Artikel top billede

Slut med langsomme opdateringer: Windows 10 kan hente updates fra andre computere

En lækket version af Windows 10 afslører peer-to-peer opdatering af Windows. Det vil kunne gøre opdateringer langt hurtigere.

Microsofts servere føles ikke altid som de hurtigste knallerter på havnen.

I hvert fald ikke, når man står og skal hente de nyeste opdateringer. Ventelegen kan i værste fald blive langtrukken fornøjelse, men det er måske slut nu.

Det viser en lækkert version af Windows 10, som du nu kan hente fra torrents-sites, og som det amerikanske medie The Verge har fået fingrene i.

Den lækkede version viser, at dit operativsystem kan hente opdateringer ikke bare fra Windows servere, men også fra andre computere - lokale som online.

Du vil altså kunne få dine opdateringer via peer-to-peer netværk i fremtiden. Det vil formodentligt betyde langt hurtigere download af opdateringer, da der er millioner af computere verden rundt, som du kan hente opdateringen fra.

Det kan også betyde, at at du kan spare data på din internetforbindelse.

Du kan nemlig sætte computeren til kun at hente fra lokalnetværket - det vil sige dine andre computere på netværket.

Det er en funktion, som har eksisteret i Windows i mange år i form af Background Intelligent Transfer Service (BITS), men det har været en funktion, som skal aktiveres fra administrators side. Det nye læk viser, at funktionen kommer ned i brugerhøjde. 

Hvorvidt peer-to-peer-updates vil fortsætte frem til næste version af Windows, som Microsoft selv udsender, er uvist. Microsoft forventes snart at komme med en ny preview-version af Windows 10.

Ligeledes kan du i den kommende preview-version af Windows 10 formodentligt også opleve en mere strømlinet oplevelse af Windows 10, hvis du bruger systemet på en hybrid-computer som Surface Pro 3. Du vil nemlig kunne vælge, hvad der skal ske, når tastaturet fjernes eller tilføjes.

Det har indtil nu været en aktiv proces at skulle vælge, om computeren skulle forlade "tablet"-mode, når tastaturet blev sat til.

Læs også: 

Overblik: Den fulde historie om Windows 10: Microsofts fremtid er på spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere