Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

YouTube leger med ekstrem opløsning til dine videoer

4K med 60 billeder per sekund. Nu kan du selv teste din hardware på YouTube, men det trækker tænder ud. Se med her, hvis du kan.

YouTube eksperimenterer med video i ekstrem kvalitet i form af 4K-opløsning og 60 billeder per sekund.

4K-opløsningen har som bekendt været omtalt i en rum tid, men det er stadig begrænsede muligheder for at udnytte opløsningen fuldt ud.

Nu fortæller en stribe medier som eksempelvis TechCrunch, at det populære videosted YouTube er på vej til at levere fremtidens videokvalitet.

YouTube er nemlig begyndt at eksperimentere med 4K-video med 60 billeder per sekund.

YouTube har ikke set fortalt om projektet officielt, men netstedet har sammensat en spilleliste med en håndfuld videoer, hvor du altså har mulighed for at stille afspilningskvaliteten helt op til 2160p-opløsning med 60 billeder per sekund.

Der er stadig tale om en meget begrænset mængde videoer i denne omgang, der blandt andet tæller en video, som viser et vulkanudbrud og en asiatisk musikvideo.

Ligeledes er det heller ikke alle videoerne, der er indspillet i 4K-opløsning med 60 billeder.

En af dem er eksempelvis optaget med en Samsung Galaxy Note 3, der maksimalt kan optage 4K med 30 billeder per sekund.

Trækker din hardware i knæ

Der er altså stadig tale om et eksperiment, men uanset hvad, så har du altså mulighed for at afspille ekstrem videokvalitet via Youtube, hvis du altså har det nødvendige udstyr.

Ud over en 4K-skærm skal du nemlig også have en solid mængde potent hardware og naturligvis en heftig internetforbindelse.

Netsiden MacWorld har eksempelvis forsøgt sig med en maskine med otte kerner, et helt nyt GeForce Titan X-skærmkort, 4K-skærm og en internetlinje på 25 Mbit/s.

Det hakkede stadig.

Hvis du ikke er forsynet med den nødvendige hardware, er den enorme opløsning faktisk bare et element, der trækker kvaliteten ned. Afspilning i en lavere opløsning giver nemlig en langt bedre billedopløsning.

Du kan selv teste om din hardware er god nok på spillelisten, der er lagt ud på YouTube.

Eller se videoen herunder. Husk at du selv skal vælge den høje kvalitet.

Læs også:

Test: 4K-skærm fra Samsung er en fryd for øjet

ARM lancerer nye processorer: 50 gange kraftigere end for bare fem år siden

Test: Så meget plads får du på skrivebordet med gigantisk 21:9 skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere