Artikel top billede

Sådan ser Joseph Gordon-Levitt ud som Edward Snowden anno 2004. Foto: Open Road Films.

Hollywood kører stjernerne i stilling til kommende Snowden-film

Én Oscar har filmene om NSA-whistlebloweren indtil videre scoret, og der kan være mere hæder på vej, når spillefilmen 'Snowden' er klar senere i år. For her er der både stjerner foran og bag kameraet.

Indtil videre er der produceret en Oscar-vindende dokumentar-film om NSA-whistlebloweren Edward Snowden, og snart er spillefilmen om den unge it-spion klar til det store filmlærred.

Spillefilmen med det sigende navn 'Snowden' er i fuld gang med at blive indspillet, og filmen er indtil videre planlagt til at få premierer i USA 1. juledag altså den 25. december senere i år.

Hovedrollen som fløjeblæseren indtages af Joseph Gordon-Levitt, som mange måske kender fra film som Inception, Sin City 2 eller Don John, mens Snowdens efterladte kæreste spilles af Shailene Woodley (The Descendants og Divergent).

Politisk sværvægter i stolen

I instruktørstolen sidder en af Hollywoods tunge politiske sværvægtere, Oliver Stone.

Han har efterhånden igennem flere film stillet spørgsmålstegn ved blandt andet John F. Kennedys død (JFK), USA's engagement i Vietnam (Platoon) og det generelle mediehysteri i vores reality-tid (Natural Born Killers).

Derudover finder man også andre stjerner på rollelisten som Nicolas Cage, Tom Wilkinson (The Grand Budapest Hotel) Timothy Olyphan (Die Hard 4.0) samt Zachary Quinto Star Trek), hvor sidstnævnte spiller journalisten Glenn Greenwald, som fik sit livs scoop i Hong Kong i sommeren 2013.

Brækkede begge ben

Snowden-filmen har en camouflageklædt Edward Snowden som sit trækplaster på filmsitet IMDB.com.

Det harmonerer med, at NSA-whistlebloweren for godt 10 år siden tjente som almindelig soldat i fire måneder, indtil han brækkede begge ben på en øvelse.

Siden fik Edward Snowden succes med at træde op ad rangstigen hos de amerikanske efterretningstjenester CIA og NSA via konsulentfirmaet Booz Allen Hamilton.

Hele hans karriere tog dog en dramatisk drejning den 20. maj i 2013, hvor den dengang 29-årige Edward Snowden fløj til Hong Kong i Kina for at afsløre, hvor omfattende NSA's overvågning af jordens befolkning er.

Flere medieoptrædener

For at hylde den vel nok største whistleblower i nyere tid har en række kunstnere opført en statue af Edward Snowden i Brooklyn Park i New York, USA, som dog blev pillet ned igen efter få timer.

Edward Snowden har senest selv været i offentligheden, da han blev interviewet af HBO-komikeren John Oliver.

Her afslørede Edward Snowden blandt andet, at folks nøgenbilleder via amerikanske mail-udbydere som Google havner i NSA-databaser på et tidspunkt. 

Den unge whistleblower har også luftet tanken om at vende hjem til USA igen fra sit nuværende eksil i Rusland, hvorefter det officielle USA replicerede, at han næppe ville stå til dødsstraf, som du kan læse mere om her

Læs også:
Så mange år i fængsel ville Edward Snowden stå til hvis han var dansk

Her er prisen: Det skal vi have for at sælge vores passwords




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere