Artikel top billede

Venturefond skovler penge ind på danske it-selskaber - og det er slet ikke slut

SEED Capital kan juble over et kæmpe millionoverskud på grund af blandt andet salget af Endomondo. Og der er flere lukrative exits i sigte, lyder det fra venturefonden.

Det trak store overskrifter, da fitness-app'en Endomondo blev solgt til den amerikanske sportstøjsproducent Under Armor 575 millioner kroner.

Men det var langt fra kun Endomondo-stifterne, der kunne juble over salget - også venturefonden SEED Capital tjente godt i den forbindelse.

I det netop offentliggjorte årsregnskab fra SEED Capital kan venturefonden da også meddele, at det skæpper godt i kassen med salget af Endomondo.

Salget af Endomondo er et væsentligt bidrag til en allerede positiv udvikling, forklarer Managing Partner i SEED Capital, Ulla Brockenhuus-Schack.

SEED Capital har haft fire exits i det forløbne år: Contera Pharma, Libratone, Sense og Endomondo.

"Udviklingen i porteføljen påvirker regnskabet for 2014 positivt," lyder det i en pressemeddelelse, hvor SEED Capital oplyser, at "regnskabet for fond 2 har et plus på 237 millioner kroner på bundlinjen i 2014, som er det tredje år i træk med positivt resultat."

"Hele venturebranchen har været igennem en lang læringskurve igennem de sidste 10 år. Vores strategi er hen ad vejen blevet justeret og vi kan se, at vores anden fond helt klart viser de rigtige takter."

"Vi er blevet bedre til at spotte vinder virksomhederne, og i dag foregår investeringerne noget tættere på markedet end i 2005. Jeg har store forventninger til, at vores anden fond vil levere rigtig gode afkast til vores investorer," udtaler Ulla Brockenhuus-Schack.

Fond 2, som SEED Capital fremhæver, er blandt andet gået til at hjælpe selskaber som Vivino, Reapplix, Trustpilot og Mofibo med venturekroner.

"Der er flere exits i sigte, og rigtig mange af selskaberne er inde i en god udvikling. Hertil kommer at virksomheden Galecto Biotech har indgået en aftale med Brystol-Myers Squibb, som har en potentiel værdi af 2,5 milliarder kroner. Denne aftale har ikke haft nogen effekt på regnskabsåret 2014," skriver venturefonden blandt andet.

SEED Capital forvalter cirka. 1,8 milliarder kroner og har omkring 70 selskaber i sin portefølje.

Læs også:

Danske Endomondo solgt for en halv milliarder kroner

Million-salg til amerikansk tøj-firma kan have været sidste udkald for Endomondo
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere