Fortalt til: Mads Elkær

Mennesker i IT

Udgivet 30. april 2015 kl. 06.30
Som it-ordfører igennem flere år har jeg oplevet en del opture og skuffelser, når det kommer til digitalisering.

Måske er den største skuffelse, at vi som politikere ikke har været bedre til at balancere it-sikkerheden med folks personlige frihed.

Altså, jeg synes simpelthen, at vi er gået for langt, når det handler om at overvåge befolkningen.

Vi politikere, inklusive mig selv, blev nok købt af en præmis om, at vi skulle helt op på højeste overvågningsniveau, hvis ønskede den bedst mulige sikkerhed til bekæmpelse af eksempelvis terror.

Undervejs på rejsen er jeg blevet klogere på, hvor meget privatlivets fred heldigvis stadig betyder for folk.

Selv om man gerne vil leve et sikkert sted, så betyder den personlige frihed ekstremt meget, har jeg måtte konstatere blandt andre fra alle de mennesker, som har skrevet til mig om overvågning igennem årene.

På en eller anden måde har terroristerne jo vundet, når vi gør Danmark til en overvågningsstat.

Der er jo ingen, der har lyst til, at sådan nogle typer som mig eller andre politikere skal kontrollere, hvad de kan sende og modtage fra andre.

Det er derfor både en selverkendelse for mig personligt og Venstre som parti, at vi har været ved at gøre romanen 1984 til virkelighed.

Jeg tror, at flere partier nu vil kæmpe for mere personlig frihed på nettet, selv om det måske betyder en promille mindre sikkerhed.

Men den personlige frihed må vi aldrig knægte, som vi gjorde for nogle år siden.
Michael Aastrup-Jensen, it-ordfører for Venstre

Flere mennesker i IT Om mennesker i itComputerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.