Artikel top billede

Slut med langsomme opdateringer: Windows 10 kan hente updates fra andre computere

En lækket version af Windows 10 afslører peer-to-peer opdatering af Windows. Det vil kunne gøre opdateringer langt hurtigere.

Microsofts servere føles ikke altid som de hurtigste knallerter på havnen.

I hvert fald ikke, når man står og skal hente de nyeste opdateringer. Ventelegen kan i værste fald blive langtrukken fornøjelse, men det er måske slut nu.

Det viser en lækkert version af Windows 10, som du nu kan hente fra torrents-sites, og som det amerikanske medie The Verge har fået fingrene i.

Den lækkede version viser, at dit operativsystem kan hente opdateringer ikke bare fra Windows servere, men også fra andre computere - lokale som online.

Du vil altså kunne få dine opdateringer via peer-to-peer netværk i fremtiden. Det vil formodentligt betyde langt hurtigere download af opdateringer, da der er millioner af computere verden rundt, som du kan hente opdateringen fra.

Det kan også betyde, at at du kan spare data på din internetforbindelse.

Du kan nemlig sætte computeren til kun at hente fra lokalnetværket - det vil sige dine andre computere på netværket.

Det er en funktion, som har eksisteret i Windows i mange år i form af Background Intelligent Transfer Service (BITS), men det har været en funktion, som skal aktiveres fra administrators side. Det nye læk viser, at funktionen kommer ned i brugerhøjde. 

Hvorvidt peer-to-peer-updates vil fortsætte frem til næste version af Windows, som Microsoft selv udsender, er uvist. Microsoft forventes snart at komme med en ny preview-version af Windows 10.

Ligeledes kan du i den kommende preview-version af Windows 10 formodentligt også opleve en mere strømlinet oplevelse af Windows 10, hvis du bruger systemet på en hybrid-computer som Surface Pro 3. Du vil nemlig kunne vælge, hvad der skal ske, når tastaturet fjernes eller tilføjes.

Det har indtil nu været en aktiv proces at skulle vælge, om computeren skulle forlade "tablet"-mode, når tastaturet blev sat til.

Læs også: 

Overblik: Den fulde historie om Windows 10: Microsofts fremtid er på spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere