Artikel top billede

Venturefond skovler penge ind på danske it-selskaber - og det er slet ikke slut

SEED Capital kan juble over et kæmpe millionoverskud på grund af blandt andet salget af Endomondo. Og der er flere lukrative exits i sigte, lyder det fra venturefonden.

Det trak store overskrifter, da fitness-app'en Endomondo blev solgt til den amerikanske sportstøjsproducent Under Armor 575 millioner kroner.

Men det var langt fra kun Endomondo-stifterne, der kunne juble over salget - også venturefonden SEED Capital tjente godt i den forbindelse.

I det netop offentliggjorte årsregnskab fra SEED Capital kan venturefonden da også meddele, at det skæpper godt i kassen med salget af Endomondo.

Salget af Endomondo er et væsentligt bidrag til en allerede positiv udvikling, forklarer Managing Partner i SEED Capital, Ulla Brockenhuus-Schack.

SEED Capital har haft fire exits i det forløbne år: Contera Pharma, Libratone, Sense og Endomondo.

"Udviklingen i porteføljen påvirker regnskabet for 2014 positivt," lyder det i en pressemeddelelse, hvor SEED Capital oplyser, at "regnskabet for fond 2 har et plus på 237 millioner kroner på bundlinjen i 2014, som er det tredje år i træk med positivt resultat."

"Hele venturebranchen har været igennem en lang læringskurve igennem de sidste 10 år. Vores strategi er hen ad vejen blevet justeret og vi kan se, at vores anden fond helt klart viser de rigtige takter."

"Vi er blevet bedre til at spotte vinder virksomhederne, og i dag foregår investeringerne noget tættere på markedet end i 2005. Jeg har store forventninger til, at vores anden fond vil levere rigtig gode afkast til vores investorer," udtaler Ulla Brockenhuus-Schack.

Fond 2, som SEED Capital fremhæver, er blandt andet gået til at hjælpe selskaber som Vivino, Reapplix, Trustpilot og Mofibo med venturekroner.

"Der er flere exits i sigte, og rigtig mange af selskaberne er inde i en god udvikling. Hertil kommer at virksomheden Galecto Biotech har indgået en aftale med Brystol-Myers Squibb, som har en potentiel værdi af 2,5 milliarder kroner. Denne aftale har ikke haft nogen effekt på regnskabsåret 2014," skriver venturefonden blandt andet.

SEED Capital forvalter cirka. 1,8 milliarder kroner og har omkring 70 selskaber i sin portefølje.

Læs også:

Danske Endomondo solgt for en halv milliarder kroner

Million-salg til amerikansk tøj-firma kan have været sidste udkald for Endomondo
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Value Stream Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect

MAN Energy Solutions

Process Automation Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere