Artikel top billede

Sådan så Silk Road ud, inden sitet blev fjernet i efteråret 2013.

Nettets store narkobaroner risikerer at ende deres liv i fængsel

Bagmændene bag narkositet Silk Road står til livstidsstraffe, efter retssagerne er begyndt at rulle. Se her, hvad sagerne handler om.

Den 42-årige australier Peter Nash har i Manhattan District-retten i New York erklæret sig skyldig i at være administrator for det berygtede narkosite Silk Road, der blev lukket i efteråret 2013.

På den baggrund kan hans forventelige straf blive et sted mellem 20 år og livstid i fængslet, når strafudmålingen foretages den 26. maj, skriver News.com.au.

I retten fremgik det, at Peter Nash over længere havde haft kendskab til Silk Road-handlen, der blandt andet tæller salg og køb af heroin, kokain, LSD og diverse andre medikamenter via møntfoden Bitcoins, inden han blev moderator på sitet.

Skulle rydde op i chatrum

Peter Nash forklarede, at hans motivation til at blive administrator på sitet i 2013 var, at han dermed kunne skaffe sig stoffer til eget forbrug og socialisere med ligesindede på Silk Road.

Han nægtede dog kendskab til at have indgået handler.

Derimod var hans job at moderere chatrum for spam - og fjerne spam - hvilket han ifølge eget udsagn fik et sted mellem 175.000 og 225.000 kroner for i sin 10 måneders ansættelsesperiode.

De amerikanske myndigheder mener snarere, at Peter Nash tjente op mod en halv million kroner som ansat på Silk Road.

Den helt store narkobaron

Dermed forventes det, at Peter Nash kan følge i fodsporene på Ross William Ulbricht, der er stifteren af Silk Road, hvilket i folkemunde kendes som 'The Ebay of drugs'.

Ross William Ulbricht blev i sidste måned kendt skyldig i syv tiltaler.

Inden han blev fanget, formodes det, at Ross William Ulbricht tjente på den pæne side af 100 millioner kroner som følge af minimum en million narkohandler på sitet.

Andre vurderer, at Ross William Ulbricht tjente en halv milliard kroner på Silk Road. 

Læs også:

Crime-as-a-service: Sådan bliver hælervarer solgt som slik på nettet

Silk Road-ejer dømt skyldig: Stærke beviser mod gigantisk narkoside på "det mørke net"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere