Artikel top billede

Microsoft: Nu går vi på jagt efter en helt ny type medarbejdere

Redmond-firmaet vil nu tiltrække ansatte med specielle kundskaber og begavelser til kodefabrikken.

Den stadig hårdere konkurrence i teknologiverdenen betyder, at det bliver mere og mere vigtigt for selskaberne at tiltrække de bedste hoveder i branchen.

Nu vil Microsoft sætte ressourcer ind på en ny type ansættelsesprogrammer for at give firmaet en mere slagkraftig arbejdsstyrke.

Microsoft har startet sit eget program, der blandt andet skal tiltrække personer med autisme.

Autisme er en udviklingsforstyrrelse, der kan forme sig på mange forskellige måder, men ofte ser man ekstremt gode evner på specifikke områder, og det er i den henseende, at Microsoft er interesseret i at henvende sig til netop denne gruppe.

"Personer med autisme har evner, som vi har behov for i Microsoft. Hvert individ har forskellige kundskaber; nogen har en fantastisk evne til at tilegne sig information, tænke på et højt detaljeniveau eller udmærke sig indenfor matematik eller kodning. Disse talenter ønsker vi at bringe til Microsoft," skriver Mary Ellen Smith, der er Corporate Vice President, for Microsofts Worldwide Operations på sin blog.

Du kan læse hendes indlæg her.

Hun har i øvrigt selv en søn med autisme.

Flere begavelser

Mary Ellen Smith understreger samtidig, at det ikke alene handler om autisme, men at selskabet også er interesseret i medarbejdere med andre specielle begavelser.

Microsoft har i mange år haft en ansættelsesstrategi, der indebærer en bred viste af ansatte eksempelvis med forskellige etniske baggrunde.

Tiltag, der angivelig er medvirkende til at bringe Microsoft op i toppen af listen over de virksomheder, hvor de ansatte er gladest for at arbejde.

Erfaringer fra den danske virksomhed Specialisterne med autister på lønningslisten er også ganske gode.

Specialisterne arbejder med at udnytte personer med autismens særlige talenter til at få job i it-branchen. Evner, der blandt andet benyttes af den tyske software-gigant SAP.

Det kan du læse mere om her: Autister skal teste software for it-gigant

Læs også:

Her er verdens bedste it-arbejdspladser - her er medarbejderne mest tilfredse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere