Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Sådan får du mere ud af dine data - kom og hør manden bag Danmarks vildeste computer

Kom og hør om de nyeste metoder og teknologier, der giver dig mulighed for at øge udbyttet af dine data og din storage. Bliv inspireret af manden bag Danmarks vildeste computer med 16.000 kerner og en vild regnekraft.

Danmarks vildeste computer står ikke i et prangende datacenter eller i et spejlblankt og flisebeklædt laboratorium, hvor hvidklædte teknikere med blå høreværn og papir-blokke i hænderne vimser rundt og tager notater.

Den står derimod på en asfalt-beklædt plads på en mark ved Roskilde Fjord, hvor den er blevet proppet ind i to grå containere.

Den ene indeholder 16.000 kerner og supercomputerens 92 terabyte hukommelse. Den anden er fyldt op af computerens lagerplads på 7,5 petabyte.

Der er tale om et regnemonster på alle måder, selv om computeren slet ikke når de hurtigste i verden til sokkeholderne.

Supercomputeren er bygget i et samarbejde mellem DTU, Københavns Universitet og Danish e-Infrastructure Cooperation (DeIC), og Computerworld har inviteret manden bag monsteret, chefkonsulent på DTU Systembiologi, Peter Løngreen, forbi for at fortælle alle interesserede om, hvordan man passer og konfigurerer sådan et monstrum.

Det sker, når Computerworld 26. marts er vært ved et formiddags-arrangement om datacentre og hosting, hvor du også kan høre spændende indlæg fra en række af Danmarks førende hosting- og datacentre-firmaer som Nimble Storage, Veeam, Dell, Miracle, HP, Tintri og Oracle.

En arbejdshest

Ifølge Peter Løngreen er den danske supercomputer bygget anderledes end de fleste øvrige supercomputere, da den er konstrueret til alsidig anvendelse, hvor de fleste andre supercomputere er bygget til specifikke og afgrænsede formål.

Han kalder således supercomputeren for en 'arbejdshest.'

Den anvendes især til avancerede beregninger inden for pharma, life science og sundhed - blandt andet ved at analysere DNA og lignende.

Du kan læse mere om supercomputeren her: Indkøbsliste: Det skal du brige for at bygge Danmarks kraftigste supercomputer.

Kølevandet genanvendes i fjernvarme-nettet, og supercomputeren er med sin placering i to containere bygget specifikt til nemt at kunne udbygges.

Peter Løngreen vil i oplægget ligeledes fortælle om, hvordan man eksempelvis arbejder med sensiive data til såkaldt præcisionsmedicin samt andre af de krævende og ekstremt nøjagtigheds-søgende opgaver, som den kraftige supercomputere skal kunne håndtere.

Vil du med til dette gratis arrangement, hvor Computerworld desuden er vært ved morgenmad, drikkevarer og endda et gavekort til et kendt københavnsk indkøbscenter?

Så gå til tilmeldelsen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere