Artikel top billede

YouTube leger med ekstrem opløsning til dine videoer

4K med 60 billeder per sekund. Nu kan du selv teste din hardware på YouTube, men det trækker tænder ud. Se med her, hvis du kan.

YouTube eksperimenterer med video i ekstrem kvalitet i form af 4K-opløsning og 60 billeder per sekund.

4K-opløsningen har som bekendt været omtalt i en rum tid, men det er stadig begrænsede muligheder for at udnytte opløsningen fuldt ud.

Nu fortæller en stribe medier som eksempelvis TechCrunch, at det populære videosted YouTube er på vej til at levere fremtidens videokvalitet.

YouTube er nemlig begyndt at eksperimentere med 4K-video med 60 billeder per sekund.

YouTube har ikke set fortalt om projektet officielt, men netstedet har sammensat en spilleliste med en håndfuld videoer, hvor du altså har mulighed for at stille afspilningskvaliteten helt op til 2160p-opløsning med 60 billeder per sekund.

Der er stadig tale om en meget begrænset mængde videoer i denne omgang, der blandt andet tæller en video, som viser et vulkanudbrud og en asiatisk musikvideo.

Ligeledes er det heller ikke alle videoerne, der er indspillet i 4K-opløsning med 60 billeder.

En af dem er eksempelvis optaget med en Samsung Galaxy Note 3, der maksimalt kan optage 4K med 30 billeder per sekund.

Trækker din hardware i knæ

Der er altså stadig tale om et eksperiment, men uanset hvad, så har du altså mulighed for at afspille ekstrem videokvalitet via Youtube, hvis du altså har det nødvendige udstyr.

Ud over en 4K-skærm skal du nemlig også have en solid mængde potent hardware og naturligvis en heftig internetforbindelse.

Netsiden MacWorld har eksempelvis forsøgt sig med en maskine med otte kerner, et helt nyt GeForce Titan X-skærmkort, 4K-skærm og en internetlinje på 25 Mbit/s.

Det hakkede stadig.

Hvis du ikke er forsynet med den nødvendige hardware, er den enorme opløsning faktisk bare et element, der trækker kvaliteten ned. Afspilning i en lavere opløsning giver nemlig en langt bedre billedopløsning.

Du kan selv teste om din hardware er god nok på spillelisten, der er lagt ud på YouTube.

Eller se videoen herunder. Husk at du selv skal vælge den høje kvalitet.

Læs også:

Test: 4K-skærm fra Samsung er en fryd for øjet

ARM lancerer nye processorer: 50 gange kraftigere end for bare fem år siden

Test: Så meget plads får du på skrivebordet med gigantisk 21:9 skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere