Artikel top billede

Slut med langsomme opdateringer: Windows 10 kan hente updates fra andre computere

En lækket version af Windows 10 afslører peer-to-peer opdatering af Windows. Det vil kunne gøre opdateringer langt hurtigere.

Microsofts servere føles ikke altid som de hurtigste knallerter på havnen.

I hvert fald ikke, når man står og skal hente de nyeste opdateringer. Ventelegen kan i værste fald blive langtrukken fornøjelse, men det er måske slut nu.

Det viser en lækkert version af Windows 10, som du nu kan hente fra torrents-sites, og som det amerikanske medie The Verge har fået fingrene i.

Den lækkede version viser, at dit operativsystem kan hente opdateringer ikke bare fra Windows servere, men også fra andre computere - lokale som online.

Du vil altså kunne få dine opdateringer via peer-to-peer netværk i fremtiden. Det vil formodentligt betyde langt hurtigere download af opdateringer, da der er millioner af computere verden rundt, som du kan hente opdateringen fra.

Det kan også betyde, at at du kan spare data på din internetforbindelse.

Du kan nemlig sætte computeren til kun at hente fra lokalnetværket - det vil sige dine andre computere på netværket.

Det er en funktion, som har eksisteret i Windows i mange år i form af Background Intelligent Transfer Service (BITS), men det har været en funktion, som skal aktiveres fra administrators side. Det nye læk viser, at funktionen kommer ned i brugerhøjde. 

Hvorvidt peer-to-peer-updates vil fortsætte frem til næste version af Windows, som Microsoft selv udsender, er uvist. Microsoft forventes snart at komme med en ny preview-version af Windows 10.

Ligeledes kan du i den kommende preview-version af Windows 10 formodentligt også opleve en mere strømlinet oplevelse af Windows 10, hvis du bruger systemet på en hybrid-computer som Surface Pro 3. Du vil nemlig kunne vælge, hvad der skal ske, når tastaturet fjernes eller tilføjes.

Det har indtil nu været en aktiv proces at skulle vælge, om computeren skulle forlade "tablet"-mode, når tastaturet blev sat til.

Læs også: 

Overblik: Den fulde historie om Windows 10: Microsofts fremtid er på spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere