Artikel top billede

Udløb af forældet Windows-version skaber forretning for milliarder

It-forhandlere over hele verden står til at kunne hente omsætning for milliarder, når Microsoft om små fire måneder lukker og slukker for support og opdatering af styresystemet Windows Server 2003.

Ifølge en rapport fra det amerikanske softwarefirma Spiceworks vil opdatering og migrering fra Windows Server 2003 til nyere versioner kaste hele 100 milliarder dollar - eller 700 milliarder kroner - af sig som omsætning hos virksomhedernes it-leverandører. Det skriver den britiske udgave af CRN.

Helt præcis er det den 14. juli, om mindre end fire måneder, at Microsoft officielt lukker for support og opdatering af Windows Server 2003.

Herefter er det op til virksomhederne selv at holde øje med om, deres systemer er i stand til at køre, og om data er sikret mod indtrængen udefra.

Rapporten fra Spiceworks bygger på et rundspørge blandt mere end 1300 respondenter fra hele verden, som har svaret på, hvordan de vil tackle udløbet af Windows Server 2003.

Hele 61 procent af virksomhederne siger ifølge rapporten fra Spiceworks, at de har Windows Server 2003 kørende som styresystem på en eller især flere af deres servere.

Det svarer på globalt plan til millioner af serverinstallationer, som altså snart bliver forældede.

Frygter for sikkerheden

"Virksomhederne har i gennemsnit sat 400.000 kroner af til migrerings-projekter. Tilsammen repræsenteer "end of life" af Windows Server 2003 muligheder for migrerings-relaterede løsninger, som også omfatter indkøb af nye hardware, software, cloud-baserede løsninger og tilknyttede services," hedder det blandt andet i rapporten fra Spiceworks.

Ifølge undersøgelsen har kun 15 procent - eller en ud af hver syv virksomheder - til dato foretaget fuld migrering af servermiljøer.

Cirka halvdelen - 48 procent - er i gang med arbejdet, mens hele 28 procent ikke er nået længere end til planlægningsstadiet.

Otte procent siger, at de ikke har planer om at flytte deres data til nyere miljøer, og heraf er en stor del bekymrede for, hvad det vil betyde for deres datasikkerhed.

Virksomhederne har dog mulighed for at indgå en serviceaftale med Microsoft, som også - mod betaling - tilbyder at udbedre fejl og lukke sikkerhedshuler i kundernes serveropsætning.

Microsoft i Danmark har ikke noget overblik over, hvor mange 2003-installationer, der findes hos danske kunder. Produktchef for Windows Server Ken Hyld har tidligere anslået, at tallet ligger på omkring 60.000.

Andre bud har varieret mellem 75.000 og helt op til 100.000 installationer.

Lige så usikkert er det, hvor stor regningen til de danske kunder ender med at være.

Microsoft har tidligere givet et bud mellem 150 og 175 millioner kroner, mens it-distributøren Tech Data har anslået at regningen ender på helt op mod en halv milliard kroner.

Læs også:

Microsoft advarer: I får problemer med jeres Windows Server

Microsoft stopper support på gammel Windows-version: Kæmpe-opgradering venter forude
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere