Artikel top billede

Tre vigtige facts om Windows 10: Det skal du vide om det nye styresystem

Windows 10 nærmer sig en lancering, og det nye styresystem fra Microsoft begynder for alvor at se spændende ud for forbrugerne og virksomhederne.

Windows 10 bliver efterfølgeren til det ikke altid lige elskede Windows 8 og efterfølgeren 8.1.

Microsoft har under hele Windows 8's levetid kæmpet med folk, som har valgt at blive på Windows 7-platformen eller har valgt at benytte sig af forskellige programmer i Windows 8, som nedtoner de mange "tablet-optimerede" apps.

Disse apps giver nemlig ikke særlig meget mening, hvis du benytter din computer... som en computer.

Men Windows 10 skal redde alt dette.

Der vil blandt andet blive en mere markant forskel på, om  du sidder på en traditionel computer eller en tablet.

Og der er igen fokus på enterprise-segmentet - en målgruppe, som følte sig overset med det farverige og forbrugerrettede Windows 8 og 8.1.

Nærmest på daglig basis får vi nye informationer om Windows 10. Senest har vi fået af vide, at Technical Preview-versionen af Windows 10 vil komme i en hurtigere strøm, og ikke mindst har vi netop også fået en nærmere dato på, hvornår vi kan forvente det nye Windows.

Her er tre vigtige facts om Windows 10:

1) Det bliver gratis - sådan da
Microsoft overraskede ved det store forårsevent, hvor selskabet kom med en række nye informationer om Windows. Den største overraskelse var, at Windows 10 bliver gratis for eksisterende ejere af Windows.

Ikke bare for Windows 8-ejere, men Microsoft har for nylig fortalt, at det vil være gratis for alle Windows-versioner.

Denne historie har dog vist ikke at holde vand, da det kun gælder for Windows 7-brugere og folk med nyere versioner.

Hvad prisen efter det første års gratis opdatering vil blive, er endnu uvist.

Læs også: Microsoft tilbyder gratis Windows 10 - også for software-piraterne

2) Det udkommer til sommer på 111 forskellige sprog i 190 forskellige lande
Microsoft har hele tiden sagt, at Windows 10 ville udkomme i "Q2/Q3", hvilket mange medier har spået til at være i sommermånederne.

Og det tyder på, at den spådom var korrekt.

I hvert fald har Microsofts Terry Myerson, chef for Windows-afdelingen hos Microsoft, fortalt på sin Microsoft-blog, at Windows 10 vil få en sommer-lancering. Det vil sige at ovenstående gratis opgraderingsperiode vil være fra sommeren 2015 til sommer 2016.

Windows 10 vil udkomme i 190 lande verden over sommeren på 111 forskellige sprog.

3) Det er et opgør med Windows 8
Som tidligere nævnt blev Windows 8 ikke modtaget med kyshånd.

Windows 8 kom med et radikalt anderledes fokus, hvor specielt tablets var i omdrejningspunktet.

Det betød, at specielt virksomheder let gik hen over Windows 8, da virksomheders bærbare og desktops intet ville få ud af "modern UI"-apps eller store farverige felter.

Windows 8.1 rettede nogle af de tvungne brugerflade-oplevelser, men mange er fortsat forblevet hos Windows 7's trygge rammer. Og det er selvom at supporten til Windows 7 (generel support) sluttede 13. januar (forlænget support: 14. januar 2020).

Med Windows 10 skal der rettes op på Windows 8.

Windows 8 var ikke en fejl, men i forsøget på at komme ind på tablet-markedet med hybrid-computere, overså Microsoft lige kernemålgruppen: pc-brugerne.

Windows 10 minder igen om det, vi kender. En traditionel, men moderne startmenu er blot en af mange tiltag, som er at finde i Windows 10.

Man kan dermed sige, at Microsoft har taget det bedste fra Windows 7 og har blandet med de gode forbedringer fra Windows 8.

Dertil kommer også Projekt Spartan.

En ny browser som skal tage over efter Internet Explorer.

Læs også: Microsoft: Nu er det slut med Internet Explorer

I Windows 10 vil Projekt Spartan være hoved-browseren, mens Internet Explorer vil være forvist til en tilværelse, som program til ældre sites, som i starten måske ikke understøtter Projekt Spartan.

Du kan læse mere om Spartan - som kun er et midlertidigt navn - her: Video afslører interessant funktion i Microsofts nye Spartan-browser

Læs også: Brugerne elsker allerede Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere