Artikel top billede

Dansk softwarehus fyrer hver 10. medarbejder - er presset på priserne

Pres for lavere priser fra de kommunale kunder tvinger Silkeborg Data ud i en stor fyringsrunde. Det koster hver 10. medarbejder jobbet.

Det østjyske it-firma Silkeborg skiller sig af med hver 10. medarbejder i en stor fyringsrunde, som koster 21 ansatte jobbet.

Fyringerne rammer bredt i virksomheden og går ud over udviklere, konsulenter, supportere og projektledere.

"Det er korrekt, at vi i går desværre har opsagt 21 medarbejdere. Baggrunden er, at vi igennem en årrække er vokset en hel del. Så er det også naturligt, at vi på et tidspunkt skal ind og trimme organisationen, så vi kommer til at stå stærkere forretningsmæssigt," siger direktør Brian Busk til Computerworld.

Silkeborg Data, der indtil i går havde 210 ansatte, har i en længere årrække levet godt af at levere lønsystemer til en række kommuner - ofte i skarp konkurrence med KMD - og firmaet har flere år i træk leveret tocifrede vækstrater.

Men de kommunale kunders stigende pres for lavere priser gør det ifølge direktør Brian Busk nødvendigt at effektivisere forretningen, hvis man stadig skal gøre sig håb om stå forrest, når kommunerne udbyder deres kontrakter.

"Vi er presset på, at den offentlige sektor er underlagt sparekrav, så de skal købe mere ind for færre penge. Det kan man tydeligt mærkes, når man er leverandør. Vi skal lave mere produktudvikling for færre penge, og vi skal sælge det billigere," siger Brian Busk

Skal bevare konkurrenceevnen

Silkeborg Data havde i 2014 et rekordoverskud før skat på 58 millioner kroner ud af en omsætning på 274 millioner kroner. Brian Busk vil ikke sige noget konkret om udsigterne for de økonomiske resultater i indeværende år. Men det bliver under ingen omstændigheder noget, der tåler sammenligning med 2014.

"Vi foretager massive investeringer i produktudvikling, og derfor kommer vores regnskab for 2015 ikke til at se ud på samme måde som i 2014. Men det her handler ikke om, hvordan vores regnskab skal se ud, men derimod at bevare vores konkurrencevene, så vi fortsat kan være førende på det her område," siger han.

Silkeborg Data blev i slutningen af 2013 overtaget af kapitalfonden Axcel, som købte selskabet af Jyske Bank for omkring 300 millioner kroner. De nye ejere har efterfølgende indsat it-veteranen Mogens Elsberg som bestyrelsesformand.

Læs også:

Opkøbt jysk succesfirma vil satse på to it-kæmper

KMD-direktør vinker farvel til væksten: Vi er presset på priserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere