Artikel top billede

Unity Technologies vinder IT-Prisen 2015

Deres teknologi bruges af en million spiludviklere over hele verden. De tjener penge. Og torsdag aften modtog de IT-Prisen 2015 for deres ekstraordinære biddrag til it-branchen.

Vinderne af IT-Prisen 2015 er stifterne af Unity Technologies Nicholas Francis, Joachim Ante og David Helgason.

Det blev afsløret torsdag aften til IT-Branchens årsmøde på Børsen i København. Prisen som sponseres af Computerworld og er blevet uddelt siden 1991 gives hvert år til, hvad der i prisens fundats beskrives som: "En person, der via idéskabelse, drift af forretning eller offentligt hverv bidrager til en positiv udvikling af IT-branchen eller dens virksomheder".

Sidste år gik prisen til super-programmøren Anders Hejlsberg, der står bag flere flere succesfulde programmeringssprog, herunder C#. Det kan du læse om her.

Men i år gik prisen til de tre stiftere af Unity Technologies Nicholas Francis, Joachim Ante og David Helgason.

Kaare Danielsen, Computerworlds bestyrelsesformand, overrakte prisen og motiverede valget med fokus på god forretningsledelse:

"Jeg må indrømme at vi er lidt gammeldags i dommerpanelet, så vi kan også godt lide at se at I tjener penge, og det gør I. Så jeg vil ikke tøve med at kalde Unity Technologies for den største danske it-succes siden Skype og Navision.", forklarede han med henvisning til at Unity Technologies har formået at levere gode overskud de seneste år.

Hele dommerpanelets motivation lyder: 

  • IT Prisen 2015 går til de tre stiftere af Unity Technologies, Nicholas Francis, Joachim Ante og David Helgason. 
  • Gennem en kombination af de 3 stifteres meget forskellige styrker og kompetencer, har de formået at skabe en imponerende succes, der giver genlyd langt uden for Danmark. 
  • Ud fra en vision om, at ville demokratisere spiludviklingen og gøre det lettere og billigere at udvikle spil, har Unity Technologies i dag etableret en platform, som bruges af spiludviklere i hele verden.  
  • Unity Technologies har opnået imponerende markedsandele og har i dag 1. million registrerede spiludviklere som brugere og en førende markedsandel globalt i forhold til mobil udviklere. 
  • Samtidigt har Unity Technolgies formået at holde fast i de danske rødder og har i dag en udviklingsafdeling i hjertet af Købehavn på over 100 mand. Der igennem bidrager Unity til en innovativ og skabende it-branche i Danmark. 
  • Unitys historie er en klassisk it-succeshistorie, hvor fremsynethed, passion og de helt rigtige kompetencer kombineret med uendelige mængder hårdt arbejde fører 3 unge mennesker fra en spæd start i en kælder til en virksomhed med international succes - og gør drøm til virkelighed.
Læs også Computerworlds interview med Unity Technologies: "Vi ser intet loft for vores vækst"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere