Artikel top billede

Dansk softwarehus fyrer hver 10. medarbejder - er presset på priserne

Pres for lavere priser fra de kommunale kunder tvinger Silkeborg Data ud i en stor fyringsrunde. Det koster hver 10. medarbejder jobbet.

Det østjyske it-firma Silkeborg skiller sig af med hver 10. medarbejder i en stor fyringsrunde, som koster 21 ansatte jobbet.

Fyringerne rammer bredt i virksomheden og går ud over udviklere, konsulenter, supportere og projektledere.

"Det er korrekt, at vi i går desværre har opsagt 21 medarbejdere. Baggrunden er, at vi igennem en årrække er vokset en hel del. Så er det også naturligt, at vi på et tidspunkt skal ind og trimme organisationen, så vi kommer til at stå stærkere forretningsmæssigt," siger direktør Brian Busk til Computerworld.

Silkeborg Data, der indtil i går havde 210 ansatte, har i en længere årrække levet godt af at levere lønsystemer til en række kommuner - ofte i skarp konkurrence med KMD - og firmaet har flere år i træk leveret tocifrede vækstrater.

Men de kommunale kunders stigende pres for lavere priser gør det ifølge direktør Brian Busk nødvendigt at effektivisere forretningen, hvis man stadig skal gøre sig håb om stå forrest, når kommunerne udbyder deres kontrakter.

"Vi er presset på, at den offentlige sektor er underlagt sparekrav, så de skal købe mere ind for færre penge. Det kan man tydeligt mærkes, når man er leverandør. Vi skal lave mere produktudvikling for færre penge, og vi skal sælge det billigere," siger Brian Busk

Skal bevare konkurrenceevnen

Silkeborg Data havde i 2014 et rekordoverskud før skat på 58 millioner kroner ud af en omsætning på 274 millioner kroner. Brian Busk vil ikke sige noget konkret om udsigterne for de økonomiske resultater i indeværende år. Men det bliver under ingen omstændigheder noget, der tåler sammenligning med 2014.

"Vi foretager massive investeringer i produktudvikling, og derfor kommer vores regnskab for 2015 ikke til at se ud på samme måde som i 2014. Men det her handler ikke om, hvordan vores regnskab skal se ud, men derimod at bevare vores konkurrencevene, så vi fortsat kan være førende på det her område," siger han.

Silkeborg Data blev i slutningen af 2013 overtaget af kapitalfonden Axcel, som købte selskabet af Jyske Bank for omkring 300 millioner kroner. De nye ejere har efterfølgende indsat it-veteranen Mogens Elsberg som bestyrelsesformand.

Læs også:

Opkøbt jysk succesfirma vil satse på to it-kæmper

KMD-direktør vinker farvel til væksten: Vi er presset på priserne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere