Artikel top billede

Kampen om erhvervskunderne: Sådan vil Samsung og Apple banke alle de andre

ComputerViews: Samsung og Apple vil begge ind på erhvervsmarkedet med deres smartphones og tablet-computere. Nye special-aftaler og særlige tiltag skal være med til at bane vejen ind på CIO'ernes bord. Se her, hvorfor de er interessante.

ComputerViews: Mens priskrigen raser i konsum-markedet, hvor forbrugerne går vældigt meget op i pris, er de store smartphones-producenterne for alvor begyndt at tromme sammen til stor-offensiver rettet mod erhvervsmarkedet.

Her går man ikke så meget op i rå pris for den enkelte telefon, hvis blot købet kan udløse andre forretningsfordele: Øget effektivitet, mindre risisci, større sikkerhed, hurtigere håndtering eller hvad virksomheden nu måler på.

Det er med andre ord en lukrativ gesjæft, hvis man for alvor kan blive erhvervslivets foretrukne mærke.

Og det vil både Apple og Samsung gerne - og de er to af verdens absolut mest toneangivende smartphone-producenter.

Lad os tage et kig på deres ret forskellige tilgange mod erhvervsmarkedet, som de hver især mener vil kunne bane vejen til store gennembrud.

Vil udnytte BlackBerrys sikkerhed

Samsung har indgået aftale med BlackBerry, der engang var det foretrukne valg blandt erhvervslivets brugere, men som har skrantet stort set siden iPhone for alvor satte gang i smartphonens udbredelse.

Du kan læse mere om BlackBerrys nedtur her: Planen er klar: Sådan vil BlackBerry gøre comeback.

For Samsung handler aftalen med BlackBerry primært om BlackBerry Enterprise Server 12 (BES12), som Samsung fra begyndelsen af næste år vil integrere i sine Galaxy-smartphones og tablet-computere.

BlackBerry regnes fortsat for at være blandt de bedste selskaber inden for mobil-sikkerhed og mobil-baseret data-håndtering.

Ifølge selskaberne vil Galaxy-enhederne fortsat også være beskyttet af Samsungs egen Knox-teknologi, der nu vil blive suppleret af BES12.

Det er selskabernes håb, at den forbedrede sikkerhed og de forbedrede håndterings-muligheder vil appellere til erhvervsbrugerne: For BlackBerry er alle fremskridt nødvendige, mens det for Samsung gælder, at selskabet er begyndt at se alvorlige tegn på afmatning i den himmel-flugt, som selskabet ellers har vænnet sig til.

Det kan du læse mere om her: Fjerde katastrofe-regnskab i træk for Samsung: Nu skal Samsung-smartphones ned i pris.

Begge selskaber har med andre ord brug for, at erhvervsbrugerne bider på.

Det åben spørgsmål er selvfølgelig, om øget sikkerhed og forbedrede håndteringsmuligheder er nok til at få de Android-baserede Galaxy-enheder til at appellere til de professionelle brugere?

Android er ikke jo ikke ligefrem kendt for sin tårnhøje sikkerhed.

Læs også: Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads.

Apple vil også frem

Samsung vil imidlertid ikke komme sovende til erhvervsbrugerne, for også hovedrivalen, Apple, har kig på dette området, og selskabet har søsat en regulær offensiv på flere fronter.

Det kan du læse mere om her: Apples erhvervs-planer tager form: Sådan skal du kapres som kunde.

Blandt andet har Apple indgået et tæt samarbejde med IBM, der har et solidt fodfæste og et godt ry blandt erhvervsbrugerne.

De første fælles løsninger er på trapperne, og det kan meget vel være, at Apple vil begynde at sælge iPhones og iPads med præinstallerede business-apps fra IBM.

Du kan læse mere om dette samarbejde her: Apple og IBM på trapperne med nye fælles-produkter.

Apple har desuden netop udvidet sit såkaldte 'Device Enrollment Program' (DEP) til at dække i alt 26 lande - herunder Danmark - samt til en stribe godkendte forhandlere. Hidtil har det kun dækket det amerikanske marked.

Det er værd at lægge mærke til, fordi DEP gør det muligt for it-afdelingerne at konfiguere iPhones og iPads uden at gennemgå hvert enkelt apparat.

Udrulningen af DEP i de mange nye lande er derfor et tydeligt signal fra Apple om, at virksomhedernes it-afdelinger og deres behov er i søgelyset.

Apples iPhone er i dag langt den mest udbredte smartphone i erhvervslivet.

Det skyldes dog mest, at iPhonen har så stor succes blandt de private forbrugere - og dermed medarbejderne. Det har fået it-chefer og CIO'er til at tage iPhonen til sig.

Microsoft lurer i kulissen

I kulissen lurer Microsoft, der med Windows Phone og selskabets Lumia-telefoner har øjnene stift rettet mod erhvervsmarkedet.

Der findes ikke mange virksomheder, der ikke anvender software fra Microsoft i en eller anden udstrækning, og selskabet er anerkendt som en solid software-leverandør til business-behov.

Samtidig er Microsoft i fuld sving med at ændre sit fokus ud fra mantraet: 'Cloud first, mobile first.'

Det betyder, at produkter først og fremmest skal tænkes ud fra cloud-brugeres og mobile brugeres behov, hvilket blandt andet andet det nye Office er et godt tegn på: Her er Microsofts plan med Office: Disse teknologier skal høste data om dig fra mange kilder.

Med Microsoft solide position blandt erhvervsbrugerne, kan kursændringen meget vel føre til forbedrede markedsandele - en ting, som Microsoft også har brug for: Microsoft får tørre tæsk på smartphones-markedet, mens rivalerne vokser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.