Artikel top billede

Udløb af forældet Windows-version skaber forretning for milliarder

It-forhandlere over hele verden står til at kunne hente omsætning for milliarder, når Microsoft om små fire måneder lukker og slukker for support og opdatering af styresystemet Windows Server 2003.

Ifølge en rapport fra det amerikanske softwarefirma Spiceworks vil opdatering og migrering fra Windows Server 2003 til nyere versioner kaste hele 100 milliarder dollar - eller 700 milliarder kroner - af sig som omsætning hos virksomhedernes it-leverandører. Det skriver den britiske udgave af CRN.

Helt præcis er det den 14. juli, om mindre end fire måneder, at Microsoft officielt lukker for support og opdatering af Windows Server 2003.

Herefter er det op til virksomhederne selv at holde øje med om, deres systemer er i stand til at køre, og om data er sikret mod indtrængen udefra.

Rapporten fra Spiceworks bygger på et rundspørge blandt mere end 1300 respondenter fra hele verden, som har svaret på, hvordan de vil tackle udløbet af Windows Server 2003.

Hele 61 procent af virksomhederne siger ifølge rapporten fra Spiceworks, at de har Windows Server 2003 kørende som styresystem på en eller især flere af deres servere.

Det svarer på globalt plan til millioner af serverinstallationer, som altså snart bliver forældede.

Frygter for sikkerheden

"Virksomhederne har i gennemsnit sat 400.000 kroner af til migrerings-projekter. Tilsammen repræsenteer "end of life" af Windows Server 2003 muligheder for migrerings-relaterede løsninger, som også omfatter indkøb af nye hardware, software, cloud-baserede løsninger og tilknyttede services," hedder det blandt andet i rapporten fra Spiceworks.

Ifølge undersøgelsen har kun 15 procent - eller en ud af hver syv virksomheder - til dato foretaget fuld migrering af servermiljøer.

Cirka halvdelen - 48 procent - er i gang med arbejdet, mens hele 28 procent ikke er nået længere end til planlægningsstadiet.

Otte procent siger, at de ikke har planer om at flytte deres data til nyere miljøer, og heraf er en stor del bekymrede for, hvad det vil betyde for deres datasikkerhed.

Virksomhederne har dog mulighed for at indgå en serviceaftale med Microsoft, som også - mod betaling - tilbyder at udbedre fejl og lukke sikkerhedshuler i kundernes serveropsætning.

Microsoft i Danmark har ikke noget overblik over, hvor mange 2003-installationer, der findes hos danske kunder. Produktchef for Windows Server Ken Hyld har tidligere anslået, at tallet ligger på omkring 60.000.

Andre bud har varieret mellem 75.000 og helt op til 100.000 installationer.

Lige så usikkert er det, hvor stor regningen til de danske kunder ender med at være.

Microsoft har tidligere givet et bud mellem 150 og 175 millioner kroner, mens it-distributøren Tech Data har anslået at regningen ender på helt op mod en halv milliard kroner.

Læs også:

Microsoft advarer: I får problemer med jeres Windows Server

Microsoft stopper support på gammel Windows-version: Kæmpe-opgradering venter forude
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere