Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

YouTube leger med ekstrem opløsning til dine videoer

4K med 60 billeder per sekund. Nu kan du selv teste din hardware på YouTube, men det trækker tænder ud. Se med her, hvis du kan.

YouTube eksperimenterer med video i ekstrem kvalitet i form af 4K-opløsning og 60 billeder per sekund.

4K-opløsningen har som bekendt været omtalt i en rum tid, men det er stadig begrænsede muligheder for at udnytte opløsningen fuldt ud.

Nu fortæller en stribe medier som eksempelvis TechCrunch, at det populære videosted YouTube er på vej til at levere fremtidens videokvalitet.

YouTube er nemlig begyndt at eksperimentere med 4K-video med 60 billeder per sekund.

YouTube har ikke set fortalt om projektet officielt, men netstedet har sammensat en spilleliste med en håndfuld videoer, hvor du altså har mulighed for at stille afspilningskvaliteten helt op til 2160p-opløsning med 60 billeder per sekund.

Der er stadig tale om en meget begrænset mængde videoer i denne omgang, der blandt andet tæller en video, som viser et vulkanudbrud og en asiatisk musikvideo.

Ligeledes er det heller ikke alle videoerne, der er indspillet i 4K-opløsning med 60 billeder.

En af dem er eksempelvis optaget med en Samsung Galaxy Note 3, der maksimalt kan optage 4K med 30 billeder per sekund.

Trækker din hardware i knæ

Der er altså stadig tale om et eksperiment, men uanset hvad, så har du altså mulighed for at afspille ekstrem videokvalitet via Youtube, hvis du altså har det nødvendige udstyr.

Ud over en 4K-skærm skal du nemlig også have en solid mængde potent hardware og naturligvis en heftig internetforbindelse.

Netsiden MacWorld har eksempelvis forsøgt sig med en maskine med otte kerner, et helt nyt GeForce Titan X-skærmkort, 4K-skærm og en internetlinje på 25 Mbit/s.

Det hakkede stadig.

Hvis du ikke er forsynet med den nødvendige hardware, er den enorme opløsning faktisk bare et element, der trækker kvaliteten ned. Afspilning i en lavere opløsning giver nemlig en langt bedre billedopløsning.

Du kan selv teste om din hardware er god nok på spillelisten, der er lagt ud på YouTube.

Eller se videoen herunder. Husk at du selv skal vælge den høje kvalitet.

Læs også:

Test: 4K-skærm fra Samsung er en fryd for øjet

ARM lancerer nye processorer: 50 gange kraftigere end for bare fem år siden

Test: Så meget plads får du på skrivebordet med gigantisk 21:9 skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.