Artikel top billede

Kunder, der vælger en cloud-løsning, når de opdaterer fra Windows Server 2003 vil kunne vælge en cloud-løsning, som vil blive hostet her i Microsofts datacenter i Dublin.

Stop for gammel Windows-version: Kæmperegning på vej til danske Microsoft-kunder

En trecifret millionregning ligger og venter på danske kunder, når Microsoft stopper support og opdateringer af 2003-versionen af Windows Server.

Frem til næste sommer vil et stort millionbeløb rulle ned i kassen hos mange danske it-firmaer, i forbindelse med at Microsoft stopper for support og opdateringer af styresystemet Windows Server 2003.

Ud over opdateringen til en nyere version som Windows Server 2012 eller en cloudbaseret løsning i Windows Azure, skal mange kunder også overføre gamle data til den nye platform, ligesom der skal tegnes kontrakter og abonnementer på løbende services, der kan tilkøbes.

Officielt har Microsoft ikke noget bud på, hvor mange kunder der skal ud og købe en nyere version af den veltjente software.

Softwaregiganten har heller ingen officiel mening om, hvor mange penge serverkunderne skal punge ud med for at komme med på en opdateret version af Windows Server.

Produktchef Ken Hyld fortæller dog, at Microsoft er gået i gang med at forberede en del af sine forhandlere til at løse opgaven.

"Vi er allerede i dialog med et par håndfulde af vores gode partnere omkring træning i de værktøjer, vi tilbyder, når man skal finde ud af, hvor mange servere kunden har, og hvad de servere laver," siger Ken Hyld.

Han vil dog ikke give et bud på, hvor mange penge kunderne ender med at skulle have op af lommerne.

"Når vi ikke ved, hvor mange servere der er, er det svært at sige, hvor meget arbejde der er i det. Selve det at opgradere til 2012-versionen eller til Azure bliver en vurderingssag fra kunde til kunde og et spørgsmål om, hvor vanskelige applikationerne er at arbejde med," siger Ken Hyld.

Ifølge Computerworlds oplysninger opererer man internt i Microsoft med et scenario, hvor antallet af nye licenser løber op i et antal på 70.000-80.000.

Lige så uofficielt arbejder Microsoft med et "forsigtigt bud" på, at konverteringen fra Windows Server 2003 vil betyde indtægter til Microsoft selv og til forhandlere på mellem 150 og 175 millioner kroner.

De tal ønsker Microsofts Ken Hyld ikke at kommentere.

"Jeg er stadig i tvivl om, hvor mange servere der skal opgraderes. Så jeg kan ikke kommentere på det tal, desværre," siger han.

Distributøren Tech Data er en af de leverandører, som frem til udløbet af Windows Server 2003 næste sommer skal videresælge licenser og services til it-forhandlerne.

Ligesom hos Microsoft peger Tech Data på, at den økonomiske del af udfasning af Windows Server 2003 er meget afhængig af, om kunderne vælger "gammeldags" on premise-løsninger, eller om de vælger en cloud-løsning.

"En ting er opgradering til nye licenser, men dertil kommer salget af services og en række tjenester, som forhandlerne kan levere," siger broadline-direktør Klaus Gregersen, Tech Data.

Han har tidligere over for Computerworld anslået kundernes behov for nye licenser til at ligge mellem 50.000 og 100.000.

"Med tilknyttede services ligger vi nok nærmere på en omsætning på op mod 500 millioner kroner, som it-forhandlerne har mulighed for at samle op," siger Klaus Gregersen.

Læs også:

Servere i titusindvis skal opgraderes: Microsoft lukker gammel Windows-version

It-forhandlere: Derfor gider vi ikke sælge Windows Phone og Surface
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere