Artikel top billede

Topbosserne ikke i tvivl: Her er de nye it-muligheder - men også problemerne

Der skal bruges flere penge på it og teknologi, mener virksomhedernes administrerende direktører, der dog også samtidig også har bekymrede miner.

Ny teknologi er for alvor kommet i fokus hos de administrerende direktører.

Topchefer i sorte habitter og med en McKinsey-rapport i inderlommen har ikke altid it-investeringer højest på agendaen, men nu tyder meget faktisk på af de administrerende direktører, CEO'erne, for alvor er ved at få smag for teknologiske satsninger.

Gartners seneste globale undersøgelse blandt 400 CEO'er og andre topledere fra hele verden viser i hvert fald en klar tendens, for mens 'vækst' ikke overraskende fortsat er topchefernes vigtigste prioritering, så er 'teknologi' nu for alvor også kommet i fokus.

"Den næstmest vigtige kategori inden for forretnings-prioriteringer i 2015 og 2016 er teknologi-relateret. Dette er den højeste position, vi nogensinde har set for teknologui i denne undersøgelse, og det er vores klare overbevisning, at CEO'er er mere fokuserede på dette område end på noget andet tidspunkt siden 1999," lyder det fra Gartner vice president Mark Raskino.

Derfor er teknologi blevet et CEO-emne

"Når vi ser nærmere på svarene, bliver baggrunden for CEO'ernes interesse i teknologi pludselig ret tydelig. Over halvdelen af svarene er relateret til omsætnings- og vækst-relaterede teknologi-emner som multichannel, e-commerce og m-commerce," lyder det videre fra analysefirmaet.

Gartner skriver, at CEO'erne peger på, at de vigtigste teknologi-investeringer i de kommende fem år handler om teknologier rettet mod kundeengagementet (37 procent), digital markedsføring (32 procent) og forretningsanalyser (28 procent).

"Cloud-baseret forretning har nu også en høj anerkendelse, fordi CEO'erne indser, at cloud er der, hvor nye, 'disruptive' og afgørende industri-platforme bliver skabt."

"Men det mest opsigtsvækkende fra dette års survey er højdespringeren Internet of Things, en term der stort set ikke blev bemærket i de foregående år."

Sikkerhed bekymrer topchefen

Samtidig kan Gartner dog også berette, at virksomhedslederne ikke kun er begyndt at tænke mere over mulighederne med it, men også udfordringerne.

Det betyder blandt andet, at der er voksende bekymringer for it-sikkerheden.

"CEO'erne er bekymrede med god grund. Når produkter og tjenester bliver digitale, gør de langt større nytte for kunderne, men giver også langt mere magt til de mørke kræfter, der måske kan tilrane sig den digitale kontrol," skriver Gartner og slår et slag for, at CEO'er og CIO'er arbejder tæt sammen om at skabe opmærksomhed om sikkerheds-situationen i virksomheden.

Læs også:

To helt centrale it-begreber er afgørende for din fremtid i it-branchen

It-chefens 2015: Derfor skal du droppe kontrol-rollen og finde visionerne frem

Dansk CIO: Der er alt for meget fokus på oppetider og udgifter

Dansk it-afdeling forvandlet på to år: Fra bits og bytes til business
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere