Artikel top billede

Trods nedtur: Samsung er pludselig igen verdens største smartphone-producent

Samsung plages af enorm nedtur i forretningen. Alligevel er selskabet nu pludselig igen verdens største smartphone-selskab. Se her, hvordan det kan hænge sammen.

Samsung er krise efter halvandet år med konstant faldende omsætning og indtjening, hvilket du kan læse mere om her.

I første kvartal er indtjeningen i selskabets mobil-divison nærmest kollapset med et lodret dyk på hele 57 procent.

Alligevel viser nye tal, at Samsung faktisk har generobret positionen som verdens største smartphone-producent fra Apple, der ellers for tiden nyder storslået succes med de nye iPhone 6'ere.

Set alene på styksalg solgte Samsung nemlig ifølge Strategy Analytics 83,2 millioner smartphones i årets første tre måneder. Apple solgte i samme periode 61,2 millioner iPhones.

Det gør Samsung til den største leverandør af smartphones på det globale marked i første kvartal.

Der er dog også malurt i bægeret. For trods det højeste antal solgte enheder, er Samsungs globale markedsandel faldet til 24 procent. I samme kvartal i fjor havde Samsung en markedsandel på 31 procent.

Samsung er 'stabiliseret'

Ifølge Strategy Analytics er Samsung nu blevet 'stabiliseret' trods udfordringer i Asien, hvor mægtige Kina for alvor er sprunget på iPhone 6-modellerne, der går som varmt brød.

Apples markedsandel er i samme periode steget fra 15,3 procent i første kvartal i fjor til nu 17,7 procent.

Hertil kommer, at Apple tjener langt flere penge per solgt enhed end Samsung, der har mange forskellige modeller i den prisbillige ende, hvor indtjenings-marginerne er langt mindre end i de luftlag, som Apple bevæger sig i.

Det betyder, at den stigende markedsandel ikke har afspejlet sig i Samsungs regnskab, hvor det nu for sjette kvartal i træk ser dystert ud.

Det kan du læse mere om her: Samsung i dyb krise - nedtur har nu varet i halvandet år.

Markedet vokser

Overordnet er det globale smartphone-marked ifølge analysehuset vokset med 21 procent i forhold til de tilsvarende kvartal i fjor.

Der blev verden over solgt 345 millioner smartphones i første kvartal, og selv om en vækstrate på 21 procent andre steder lyder flot, er der faktisk tale om en opbremsning fra en vækst på 31 procent fra første kvartal 2013 til første kvartal 2014.

Under de stor storspillere - Samsung og Apple - finder vi Lenovo, der med nyindkøbte Motorola Mobility under vingerne har en markedsandel på 5,4 procent samt Huawei (fem procent).
IT-JOB

Danske Spil A/S

Erfaren Full-stack udvikler

Socialpædagogernes Landsforbund

IT-forretningskonsulent

Story House Egmont A/S

Application Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere