Artikel top billede

Foto: BlackBerry.

Mød en spionsikker tablet-pc fra uventet kant: Har du råd til den?

En tablet til sikker kommunikation, der ikke kan aflyttes, er på vej fra BlackBerry i samarbejde med IBM og Samsung. Prisen er dog noget krydret.

Den canadiske producent BlackBerry var længe en stor aktør på mobilmarkedet, men er i dag blevet reduceret til en parentes, når det handler om mobiler.

Men nu stikker virksomheden næsen frem igen med et nyt produkt i form af en tablet.

Men ikke en hvilken som helst tablet.

Firmaet har valgt sikkerhedsvinklen på det nye produkt, der er udviklet i samarbejde med IBM og Samsung.

Tabletten er blevet døbt SecuTABLET, og den er mere præcist beskrevet en specialversion af Galaxy Tab S 10.5

Som navnet også antyder, er der lagt stor vægt på sikkerheden i BlackBerry-versionen.

Modificeret tablet

Tabletten er udviklet af det BlackBerry-ejede selskab Secusmart, der har specialiseret sig i at udvikle sikkerheds- og krypteringsløsninger, som skal forhindre, at brugeren bliver aflyttet eller overvåget af tredjepart eksempelvis ved at sørge for sikre tekst- og talebeskeder.

Secusmart-teknologien anvendes også i telefoner, der blandt andet er blevet solgt til de tyske myndigheder efter den lidt pinlige sag, hvor NSA lyttede med på den tyske forbundskansler Angela Merkels ringeapparat.

Grundlaget for tabletten er bygget på den samme teknologi, hvilket ifølge producenten betyder, at du trygt kan kommunikere uden at være bekymret for, at andre lytter - eller læser med.

IBM har også deltaget i festen med sikkerhedsekspertise, nærmere bestemt med en såkaldt wrapping-teknologi, der pakker applikationerne ind i et lag sikkerhed.

Det er dog også muligt, at anvende helt almindelige applikationer, der ikke er beskyttet med det ekstra sikkerhedslag, hvilket betyder, at der ikke er lukket for Facebook, Youtube eller Twitter.

Hamper pris

Sikkerheden skulle i øvrigt ikke være en barriere for brugervenligheden fortæller bossen for Secusmart, Hans-Christoph Quelle, i et interview med den amerikanske avis Wall Street Journal.

Tabletten kommer til sommer, og den er primært rettet mod den offentlige sektor og det private erhvervsliv og altså ikke dig og mig som almindelige forbrugere.

Det fremgår også af prisen, der er godt krydret.

Manden på gaden vil nok blive afskrækket af en prislap påtrykt disse tal: 2.380 dollar.

Med den nuværende høje dollarkurs svarer det til små 17.000 kroner vel og mærke uden de danske afgifter.

Den almindelige udgave af Samsung Galaxy Tab S 10.5 - altså uden sikkerhedslaget - koster cirka en tiendedel.

Læs også:

BlackBerry: Udviklere skal tvinges til også at udvikle apps til os - og ikke kun iOS og Android

Samsung kan være ved at købe BlackBerry

Kampen om erhvervskunderne: Sådan vil Samsung og Apple banke alle de andre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere