Unity Technologies vinder IT-Prisen 2015

Deres teknologi bruges af en million spiludviklere over hele verden. De tjener penge. Og torsdag aften modtog de IT-Prisen 2015 for deres ekstraordinære biddrag til it-branchen.

Vinderne af IT-Prisen 2015 er stifterne af Unity Technologies Nicholas Francis, Joachim Ante og David Helgason.

Det blev afsløret torsdag aften til IT-Branchens årsmøde på Børsen i København. Prisen som sponseres af Computerworld og er blevet uddelt siden 1991 gives hvert år til, hvad der i prisens fundats beskrives som: "En person, der via idéskabelse, drift af forretning eller offentligt hverv bidrager til en positiv udvikling af IT-branchen eller dens virksomheder".

Sidste år gik prisen til super-programmøren Anders Hejlsberg, der står bag flere flere succesfulde programmeringssprog, herunder C#. Det kan du læse om her.

Men i år gik prisen til de tre stiftere af Unity Technologies Nicholas Francis, Joachim Ante og David Helgason.

Kaare Danielsen, Computerworlds bestyrelsesformand, overrakte prisen og motiverede valget med fokus på god forretningsledelse:

"Jeg må indrømme at vi er lidt gammeldags i dommerpanelet, så vi kan også godt lide at se at I tjener penge, og det gør I. Så jeg vil ikke tøve med at kalde Unity Technologies for den største danske it-succes siden Skype og Navision.", forklarede han med henvisning til at Unity Technologies har formået at levere gode overskud de seneste år.

Hele dommerpanelets motivation lyder: 

  • IT Prisen 2015 går til de tre stiftere af Unity Technologies, Nicholas Francis, Joachim Ante og David Helgason. 
  • Gennem en kombination af de 3 stifteres meget forskellige styrker og kompetencer, har de formået at skabe en imponerende succes, der giver genlyd langt uden for Danmark. 
  • Ud fra en vision om, at ville demokratisere spiludviklingen og gøre det lettere og billigere at udvikle spil, har Unity Technologies i dag etableret en platform, som bruges af spiludviklere i hele verden.  
  • Unity Technologies har opnået imponerende markedsandele og har i dag 1. million registrerede spiludviklere som brugere og en førende markedsandel globalt i forhold til mobil udviklere. 
  • Samtidigt har Unity Technolgies formået at holde fast i de danske rødder og har i dag en udviklingsafdeling i hjertet af Købehavn på over 100 mand. Der igennem bidrager Unity til en innovativ og skabende it-branche i Danmark. 
  • Unitys historie er en klassisk it-succeshistorie, hvor fremsynethed, passion og de helt rigtige kompetencer kombineret med uendelige mængder hårdt arbejde fører 3 unge mennesker fra en spæd start i en kælder til en virksomhed med international succes - og gør drøm til virkelighed.
Læs også Computerworlds interview med Unity Technologies: "Vi ser intet loft for vores vækst"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.