Artikel top billede

Dansk softwarehus fyrer hver 10. medarbejder - er presset på priserne

Pres for lavere priser fra de kommunale kunder tvinger Silkeborg Data ud i en stor fyringsrunde. Det koster hver 10. medarbejder jobbet.

Det østjyske it-firma Silkeborg skiller sig af med hver 10. medarbejder i en stor fyringsrunde, som koster 21 ansatte jobbet.

Fyringerne rammer bredt i virksomheden og går ud over udviklere, konsulenter, supportere og projektledere.

"Det er korrekt, at vi i går desværre har opsagt 21 medarbejdere. Baggrunden er, at vi igennem en årrække er vokset en hel del. Så er det også naturligt, at vi på et tidspunkt skal ind og trimme organisationen, så vi kommer til at stå stærkere forretningsmæssigt," siger direktør Brian Busk til Computerworld.

Silkeborg Data, der indtil i går havde 210 ansatte, har i en længere årrække levet godt af at levere lønsystemer til en række kommuner - ofte i skarp konkurrence med KMD - og firmaet har flere år i træk leveret tocifrede vækstrater.

Men de kommunale kunders stigende pres for lavere priser gør det ifølge direktør Brian Busk nødvendigt at effektivisere forretningen, hvis man stadig skal gøre sig håb om stå forrest, når kommunerne udbyder deres kontrakter.

"Vi er presset på, at den offentlige sektor er underlagt sparekrav, så de skal købe mere ind for færre penge. Det kan man tydeligt mærkes, når man er leverandør. Vi skal lave mere produktudvikling for færre penge, og vi skal sælge det billigere," siger Brian Busk

Skal bevare konkurrenceevnen

Silkeborg Data havde i 2014 et rekordoverskud før skat på 58 millioner kroner ud af en omsætning på 274 millioner kroner. Brian Busk vil ikke sige noget konkret om udsigterne for de økonomiske resultater i indeværende år. Men det bliver under ingen omstændigheder noget, der tåler sammenligning med 2014.

"Vi foretager massive investeringer i produktudvikling, og derfor kommer vores regnskab for 2015 ikke til at se ud på samme måde som i 2014. Men det her handler ikke om, hvordan vores regnskab skal se ud, men derimod at bevare vores konkurrencevene, så vi fortsat kan være førende på det her område," siger han.

Silkeborg Data blev i slutningen af 2013 overtaget af kapitalfonden Axcel, som købte selskabet af Jyske Bank for omkring 300 millioner kroner. De nye ejere har efterfølgende indsat it-veteranen Mogens Elsberg som bestyrelsesformand.

Læs også:

Opkøbt jysk succesfirma vil satse på to it-kæmper

KMD-direktør vinker farvel til væksten: Vi er presset på priserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere