Artikel top billede

Topbosserne ikke i tvivl: Her er de nye it-muligheder - men også problemerne

Der skal bruges flere penge på it og teknologi, mener virksomhedernes administrerende direktører, der dog også samtidig også har bekymrede miner.

Ny teknologi er for alvor kommet i fokus hos de administrerende direktører.

Topchefer i sorte habitter og med en McKinsey-rapport i inderlommen har ikke altid it-investeringer højest på agendaen, men nu tyder meget faktisk på af de administrerende direktører, CEO'erne, for alvor er ved at få smag for teknologiske satsninger.

Gartners seneste globale undersøgelse blandt 400 CEO'er og andre topledere fra hele verden viser i hvert fald en klar tendens, for mens 'vækst' ikke overraskende fortsat er topchefernes vigtigste prioritering, så er 'teknologi' nu for alvor også kommet i fokus.

"Den næstmest vigtige kategori inden for forretnings-prioriteringer i 2015 og 2016 er teknologi-relateret. Dette er den højeste position, vi nogensinde har set for teknologui i denne undersøgelse, og det er vores klare overbevisning, at CEO'er er mere fokuserede på dette område end på noget andet tidspunkt siden 1999," lyder det fra Gartner vice president Mark Raskino.

Derfor er teknologi blevet et CEO-emne

"Når vi ser nærmere på svarene, bliver baggrunden for CEO'ernes interesse i teknologi pludselig ret tydelig. Over halvdelen af svarene er relateret til omsætnings- og vækst-relaterede teknologi-emner som multichannel, e-commerce og m-commerce," lyder det videre fra analysefirmaet.

Gartner skriver, at CEO'erne peger på, at de vigtigste teknologi-investeringer i de kommende fem år handler om teknologier rettet mod kundeengagementet (37 procent), digital markedsføring (32 procent) og forretningsanalyser (28 procent).

"Cloud-baseret forretning har nu også en høj anerkendelse, fordi CEO'erne indser, at cloud er der, hvor nye, 'disruptive' og afgørende industri-platforme bliver skabt."

"Men det mest opsigtsvækkende fra dette års survey er højdespringeren Internet of Things, en term der stort set ikke blev bemærket i de foregående år."

Sikkerhed bekymrer topchefen

Samtidig kan Gartner dog også berette, at virksomhedslederne ikke kun er begyndt at tænke mere over mulighederne med it, men også udfordringerne.

Det betyder blandt andet, at der er voksende bekymringer for it-sikkerheden.

"CEO'erne er bekymrede med god grund. Når produkter og tjenester bliver digitale, gør de langt større nytte for kunderne, men giver også langt mere magt til de mørke kræfter, der måske kan tilrane sig den digitale kontrol," skriver Gartner og slår et slag for, at CEO'er og CIO'er arbejder tæt sammen om at skabe opmærksomhed om sikkerheds-situationen i virksomheden.

Læs også:

To helt centrale it-begreber er afgørende for din fremtid i it-branchen

It-chefens 2015: Derfor skal du droppe kontrol-rollen og finde visionerne frem

Dansk CIO: Der er alt for meget fokus på oppetider og udgifter

Dansk it-afdeling forvandlet på to år: Fra bits og bytes til business
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere