Artikel top billede

Udløb af forældet Windows-version skaber forretning for milliarder

It-forhandlere over hele verden står til at kunne hente omsætning for milliarder, når Microsoft om små fire måneder lukker og slukker for support og opdatering af styresystemet Windows Server 2003.

Ifølge en rapport fra det amerikanske softwarefirma Spiceworks vil opdatering og migrering fra Windows Server 2003 til nyere versioner kaste hele 100 milliarder dollar - eller 700 milliarder kroner - af sig som omsætning hos virksomhedernes it-leverandører. Det skriver den britiske udgave af CRN.

Helt præcis er det den 14. juli, om mindre end fire måneder, at Microsoft officielt lukker for support og opdatering af Windows Server 2003.

Herefter er det op til virksomhederne selv at holde øje med om, deres systemer er i stand til at køre, og om data er sikret mod indtrængen udefra.

Rapporten fra Spiceworks bygger på et rundspørge blandt mere end 1300 respondenter fra hele verden, som har svaret på, hvordan de vil tackle udløbet af Windows Server 2003.

Hele 61 procent af virksomhederne siger ifølge rapporten fra Spiceworks, at de har Windows Server 2003 kørende som styresystem på en eller især flere af deres servere.

Det svarer på globalt plan til millioner af serverinstallationer, som altså snart bliver forældede.

Frygter for sikkerheden

"Virksomhederne har i gennemsnit sat 400.000 kroner af til migrerings-projekter. Tilsammen repræsenteer "end of life" af Windows Server 2003 muligheder for migrerings-relaterede løsninger, som også omfatter indkøb af nye hardware, software, cloud-baserede løsninger og tilknyttede services," hedder det blandt andet i rapporten fra Spiceworks.

Ifølge undersøgelsen har kun 15 procent - eller en ud af hver syv virksomheder - til dato foretaget fuld migrering af servermiljøer.

Cirka halvdelen - 48 procent - er i gang med arbejdet, mens hele 28 procent ikke er nået længere end til planlægningsstadiet.

Otte procent siger, at de ikke har planer om at flytte deres data til nyere miljøer, og heraf er en stor del bekymrede for, hvad det vil betyde for deres datasikkerhed.

Virksomhederne har dog mulighed for at indgå en serviceaftale med Microsoft, som også - mod betaling - tilbyder at udbedre fejl og lukke sikkerhedshuler i kundernes serveropsætning.

Microsoft i Danmark har ikke noget overblik over, hvor mange 2003-installationer, der findes hos danske kunder. Produktchef for Windows Server Ken Hyld har tidligere anslået, at tallet ligger på omkring 60.000.

Andre bud har varieret mellem 75.000 og helt op til 100.000 installationer.

Lige så usikkert er det, hvor stor regningen til de danske kunder ender med at være.

Microsoft har tidligere givet et bud mellem 150 og 175 millioner kroner, mens it-distributøren Tech Data har anslået at regningen ender på helt op mod en halv milliard kroner.

Læs også:

Microsoft advarer: I får problemer med jeres Windows Server

Microsoft stopper support på gammel Windows-version: Kæmpe-opgradering venter forude
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere