Artikel top billede

Foto: Nicolai Devantier.

Microsoft sniger Cortana-assistenten ind på Apples og Googles telefoner

Både Google Now og Apples Siri bliver nu overhalet indenom på deres egne platforme af Microsofts personlige assistent Cortana.

Personlige assistenter i digital form er en af tidens store tendenser, og der er versioner fra alle de tre store spillere - Google, Apple og Microsoft - på markedet.

Indtil nu har de tre virksomheders produkter kun været beregnet til at blive afviklet på de respektive firmaers platforme, men det ændrer Microsoft nu på.

Redmond-firmaet går således til angreb på konkurrenterne på deres egne platforme.

Når Cortana kommer sammen med Windows 10 senere i år, slipper kodefabrikken nemlig også en stand alone-version og udgaver til både Android og iOS.

Det skriver PC World i USA.

Data fra Apple og Google

Den digitale assistent Cortina blev lanceret i forbindelse med Windows Phone 8.1 i april sidste år.

Læs mere her: Så vild bliver Windows Phone 8.1

Assistenten er en talende applikation, der kan præsentere og analysere komplekse opgaver ud fra dine egne data, mails, kalenderaftaler eller færden på nettet.

Cortana bliver en central funktion i Windows 10, og derved vil den kommunikerende og analyserende lille hjælper springe ud som en indfødt komponent på verdens mest udbredte styresystem.

Læs også: Video afslører interessant funktion i Microsofts nye Spartan-browser

Men Microsoft er også godt klar over, at brugerne anvender andre produkter end dem, der kommer fra virksomheden.

Eksempelvis har Microsofts telefoner ikke bidt sig særligt hårdt fast i markedet.

Derfor udvikles Cortana nu også til konkurrenternes platform for på den måde at få brugerne til at blive hængende i Microsofts eget økosystem - selv om de altså bruger en iPad eller en Android-telefon.

Samtidig er informationer, der kommer fra telefoner eller tabletter, vigtige for at få præcise informationer fra Cortana.

Ved at placere en app på eksempelvis Apples telefon kan Cortana også gøre brug af eksempelvis geo-data, søgehistorik eller fortælle om app-forbrug.

Microsofts produkt skal altså gøres bedre ved at anvende konkurrenternes hardware-produkter.

Det er naturligvis også et led i kodebutikkens overordnede strategi om Mobile first.

Læs også:

Video afslører interessant funktion i Microsofts nye Spartan-browser

Hologram-briller, Cortana og gratis opdatering: Her er alle onsdagens Windows 10-nyheder

Første kig på Microsofts Universal Apps: Alt arbejder sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere