Sådan så Silk Road ud, inden sitet blev fjernet i efteråret 2013.

Nettets store narkobaroner risikerer at ende deres liv i fængsel

Bagmændene bag narkositet Silk Road står til livstidsstraffe, efter retssagerne er begyndt at rulle. Se her, hvad sagerne handler om.

Den 42-årige australier Peter Nash har i Manhattan District-retten i New York erklæret sig skyldig i at være administrator for det berygtede narkosite Silk Road, der blev lukket i efteråret 2013.

På den baggrund kan hans forventelige straf blive et sted mellem 20 år og livstid i fængslet, når strafudmålingen foretages den 26. maj, skriver News.com.au.

I retten fremgik det, at Peter Nash over længere havde haft kendskab til Silk Road-handlen, der blandt andet tæller salg og køb af heroin, kokain, LSD og diverse andre medikamenter via møntfoden Bitcoins, inden han blev moderator på sitet.

Skulle rydde op i chatrum
Peter Nash forklarede, at hans motivation til at blive administrator på sitet i 2013 var, at han dermed kunne skaffe sig stoffer til eget forbrug og socialisere med ligesindede på Silk Road.

Han nægtede dog kendskab til at have indgået handler.

Derimod var hans job at moderere chatrum for spam - og fjerne spam - hvilket han ifølge eget udsagn fik et sted mellem 175.000 og 225.000 kroner for i sin 10 måneders ansættelsesperiode.

De amerikanske myndigheder mener snarere, at Peter Nash tjente op mod en halv million kroner som ansat på Silk Road.

Den helt store narkobaron
Dermed forventes det, at Peter Nash kan følge i fodsporene på Ross William Ulbricht, der er stifteren af Silk Road, hvilket i folkemunde kendes som 'The Ebay of drugs'.

Ross William Ulbricht blev i sidste måned kendt skyldig i syv tiltaler.

Inden han blev fanget, formodes det, at Ross William Ulbricht tjente på den pæne side af 100 millioner kroner som følge af minimum en million narkohandler på sitet.

Andre vurderer, at Ross William Ulbricht tjente en halv milliard kroner på Silk Road. 

Læs også:

Crime-as-a-service: Sådan bliver hælervarer solgt som slik på nettet

Silk Road-ejer dømt skyldig: Stærke beviser mod gigantisk narkoside på "det mørke net"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.