Artikel top billede

Youtube kommer med betalingsløsning: Her er prisen

Google har længe pønset på en betalingsversion af verdens mest populære streamingtjeneste. Og nye læk samt et Google-brev til Youtubere afslører de konkrete planer.

Om et par måneder kan du - for omkring 70 kroner - slippe for reklamer på Youtube.

Det tyder det i hvert fald på, efter at Youtube har sendt et brev ud til de brugere af Youtube, som selv laver materiale til den gigantiske streaming-platform.

Tjenesten har længe været undervejs, men nu tyder det altså på, at det snart kan være slut med reklamer. 

Beløbet omtales ikke i brevet til de kreative Youtubere, men The Verge har efter en snak med kilder hos Google/Youtube fået af vide, at prisen formentlig bliver omkring de 10 dollar om måneden. Altså cirka 70 kroner.

Tjenesten betyder også, at du vil kunne gemme videoer fra Youtube offline på din mobiltelefon, hvilket kan være meget praktisk, hvis du eksempelvis vil se Epic Rap Battle Of the History, imens du flyver til London.

Penge til Youtube-stjerner - efter lidt tvang
Youtube har for nylig lanceret Youtube Music, som skal gøre det nemmere at finde musikvideoer.

Ligeledes er Youtube i færd med at teste en anden betalingsløsning, hvor du ved at betale 7,99 dollar om måneden, 55 kroner, kan gemme musik fra Youtube på din telefon, 

Den nye abonnementsløsning på Youtube giver nye muligheder for indtjening - ikke bare til Google, men også for de Youtube-brugere, som lever af at lave videoer til deres millioner af følgere.

I øjeblikket tjener Youtube-brugere 55 procent af reklameindtægterne på en given video, mens Youtube snupper de resterende 45 procent.

Den samme fordeling vil fortsætte ved abonnementsordningen, hvor Youtube-stjernerne stadig får 55 procent af reklame-kagen, alt efter hvor mange seere, de har, og efter hvor lang tid seerne ser på deres videoer.

Freemium-løsningen fungerer godt for tjenester som Spotify, hvor du kan lytte til musik med reklamer og betale dig fra dem, men folk er vant til at skippe reklamer på Youtube.

Ville du betale for at slippe for reklamer på Youtube?

Læs også: YouTube leger med ekstrem opløsning til dine videoer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere