Artikel top billede

Topbosserne ikke i tvivl: Her er de nye it-muligheder - men også problemerne

Der skal bruges flere penge på it og teknologi, mener virksomhedernes administrerende direktører, der dog også samtidig også har bekymrede miner.

Ny teknologi er for alvor kommet i fokus hos de administrerende direktører.

Topchefer i sorte habitter og med en McKinsey-rapport i inderlommen har ikke altid it-investeringer højest på agendaen, men nu tyder meget faktisk på af de administrerende direktører, CEO'erne, for alvor er ved at få smag for teknologiske satsninger.

Gartners seneste globale undersøgelse blandt 400 CEO'er og andre topledere fra hele verden viser i hvert fald en klar tendens, for mens 'vækst' ikke overraskende fortsat er topchefernes vigtigste prioritering, så er 'teknologi' nu for alvor også kommet i fokus.

"Den næstmest vigtige kategori inden for forretnings-prioriteringer i 2015 og 2016 er teknologi-relateret. Dette er den højeste position, vi nogensinde har set for teknologui i denne undersøgelse, og det er vores klare overbevisning, at CEO'er er mere fokuserede på dette område end på noget andet tidspunkt siden 1999," lyder det fra Gartner vice president Mark Raskino.

Derfor er teknologi blevet et CEO-emne

"Når vi ser nærmere på svarene, bliver baggrunden for CEO'ernes interesse i teknologi pludselig ret tydelig. Over halvdelen af svarene er relateret til omsætnings- og vækst-relaterede teknologi-emner som multichannel, e-commerce og m-commerce," lyder det videre fra analysefirmaet.

Gartner skriver, at CEO'erne peger på, at de vigtigste teknologi-investeringer i de kommende fem år handler om teknologier rettet mod kundeengagementet (37 procent), digital markedsføring (32 procent) og forretningsanalyser (28 procent).

"Cloud-baseret forretning har nu også en høj anerkendelse, fordi CEO'erne indser, at cloud er der, hvor nye, 'disruptive' og afgørende industri-platforme bliver skabt."

"Men det mest opsigtsvækkende fra dette års survey er højdespringeren Internet of Things, en term der stort set ikke blev bemærket i de foregående år."

Sikkerhed bekymrer topchefen

Samtidig kan Gartner dog også berette, at virksomhedslederne ikke kun er begyndt at tænke mere over mulighederne med it, men også udfordringerne.

Det betyder blandt andet, at der er voksende bekymringer for it-sikkerheden.

"CEO'erne er bekymrede med god grund. Når produkter og tjenester bliver digitale, gør de langt større nytte for kunderne, men giver også langt mere magt til de mørke kræfter, der måske kan tilrane sig den digitale kontrol," skriver Gartner og slår et slag for, at CEO'er og CIO'er arbejder tæt sammen om at skabe opmærksomhed om sikkerheds-situationen i virksomheden.

Læs også:

To helt centrale it-begreber er afgørende for din fremtid i it-branchen

It-chefens 2015: Derfor skal du droppe kontrol-rollen og finde visionerne frem

Dansk CIO: Der er alt for meget fokus på oppetider og udgifter

Dansk it-afdeling forvandlet på to år: Fra bits og bytes til business
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.