Artikel top billede

Youtube kommer med betalingsløsning: Her er prisen

Google har længe pønset på en betalingsversion af verdens mest populære streamingtjeneste. Og nye læk samt et Google-brev til Youtubere afslører de konkrete planer.

Om et par måneder kan du - for omkring 70 kroner - slippe for reklamer på Youtube.

Det tyder det i hvert fald på, efter at Youtube har sendt et brev ud til de brugere af Youtube, som selv laver materiale til den gigantiske streaming-platform.

Tjenesten har længe været undervejs, men nu tyder det altså på, at det snart kan være slut med reklamer. 

Beløbet omtales ikke i brevet til de kreative Youtubere, men The Verge har efter en snak med kilder hos Google/Youtube fået af vide, at prisen formentlig bliver omkring de 10 dollar om måneden. Altså cirka 70 kroner.

Tjenesten betyder også, at du vil kunne gemme videoer fra Youtube offline på din mobiltelefon, hvilket kan være meget praktisk, hvis du eksempelvis vil se Epic Rap Battle Of the History, imens du flyver til London.

Penge til Youtube-stjerner - efter lidt tvang
Youtube har for nylig lanceret Youtube Music, som skal gøre det nemmere at finde musikvideoer.

Ligeledes er Youtube i færd med at teste en anden betalingsløsning, hvor du ved at betale 7,99 dollar om måneden, 55 kroner, kan gemme musik fra Youtube på din telefon, 

Den nye abonnementsløsning på Youtube giver nye muligheder for indtjening - ikke bare til Google, men også for de Youtube-brugere, som lever af at lave videoer til deres millioner af følgere.

I øjeblikket tjener Youtube-brugere 55 procent af reklameindtægterne på en given video, mens Youtube snupper de resterende 45 procent.

Den samme fordeling vil fortsætte ved abonnementsordningen, hvor Youtube-stjernerne stadig får 55 procent af reklame-kagen, alt efter hvor mange seere, de har, og efter hvor lang tid seerne ser på deres videoer.

Freemium-løsningen fungerer godt for tjenester som Spotify, hvor du kan lytte til musik med reklamer og betale dig fra dem, men folk er vant til at skippe reklamer på Youtube.

Ville du betale for at slippe for reklamer på Youtube?

Læs også: YouTube leger med ekstrem opløsning til dine videoer
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere