Foto: BlackBerry.

Mød en spionsikker tablet-pc fra uventet kant: Har du råd til den?

En tablet til sikker kommunikation, der ikke kan aflyttes, er på vej fra BlackBerry i samarbejde med IBM og Samsung. Prisen er dog noget krydret.

Den canadiske producent BlackBerry var længe en stor aktør på mobilmarkedet, men er i dag blevet reduceret til en parentes, når det handler om mobiler.

Men nu stikker virksomheden næsen frem igen med et nyt produkt i form af en tablet.

Men ikke en hvilken som helst tablet.

Firmaet har valgt sikkerhedsvinklen på det nye produkt, der er udviklet i samarbejde med IBM og Samsung.

Tabletten er blevet døbt SecuTABLET, og den er mere præcist beskrevet en specialversion af Galaxy Tab S 10.5

Som navnet også antyder, er der lagt stor vægt på sikkerheden i BlackBerry-versionen.

Modificeret tablet
Tabletten er udviklet af det BlackBerry-ejede selskab Secusmart, der har specialiseret sig i at udvikle sikkerheds- og krypteringsløsninger, som skal forhindre, at brugeren bliver aflyttet eller overvåget af tredjepart eksempelvis ved at sørge for sikre tekst- og talebeskeder.

Secusmart-teknologien anvendes også i telefoner, der blandt andet er blevet solgt til de tyske myndigheder efter den lidt pinlige sag, hvor NSA lyttede med på den tyske forbundskansler Angela Merkels ringeapparat.

Grundlaget for tabletten er bygget på den samme teknologi, hvilket ifølge producenten betyder, at du trygt kan kommunikere uden at være bekymret for, at andre lytter - eller læser med.

IBM har også deltaget i festen med sikkerhedsekspertise, nærmere bestemt med en såkaldt wrapping-teknologi, der pakker applikationerne ind i et lag sikkerhed.

Det er dog også muligt, at anvende helt almindelige applikationer, der ikke er beskyttet med det ekstra sikkerhedslag, hvilket betyder, at der ikke er lukket for Facebook, Youtube eller Twitter.

Hamper pris
Sikkerheden skulle i øvrigt ikke være en barriere for brugervenligheden fortæller bossen for Secusmart, Hans-Christoph Quelle, i et interview med den amerikanske avis Wall Street Journal.

Tabletten kommer til sommer, og den er primært rettet mod den offentlige sektor og det private erhvervsliv og altså ikke dig og mig som almindelige forbrugere.

Det fremgår også af prisen, der er godt krydret.

Manden på gaden vil nok blive afskrækket af en prislap påtrykt disse tal: 2.380 dollar.

Med den nuværende høje dollarkurs svarer det til små 17.000 kroner vel og mærke uden de danske afgifter.

Den almindelige udgave af Samsung Galaxy Tab S 10.5 - altså uden sikkerhedslaget - koster cirka en tiendedel.

Læs også:

BlackBerry: Udviklere skal tvinges til også at udvikle apps til os - og ikke kun iOS og Android

Samsung kan være ved at købe BlackBerry

Kampen om erhvervskunderne: Sådan vil Samsung og Apple banke alle de andre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.