Artikel top billede

Kunder, der vælger en cloud-løsning, når de opdaterer fra Windows Server 2003 vil kunne vælge en cloud-løsning, som vil blive hostet her i Microsofts datacenter i Dublin.

Stop for gammel Windows-version: Kæmperegning på vej til danske Microsoft-kunder

En trecifret millionregning ligger og venter på danske kunder, når Microsoft stopper support og opdateringer af 2003-versionen af Windows Server.

Frem til næste sommer vil et stort millionbeløb rulle ned i kassen hos mange danske it-firmaer, i forbindelse med at Microsoft stopper for support og opdateringer af styresystemet Windows Server 2003.

Ud over opdateringen til en nyere version som Windows Server 2012 eller en cloudbaseret løsning i Windows Azure, skal mange kunder også overføre gamle data til den nye platform, ligesom der skal tegnes kontrakter og abonnementer på løbende services, der kan tilkøbes.

Officielt har Microsoft ikke noget bud på, hvor mange kunder der skal ud og købe en nyere version af den veltjente software.

Softwaregiganten har heller ingen officiel mening om, hvor mange penge serverkunderne skal punge ud med for at komme med på en opdateret version af Windows Server.

Produktchef Ken Hyld fortæller dog, at Microsoft er gået i gang med at forberede en del af sine forhandlere til at løse opgaven.

"Vi er allerede i dialog med et par håndfulde af vores gode partnere omkring træning i de værktøjer, vi tilbyder, når man skal finde ud af, hvor mange servere kunden har, og hvad de servere laver," siger Ken Hyld.

Han vil dog ikke give et bud på, hvor mange penge kunderne ender med at skulle have op af lommerne.

"Når vi ikke ved, hvor mange servere der er, er det svært at sige, hvor meget arbejde der er i det. Selve det at opgradere til 2012-versionen eller til Azure bliver en vurderingssag fra kunde til kunde og et spørgsmål om, hvor vanskelige applikationerne er at arbejde med," siger Ken Hyld.

Ifølge Computerworlds oplysninger opererer man internt i Microsoft med et scenario, hvor antallet af nye licenser løber op i et antal på 70.000-80.000.

Lige så uofficielt arbejder Microsoft med et "forsigtigt bud" på, at konverteringen fra Windows Server 2003 vil betyde indtægter til Microsoft selv og til forhandlere på mellem 150 og 175 millioner kroner.

De tal ønsker Microsofts Ken Hyld ikke at kommentere.

"Jeg er stadig i tvivl om, hvor mange servere der skal opgraderes. Så jeg kan ikke kommentere på det tal, desværre," siger han.

Distributøren Tech Data er en af de leverandører, som frem til udløbet af Windows Server 2003 næste sommer skal videresælge licenser og services til it-forhandlerne.

Ligesom hos Microsoft peger Tech Data på, at den økonomiske del af udfasning af Windows Server 2003 er meget afhængig af, om kunderne vælger "gammeldags" on premise-løsninger, eller om de vælger en cloud-løsning.

"En ting er opgradering til nye licenser, men dertil kommer salget af services og en række tjenester, som forhandlerne kan levere," siger broadline-direktør Klaus Gregersen, Tech Data.

Han har tidligere over for Computerworld anslået kundernes behov for nye licenser til at ligge mellem 50.000 og 100.000.

"Med tilknyttede services ligger vi nok nærmere på en omsætning på op mod 500 millioner kroner, som it-forhandlerne har mulighed for at samle op," siger Klaus Gregersen.

Læs også:

Servere i titusindvis skal opgraderes: Microsoft lukker gammel Windows-version

It-forhandlere: Derfor gider vi ikke sælge Windows Phone og Surface
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.