BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Mareridts-uge: Uber ramt af tre store møgsager

Taxaselskabet Uber er vant til juridiske sværdslag, men denne uge har været ekstra hård for selskabet i flere store lande.

Det alternative taxaselskab Uber har i den seneste tid været presset af tre rigtige møgsager i Frankrig, Tyskland og Sydkorea.

I Sydkorea er 30 Uber-medarbejdere inklusiv selskabets direktør, Travis Kalanick, anklaget for at drive en ulovlig taxavirksomhed.

Samtidig er selskabets franske hovedkvarter blevet bestormet af fransk politi i forbindelse med en undersøgelse af selskabets aktiviteter, hvor blandt andet telefoner til chauffører er blevet konfiskeret.

Den franske indenrigsminister forbød allerede fra 1. januar Ubers UberPOP-app, der forbinder brugerne med Uber-chauffører, der ikke er uddannet taxachauffører eller er forsikret.

Og i Tyskland er selskabets service også blevet forbudt, efter en dommer har fundet servicen ulovlig og i strid med den tyske lovgivning.

I vores sydlige naboland bliver der således stanget bøder ud på små to millioner kroner, hver gang selskabets chauffører uden en taxalicens samler en passager op.

Det skriver BBC.

Uber slår igen

En talsmand fra Uber siger, at selskabet beklager den tyske afgørelse, og at den repræsenterer en fundamental modstand mod at lade selskabet etablere en tysk service.

Samtidig fastslår Uber, at virksomheden vil fortsætte med at tilbyde limousine- og taxi-service i Tyskland med chauffører, der har papirerne i orden.

Samtidig vil Uber appellere afgørelsen og fortsætte dialogen med de tyske myndigheder for at få kerneservicen op at køre på de tyske veje.

I både Frankrig og Sydkorea lover Uber, at selskabet vil fortsætte sine kampe mod myndighederne for at få lov til at søsætte servicen.

Og Uber må siges at have en vis erfaring i de juridiske sværdslag, da stort set hvert nye land, som selskabet planter sine hjul i, har stejlet og på en eller anden måde forsøgt at obstruere selskabets aktiviteter.

Det gælder også i Danmark, som du kan læse mere om her.

Læs også:

Dansk-drevet Uber-konkurrent har stor succes i udlandet - chauffør-løn kommer fra drikkepenge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere