Artikel top billede

Overblik: Så vildt bliver Apples kæmpe-byggeri i Foulum

Viborg kommer til at spille en central rolle i Apples hidtil største satsning i Europa og bliver hjemsted for iTunes, iMessages og meget andet på europæisk jord.

Den lille flække Foulum uden for Viborg bliver inden for de kommende år hjemsted for Danmarks ubetinget største datacenter, der kommer til at rumme servere i titusindvis, hvor fra Apple vil håndtere iTunes Store, App Store, iMessage, Maps og Siri for de europæiske Apple-brugere.

Byggeriet af det gigantiske datacenter på mellem 166.000 kvadratmeter og 190.000 kvadratmeter - det svarer til mellem 23 og 27 fodbold-baner lagt sammen - vækker jubel i dansk erhvervsliv i almindelighed og i Viborg i særdeleshed, for der følger arbejdspladser, opmærksomhed og penge med.

Få overblikket over Apples kommende gigant-byggeri herunder. Klik på hvert enkelt link for at få mere at vide:


Apple bygger nyt kæmpe-datacenter i Danmark - investerer milliarder af kroner
Apple investerer stort milliard-beløb i et nyt dansk giga-datacenter.


Så mange arbejdspladser bringer Apple med til Viborg
Når Apple til næste år bygger dansk mega-datacenter, betyder valget af Viborg tusinder af arbejdspladser og milliardindtægter til Danmark.


Næppe job-boom i farvandet: Men derfor er Apple-byggeri alligevel en god nyhed for hele it-danmark
ComputerViews: Apples kæmpe-byggeri af kæmpe-datacenter i Viborg har betydning for hele it-danmark. Se hvilke muligheder, der ligger i byggeriet, for hele it-branchen.


Flere danske kommuner var i spil til Apples datacenter
Flere kommuner var i spil til placering af Apples nye datacenter. Rygterne om et nyt kæmpemæssigt datacenter i Nordeuropa har svirret i branchen det seneste halvandet års tid.


Her er marken, hvor Apples danske kæmpe-datacenter kommer til at ligge
Se marken, hvor Apple vil placere selskabets kæmpe-datacenter, som kommer til at fylde godt 23 fodbold-baner.


Apples store datacenter-investering i Danmark går verden rundt
Nyheden om Apples milliard-investeringer i Danmark og Irland er forsidestof hos alverdens medier.


Viborgs kommunaldirektør: Apple har haft masser af spørgsmål og besøgt os mange gange
Apple har undersøgt sagerne grundigt, inden selskabet til næste år kan stikke spaden i den midtjyske muld og bygge et gigantisk datacenter. Læs her, hvad Apple undersøgte, inden datacenter-valget faldt på Foulum ved Viborg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere