Artikel top billede

Supermarkedsgigant blev gennemhacket: Nu skal regningen betales

Supermarkedsgiganten Target må grave dybt ned i muldvarpen for at finde erstatningskroner frem efter hacker-angreb. Både direktøren og it-chefen er allerede blevet fyret.

I slutningen af 2013 oplevede den amerikanske supermarkedskæde Target et massivt hacker-angreb.

Mens angrebet stod på, fik it-kriminelle adgang til sensitive data i form af kreditkortoplysninger på ikke færre end 40 millioner af selskabets kunder.

Man vurderer, at op helt op mod 100 millioner amerikanere er blevet berørt af bruddet på sikkerheden i supermarkedskæden Target.

Den slags 'uheld' bliver på bedste amerikanske vis altid fuldt op af et søgsmål, og nu er der kommet en afgørelse.

Target er gået med til at betale en erstatning, og firmaet håber derved at kunne forsyne det blødende sår med et stort plaster.

Det skriver CNet.

Skal punge ud med 70 millioner

Target er gået med til et forlig med de sagsøgende amerikanere, og det kommer til at koste.

Supermarkedet skal i visse tilfælde betalet op til 70.000 kroner i erstatning til individuelle kunder, der er blevet ramt af hacker-angrebets konsekvenser.

Samlet set lyder regningen på 10 millioner dollar i erstatning, hvilket svarer til omkring 70 millioner gode danske kroner.

Den regning får konsekvenser for kædens ansatte.

Target har opsagt 13 procent af personalet, svarende til cirka 1.700 personer, herunder den administrerende direktør og CIO'en i Target.

Det har tidligere været fremme, at data-skandalen også resulterede i et midlertidigt fald på 40 procent i indtjeningen hos Target.

Læs også: Kæmpe data-skandale: Både it-chefen og direktøren ryger ud

Regningen er stor, men det var hacker-angrebet også.

Mellem den 27. november og 15. december i 2013 fik hackerne kløerne i følsomme informationer fra 40 millioner brugere i 1.797 butikker i kæden.

Læs også:

Hackerangreb rammer en tredjedel af befolkningen

Top-CIO sættes på porten efter gigantisk hackerangreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere