Artikel top billede

Tre vigtige facts om Windows 10: Det skal du vide om det nye styresystem

Windows 10 nærmer sig en lancering, og det nye styresystem fra Microsoft begynder for alvor at se spændende ud for forbrugerne og virksomhederne.

Windows 10 bliver efterfølgeren til det ikke altid lige elskede Windows 8 og efterfølgeren 8.1.

Microsoft har under hele Windows 8's levetid kæmpet med folk, som har valgt at blive på Windows 7-platformen eller har valgt at benytte sig af forskellige programmer i Windows 8, som nedtoner de mange "tablet-optimerede" apps.

Disse apps giver nemlig ikke særlig meget mening, hvis du benytter din computer... som en computer.

Men Windows 10 skal redde alt dette.

Der vil blandt andet blive en mere markant forskel på, om  du sidder på en traditionel computer eller en tablet.

Og der er igen fokus på enterprise-segmentet - en målgruppe, som følte sig overset med det farverige og forbrugerrettede Windows 8 og 8.1.

Nærmest på daglig basis får vi nye informationer om Windows 10. Senest har vi fået af vide, at Technical Preview-versionen af Windows 10 vil komme i en hurtigere strøm, og ikke mindst har vi netop også fået en nærmere dato på, hvornår vi kan forvente det nye Windows.

Her er tre vigtige facts om Windows 10:

1) Det bliver gratis - sådan da
Microsoft overraskede ved det store forårsevent, hvor selskabet kom med en række nye informationer om Windows. Den største overraskelse var, at Windows 10 bliver gratis for eksisterende ejere af Windows.

Ikke bare for Windows 8-ejere, men Microsoft har for nylig fortalt, at det vil være gratis for alle Windows-versioner.

Denne historie har dog vist ikke at holde vand, da det kun gælder for Windows 7-brugere og folk med nyere versioner.

Hvad prisen efter det første års gratis opdatering vil blive, er endnu uvist.

Læs også: Microsoft tilbyder gratis Windows 10 - også for software-piraterne

2) Det udkommer til sommer på 111 forskellige sprog i 190 forskellige lande
Microsoft har hele tiden sagt, at Windows 10 ville udkomme i "Q2/Q3", hvilket mange medier har spået til at være i sommermånederne.

Og det tyder på, at den spådom var korrekt.

I hvert fald har Microsofts Terry Myerson, chef for Windows-afdelingen hos Microsoft, fortalt på sin Microsoft-blog, at Windows 10 vil få en sommer-lancering. Det vil sige at ovenstående gratis opgraderingsperiode vil være fra sommeren 2015 til sommer 2016.

Windows 10 vil udkomme i 190 lande verden over sommeren på 111 forskellige sprog.

3) Det er et opgør med Windows 8
Som tidligere nævnt blev Windows 8 ikke modtaget med kyshånd.

Windows 8 kom med et radikalt anderledes fokus, hvor specielt tablets var i omdrejningspunktet.

Det betød, at specielt virksomheder let gik hen over Windows 8, da virksomheders bærbare og desktops intet ville få ud af "modern UI"-apps eller store farverige felter.

Windows 8.1 rettede nogle af de tvungne brugerflade-oplevelser, men mange er fortsat forblevet hos Windows 7's trygge rammer. Og det er selvom at supporten til Windows 7 (generel support) sluttede 13. januar (forlænget support: 14. januar 2020).

Med Windows 10 skal der rettes op på Windows 8.

Windows 8 var ikke en fejl, men i forsøget på at komme ind på tablet-markedet med hybrid-computere, overså Microsoft lige kernemålgruppen: pc-brugerne.

Windows 10 minder igen om det, vi kender. En traditionel, men moderne startmenu er blot en af mange tiltag, som er at finde i Windows 10.

Man kan dermed sige, at Microsoft har taget det bedste fra Windows 7 og har blandet med de gode forbedringer fra Windows 8.

Dertil kommer også Projekt Spartan.

En ny browser som skal tage over efter Internet Explorer.

Læs også: Microsoft: Nu er det slut med Internet Explorer

I Windows 10 vil Projekt Spartan være hoved-browseren, mens Internet Explorer vil være forvist til en tilværelse, som program til ældre sites, som i starten måske ikke understøtter Projekt Spartan.

Du kan læse mere om Spartan - som kun er et midlertidigt navn - her: Video afslører interessant funktion i Microsofts nye Spartan-browser

Læs også: Brugerne elsker allerede Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Optimér mulighederne for et ideelt samarbejde med eksterne konsulenter
Sådan høster du fordelene ved at supplere traditionel ansættelse med målrettet anvendelse af eksterne spidskompetencer.