ARM lancerer nye processorer: 50 gange kraftigere end for bare fem år siden

Samtlige flagskibstelefoner på markedet indeholder en processor designet af det britiske firma ARM. Og nu har Arm så offentliggjort de processorer, som skal sidde i din smartphone i de kommende år. Glæd dig.

ARM er et underligt firma. Dets standard er kendt verden over, som en processor-chip, der er at finde i godt og vel alle mobile produkter som tablets og smartphones, men ARM laver ikke selv nogle produkter.

I stedet udliciterer ARM sine chips til producenter såsom Samsung, Qualcomm og andre, som bruger dem til at lave deres egne.

Lidt på samme måde som du kan få et Nvidia-grafikkort, som Asus, Gigabyte eller MSI har været over.

Og nu kommer ARM så med sin kommende processor-chip, som vil forventes at være i samtlige flagskibssmartphones i 2016.

Lidt tid endnu, men masser af kraft
Cortex-A72 processoren vil først være at finde i vores telefoner og tablets fra 2016, da ARM udvikler et chipset, og sender det derefter til de egentlige producenter, som derefter skal udvikle deres egen. Det er for eksempel Qualcomms Snapdragon-serie eller Samsungs Exynos.

Cortex-A72 kommer til at køre ved en hastighed på 2,5 GHz ifølge ARM selv, og A72 er cirka 50 gange så kraftig som ARM's model for bare fem år siden.

Blandt de interessante nyheder ved Cortex-A72 har du 4K håndtering - optagning af 4K ved 120 billeder i sekundet. En feature som de fleste telefoner i dag kan klare, men kun i 1080p-opløsningen.

Desuden vil A72 kunne køre tablets, som har skærme på endnu højere opløsning end i dag. Du kan allerede nu finde tablets med 3.200 x 1.800-opløsning, så i 2016 tyder det på, at vi skal se 4K-skærme på tablets med ARM-processorer.

Spil bliver på "konsol-niveau"
Ud over A72 lancerede ARM også deres integrerede GPU T-880. Den skulle kunne tilbyde 1.8 gange så god grafik, som den nuværende GPU med samme navn, som er at finde i de fleste smartphones i dag.

ARM selv mener, at grafikken nærmer sig "konsol-niveau" og med flere af spillene på for eksempel iPad Air 2, som også kører en ARM-processor (A8X) er allerede imponerende flotte. Tænk hvad du kan spille på din næste smartphoneaf spil.

Derudover er processoren blevet optimeret, så den skulle køre på 75 procent mindre kraft end A15-modellen fra 2014. Den der højst sandsynlig sidder i din telefon lige nu, hvis du købte en smartphone i 2014.

Du kan læse mere om ARM's processorer på ARM's egne hjemmeside

Læs også: Her er Intels nye Broadwell-processorer: Glæd dig til fede bærbare i 2015
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan forbedrer du brugeroplevelsen for dine slutbrugere og medarbejdere
Graden af tilfredsstillelse medarbejdere oplever med it, hvad enten det er på kontoret eller remote, har alt at gøre med de rette løsninger, services og processer, som du leverer for at gøre dem mere produktive. Ja, og ikke mindst gladere for det daglige arbejde du og dine it-medarbejdere gør. Vi kigger meget mere på, hvad det egentlig betyder i dette gratis whitepaper.