Artikel top billede

Video afslører interessant funktion i Microsofts nye Spartan-browser

Ny video viser et interessant eksempel på, hvordan vi kan forvente, at Microsofts nye Spartan-browser kommer til at fungere i praksis.

Microsofts nye Spartan-browser, der kommer med Windows 10, vil på en række områder betyde et brud med Internet Explorer-fortiden - eksempelvis i selve renderings-motoren.

For den almindelige bruger er det dog først og fremmest den grafiske brugergrænseflade og de konkrete funktioner, der vil markere, at der er tale om en helt ny browser fra kodegiganten.

Blandt de funktioner, som Microsoft allerede har fremhævet i Spartan, er blandt andet en ny læse-tilstand, understøttelse for plugins og udvidelser og muligheden for at lave kommentarer og noter, mens man er på websiderne.

Samtidig bliver Microsofts nye Cortana-teknologi integreret i Spartan - og det er denne del, der nu er kommet lidt flere informationer frem om.

Sådan kan du bruge Cortana i Spartan

Det er winbeta.org, der har en interessant video-demo af Cortana i Spartan, hvor man kan se, hvordan den digitale assistent vil kunne benyttes diredkte fra browseren.

Blandt andet kan man se, hvordan Cortana selv regner ud, at du nok gerne vil se brugeranmeldelser, når du befinder dig på en restaurants hjemmeside.

Man kan også markere et bestemt stykke tekst på en hjemmeside - eksempelvis et navn, sted eller ord - og bede Cortana om at komme med infomationer om, hvad det egentlig er.

Det hele foregår direkte i browseren, og uden at man er nødt til at forlade den pågældende hjemmeside.

Microsoft frigav i sidste uge et blogindlæg, hvor flere detaljer om Spartan fremlægges - det gælder særligt den nye renderings-motor i browseren.

"Vi tror på, at det brud med IE's fortid, som vi har foretaget for at kunne skabe den nye renderings-motor vil hjælpe med at gøre browsing-oplevelsen bedre for vores kunder og gøre det lettere for webudviklere at bygge websider, der bare fungerer på tværs af browsere," lød det blandt andet fra Microsoft.

Microsoft har også udgivet en video, hvor udviklerne fortæller om den nye renderings-motor. Vi skrev om motoren i sidste uge i denne artikel - og herunder kan du se Microsofts video.

Læs også:

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel

Windows 10: Ny browser giver Internet Explorer baghjul

Eksperterne helt oppe at ringe: Derfor får Microsoft et stort comeback med Windows 10

Derfor kan ny Microsoft-teknologi eskalere mobil-kapløbPremium
På trods af ransomware-betaling: Dansk hotelplatform stadig ramt af problemer to uger senere
Den 9. juni blev den danske hotelplatform AK Techotel ramt af et ransomware-angreb, og modvilligt valgte selskabet dagen efter at betale løsepenge. Men i dag to uger efter, bliver der stadigvæk arbejdet på højttryk på de indre linjer, og problemerne er stadigvæk ikke løst fuldstændigt.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.