Video afslører interessant funktion i Microsofts nye Spartan-browser

Ny video viser et interessant eksempel på, hvordan vi kan forvente, at Microsofts nye Spartan-browser kommer til at fungere i praksis.

Microsofts nye Spartan-browser, der kommer med Windows 10, vil på en række områder betyde et brud med Internet Explorer-fortiden - eksempelvis i selve renderings-motoren.

For den almindelige bruger er det dog først og fremmest den grafiske brugergrænseflade og de konkrete funktioner, der vil markere, at der er tale om en helt ny browser fra kodegiganten.

Blandt de funktioner, som Microsoft allerede har fremhævet i Spartan, er blandt andet en ny læse-tilstand, understøttelse for plugins og udvidelser og muligheden for at lave kommentarer og noter, mens man er på websiderne.

Samtidig bliver Microsofts nye Cortana-teknologi integreret i Spartan - og det er denne del, der nu er kommet lidt flere informationer frem om.

Sådan kan du bruge Cortana i Spartan
Det er winbeta.org, der har en interessant video-demo af Cortana i Spartan, hvor man kan se, hvordan den digitale assistent vil kunne benyttes diredkte fra browseren.

Blandt andet kan man se, hvordan Cortana selv regner ud, at du nok gerne vil se brugeranmeldelser, når du befinder dig på en restaurants hjemmeside.

Man kan også markere et bestemt stykke tekst på en hjemmeside - eksempelvis et navn, sted eller ord - og bede Cortana om at komme med infomationer om, hvad det egentlig er.

Det hele foregår direkte i browseren, og uden at man er nødt til at forlade den pågældende hjemmeside. Microsoft frigav i sidste uge et blogindlæg, hvor flere detaljer om Spartan fremlægges - det gælder særligt den nye renderings-motor i browseren.

"Vi tror på, at det brud med IE's fortid, som vi har foretaget for at kunne skabe den nye renderings-motor vil hjælpe med at gøre browsing-oplevelsen bedre for vores kunder og gøre det lettere for webudviklere at bygge websider, der bare fungerer på tværs af browsere," lød det blandt andet fra Microsoft.

Microsoft har også udgivet en video, hvor udviklerne fortæller om den nye renderings-motor. Vi skrev om motoren i sidste uge i denne artikel - og herunder kan du se Microsofts video. Læs også:

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel

Windows 10: Ny browser giver Internet Explorer baghjul

Eksperterne helt oppe at ringe: Derfor får Microsoft et stort comeback med Windows 10

Derfor kan ny Microsoft-teknologi eskalere mobil-kapløb

Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.