Artikel top billede

Sådan så Silk Road ud, inden sitet blev fjernet i efteråret 2013.

Nettets store narkobaroner risikerer at ende deres liv i fængsel

Bagmændene bag narkositet Silk Road står til livstidsstraffe, efter retssagerne er begyndt at rulle. Se her, hvad sagerne handler om.

Den 42-årige australier Peter Nash har i Manhattan District-retten i New York erklæret sig skyldig i at være administrator for det berygtede narkosite Silk Road, der blev lukket i efteråret 2013.

På den baggrund kan hans forventelige straf blive et sted mellem 20 år og livstid i fængslet, når strafudmålingen foretages den 26. maj, skriver News.com.au.

I retten fremgik det, at Peter Nash over længere havde haft kendskab til Silk Road-handlen, der blandt andet tæller salg og køb af heroin, kokain, LSD og diverse andre medikamenter via møntfoden Bitcoins, inden han blev moderator på sitet.

Skulle rydde op i chatrum

Peter Nash forklarede, at hans motivation til at blive administrator på sitet i 2013 var, at han dermed kunne skaffe sig stoffer til eget forbrug og socialisere med ligesindede på Silk Road.

Han nægtede dog kendskab til at have indgået handler.

Derimod var hans job at moderere chatrum for spam - og fjerne spam - hvilket han ifølge eget udsagn fik et sted mellem 175.000 og 225.000 kroner for i sin 10 måneders ansættelsesperiode.

De amerikanske myndigheder mener snarere, at Peter Nash tjente op mod en halv million kroner som ansat på Silk Road.

Den helt store narkobaron

Dermed forventes det, at Peter Nash kan følge i fodsporene på Ross William Ulbricht, der er stifteren af Silk Road, hvilket i folkemunde kendes som 'The Ebay of drugs'.

Ross William Ulbricht blev i sidste måned kendt skyldig i syv tiltaler.

Inden han blev fanget, formodes det, at Ross William Ulbricht tjente på den pæne side af 100 millioner kroner som følge af minimum en million narkohandler på sitet.

Andre vurderer, at Ross William Ulbricht tjente en halv milliard kroner på Silk Road. 

Læs også:

Crime-as-a-service: Sådan bliver hælervarer solgt som slik på nettet

Silk Road-ejer dømt skyldig: Stærke beviser mod gigantisk narkoside på "det mørke net"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere