de medfølgende adaptorer.

Det fungerer alt sammen meget fint, men tilstedeværelsen af kun én USB-port er ærgelig - for det kræver, at du ikke bare kan lade dine enheder op om natten, men må aktivt skifte mellem dem.

Men er du afsted på ferie med en ældre bil, så kan Power Charger desuden fungere som startstrøm - og vi testede det: Det virker - helt op til 25 gange (ifølge producenten).

Opladningen af Power Charger sker med et medfølgende 220V lader.

Power Chargers vejledende pris er 1.199 kroner. Du kan købe den her.

4. Taske med indbygget batteri

Gider du ikke slæbe rundt på en seperat batteripakke, så kan det måske friste med en indbygget? 

Det er tilbuddet fra hollandske Phorce, som med Phorce Freedom leverer en taske til din bærbare med indbygget batteripakke / lader til din USB-enheder. 

Selve skuldertasken er lavet i et mat gummieret og forholdsvist vandtæt materiale og har ét centralt rum, som er opdelt i tre rum.

I det ene af rummene er lommen til den medfølgende batteripakke, som med to USB-stik og hele 15.000 mAh kapacitet kan lade din telefon eller tablet flere gange. 

Batteripakken lades med et mini-USB-kabel, som følger med. 

Mens ydersiden er lidt flad at se på, så er indersiden luksus-udgaven af en bærbartaske: Der er rigtigt mange rum og opdelinger, og alle de vigtigste rum er foret med blødt microfiber.

Selve tasken kan rumme en bærbar på op til 13 tommer, et par tablets og nogle papirer - men er ellers overraskende lille inden i.

Udover at fungere som en almindelig bærbar-tasken kan Phorce desuden konverteres til en rygsæk - uden at vi helt kan se behovet når tasken både har håndtag og skulderstrop.

Phorce Freedom koster 199 euro og kan købes her. Phorce laver desuden en Pro-version, som også kan lade din bærbare computer - men så er prisen også hele 599 euro.