Artikel top billede

Supermarkedsgigant blev gennemhacket: Nu skal regningen betales

Supermarkedsgiganten Target må grave dybt ned i muldvarpen for at finde erstatningskroner frem efter hacker-angreb. Både direktøren og it-chefen er allerede blevet fyret.

I slutningen af 2013 oplevede den amerikanske supermarkedskæde Target et massivt hacker-angreb.

Mens angrebet stod på, fik it-kriminelle adgang til sensitive data i form af kreditkortoplysninger på ikke færre end 40 millioner af selskabets kunder.

Man vurderer, at op helt op mod 100 millioner amerikanere er blevet berørt af bruddet på sikkerheden i supermarkedskæden Target.

Den slags 'uheld' bliver på bedste amerikanske vis altid fuldt op af et søgsmål, og nu er der kommet en afgørelse.

Target er gået med til at betale en erstatning, og firmaet håber derved at kunne forsyne det blødende sår med et stort plaster.

Det skriver CNet.

Skal punge ud med 70 millioner

Target er gået med til et forlig med de sagsøgende amerikanere, og det kommer til at koste.

Supermarkedet skal i visse tilfælde betalet op til 70.000 kroner i erstatning til individuelle kunder, der er blevet ramt af hacker-angrebets konsekvenser.

Samlet set lyder regningen på 10 millioner dollar i erstatning, hvilket svarer til omkring 70 millioner gode danske kroner.

Den regning får konsekvenser for kædens ansatte.

Target har opsagt 13 procent af personalet, svarende til cirka 1.700 personer, herunder den administrerende direktør og CIO'en i Target.

Det har tidligere været fremme, at data-skandalen også resulterede i et midlertidigt fald på 40 procent i indtjeningen hos Target.

Læs også: Kæmpe data-skandale: Både it-chefen og direktøren ryger ud

Regningen er stor, men det var hacker-angrebet også.

Mellem den 27. november og 15. december i 2013 fik hackerne kløerne i følsomme informationer fra 40 millioner brugere i 1.797 butikker i kæden.

Læs også:

Hackerangreb rammer en tredjedel af befolkningen

Top-CIO sættes på porten efter gigantisk hackerangreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere