Artikel top billede

Kunder, der vælger en cloud-løsning, når de opdaterer fra Windows Server 2003 vil kunne vælge en cloud-løsning, som vil blive hostet her i Microsofts datacenter i Dublin.

Stop for gammel Windows-version: Kæmperegning på vej til danske Microsoft-kunder

En trecifret millionregning ligger og venter på danske kunder, når Microsoft stopper support og opdateringer af 2003-versionen af Windows Server.

Frem til næste sommer vil et stort millionbeløb rulle ned i kassen hos mange danske it-firmaer, i forbindelse med at Microsoft stopper for support og opdateringer af styresystemet Windows Server 2003.

Ud over opdateringen til en nyere version som Windows Server 2012 eller en cloudbaseret løsning i Windows Azure, skal mange kunder også overføre gamle data til den nye platform, ligesom der skal tegnes kontrakter og abonnementer på løbende services, der kan tilkøbes.

Officielt har Microsoft ikke noget bud på, hvor mange kunder der skal ud og købe en nyere version af den veltjente software.

Softwaregiganten har heller ingen officiel mening om, hvor mange penge serverkunderne skal punge ud med for at komme med på en opdateret version af Windows Server.

Produktchef Ken Hyld fortæller dog, at Microsoft er gået i gang med at forberede en del af sine forhandlere til at løse opgaven.

"Vi er allerede i dialog med et par håndfulde af vores gode partnere omkring træning i de værktøjer, vi tilbyder, når man skal finde ud af, hvor mange servere kunden har, og hvad de servere laver," siger Ken Hyld.

Han vil dog ikke give et bud på, hvor mange penge kunderne ender med at skulle have op af lommerne.

"Når vi ikke ved, hvor mange servere der er, er det svært at sige, hvor meget arbejde der er i det. Selve det at opgradere til 2012-versionen eller til Azure bliver en vurderingssag fra kunde til kunde og et spørgsmål om, hvor vanskelige applikationerne er at arbejde med," siger Ken Hyld.

Ifølge Computerworlds oplysninger opererer man internt i Microsoft med et scenario, hvor antallet af nye licenser løber op i et antal på 70.000-80.000.

Lige så uofficielt arbejder Microsoft med et "forsigtigt bud" på, at konverteringen fra Windows Server 2003 vil betyde indtægter til Microsoft selv og til forhandlere på mellem 150 og 175 millioner kroner.

De tal ønsker Microsofts Ken Hyld ikke at kommentere.

"Jeg er stadig i tvivl om, hvor mange servere der skal opgraderes. Så jeg kan ikke kommentere på det tal, desværre," siger han.

Distributøren Tech Data er en af de leverandører, som frem til udløbet af Windows Server 2003 næste sommer skal videresælge licenser og services til it-forhandlerne.

Ligesom hos Microsoft peger Tech Data på, at den økonomiske del af udfasning af Windows Server 2003 er meget afhængig af, om kunderne vælger "gammeldags" on premise-løsninger, eller om de vælger en cloud-løsning.

"En ting er opgradering til nye licenser, men dertil kommer salget af services og en række tjenester, som forhandlerne kan levere," siger broadline-direktør Klaus Gregersen, Tech Data.

Han har tidligere over for Computerworld anslået kundernes behov for nye licenser til at ligge mellem 50.000 og 100.000.

"Med tilknyttede services ligger vi nok nærmere på en omsætning på op mod 500 millioner kroner, som it-forhandlerne har mulighed for at samle op," siger Klaus Gregersen.

Læs også:

Servere i titusindvis skal opgraderes: Microsoft lukker gammel Windows-version

It-forhandlere: Derfor gider vi ikke sælge Windows Phone og Surface
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje