Artikel top billede

ARM lancerer nye processorer: 50 gange kraftigere end for bare fem år siden

Samtlige flagskibstelefoner på markedet indeholder en processor designet af det britiske firma ARM. Og nu har Arm så offentliggjort de processorer, som skal sidde i din smartphone i de kommende år. Glæd dig.

ARM er et underligt firma. Dets standard er kendt verden over, som en processor-chip, der er at finde i godt og vel alle mobile produkter som tablets og smartphones, men ARM laver ikke selv nogle produkter.

I stedet udliciterer ARM sine chips til producenter såsom Samsung, Qualcomm og andre, som bruger dem til at lave deres egne.

Lidt på samme måde som du kan få et Nvidia-grafikkort, som Asus, Gigabyte eller MSI har været over.

Og nu kommer ARM så med sin kommende processor-chip, som vil forventes at være i samtlige flagskibssmartphones i 2016.

Lidt tid endnu, men masser af kraft

Cortex-A72 processoren vil først være at finde i vores telefoner og tablets fra 2016, da ARM udvikler et chipset, og sender det derefter til de egentlige producenter, som derefter skal udvikle deres egen. Det er for eksempel Qualcomms Snapdragon-serie eller Samsungs Exynos.

Cortex-A72 kommer til at køre ved en hastighed på 2,5 GHz ifølge ARM selv, og A72 er cirka 50 gange så kraftig som ARM's model for bare fem år siden.

Blandt de interessante nyheder ved Cortex-A72 har du 4K håndtering - optagning af 4K ved 120 billeder i sekundet. En feature som de fleste telefoner i dag kan klare, men kun i 1080p-opløsningen.

Desuden vil A72 kunne køre tablets, som har skærme på endnu højere opløsning end i dag. Du kan allerede nu finde tablets med 3.200 x 1.800-opløsning, så i 2016 tyder det på, at vi skal se 4K-skærme på tablets med ARM-processorer.

Spil bliver på "konsol-niveau"
Ud over A72 lancerede ARM også deres integrerede GPU T-880. Den skulle kunne tilbyde 1.8 gange så god grafik, som den nuværende GPU med samme navn, som er at finde i de fleste smartphones i dag.

ARM selv mener, at grafikken nærmer sig "konsol-niveau" og med flere af spillene på for eksempel iPad Air 2, som også kører en ARM-processor (A8X) er allerede imponerende flotte. Tænk hvad du kan spille på din næste smartphoneaf spil.

Derudover er processoren blevet optimeret, så den skulle køre på 75 procent mindre kraft end A15-modellen fra 2014. Den der højst sandsynlig sidder i din telefon lige nu, hvis du købte en smartphone i 2014.

Du kan læse mere om ARM's processorer på ARM's egne hjemmeside

Læs også: Her er Intels nye Broadwell-processorer: Glæd dig til fede bærbare i 2015
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere