Supermarkedsgigant blev gennemhacket: Nu skal regningen betales

Supermarkedsgiganten Target må grave dybt ned i muldvarpen for at finde erstatningskroner frem efter hacker-angreb. Både direktøren og it-chefen er allerede blevet fyret.

I slutningen af 2013 oplevede den amerikanske supermarkedskæde Target et massivt hacker-angreb.

Mens angrebet stod på, fik it-kriminelle adgang til sensitive data i form af kreditkortoplysninger på ikke færre end 40 millioner af selskabets kunder.

Man vurderer, at op helt op mod 100 millioner amerikanere er blevet berørt af bruddet på sikkerheden i supermarkedskæden Target.

Den slags 'uheld' bliver på bedste amerikanske vis altid fuldt op af et søgsmål, og nu er der kommet en afgørelse.

Target er gået med til at betale en erstatning, og firmaet håber derved at kunne forsyne det blødende sår med et stort plaster.

Det skriver CNet.

Skal punge ud med 70 millioner
Target er gået med til et forlig med de sagsøgende amerikanere, og det kommer til at koste.

Supermarkedet skal i visse tilfælde betalet op til 70.000 kroner i erstatning til individuelle kunder, der er blevet ramt af hacker-angrebets konsekvenser.

Samlet set lyder regningen på 10 millioner dollar i erstatning, hvilket svarer til omkring 70 millioner gode danske kroner.

Den regning får konsekvenser for kædens ansatte.

Target har opsagt 13 procent af personalet, svarende til cirka 1.700 personer, herunder den administrerende direktør og CIO'en i Target.

Det har tidligere været fremme, at data-skandalen også resulterede i et midlertidigt fald på 40 procent i indtjeningen hos Target.

Læs også: Kæmpe data-skandale: Både it-chefen og direktøren ryger ud

Regningen er stor, men det var hacker-angrebet også.

Mellem den 27. november og 15. december i 2013 fik hackerne kløerne i følsomme informationer fra 40 millioner brugere i 1.797 butikker i kæden.

Læs også:

Hackerangreb rammer en tredjedel af befolkningen

Top-CIO sættes på porten efter gigantisk hackerangreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.