Artikel top billede

Trods nedtur: Samsung er pludselig igen verdens største smartphone-producent

Samsung plages af enorm nedtur i forretningen. Alligevel er selskabet nu pludselig igen verdens største smartphone-selskab. Se her, hvordan det kan hænge sammen.

Samsung er krise efter halvandet år med konstant faldende omsætning og indtjening, hvilket du kan læse mere om her.

I første kvartal er indtjeningen i selskabets mobil-divison nærmest kollapset med et lodret dyk på hele 57 procent.

Alligevel viser nye tal, at Samsung faktisk har generobret positionen som verdens største smartphone-producent fra Apple, der ellers for tiden nyder storslået succes med de nye iPhone 6'ere.

Set alene på styksalg solgte Samsung nemlig ifølge Strategy Analytics 83,2 millioner smartphones i årets første tre måneder. Apple solgte i samme periode 61,2 millioner iPhones.

Det gør Samsung til den største leverandør af smartphones på det globale marked i første kvartal.

Der er dog også malurt i bægeret. For trods det højeste antal solgte enheder, er Samsungs globale markedsandel faldet til 24 procent. I samme kvartal i fjor havde Samsung en markedsandel på 31 procent.

Samsung er 'stabiliseret'

Ifølge Strategy Analytics er Samsung nu blevet 'stabiliseret' trods udfordringer i Asien, hvor mægtige Kina for alvor er sprunget på iPhone 6-modellerne, der går som varmt brød.

Apples markedsandel er i samme periode steget fra 15,3 procent i første kvartal i fjor til nu 17,7 procent.

Hertil kommer, at Apple tjener langt flere penge per solgt enhed end Samsung, der har mange forskellige modeller i den prisbillige ende, hvor indtjenings-marginerne er langt mindre end i de luftlag, som Apple bevæger sig i.

Det betyder, at den stigende markedsandel ikke har afspejlet sig i Samsungs regnskab, hvor det nu for sjette kvartal i træk ser dystert ud.

Det kan du læse mere om her: Samsung i dyb krise - nedtur har nu varet i halvandet år.

Markedet vokser

Overordnet er det globale smartphone-marked ifølge analysehuset vokset med 21 procent i forhold til de tilsvarende kvartal i fjor.

Der blev verden over solgt 345 millioner smartphones i første kvartal, og selv om en vækstrate på 21 procent andre steder lyder flot, er der faktisk tale om en opbremsning fra en vækst på 31 procent fra første kvartal 2013 til første kvartal 2014.

Under de stor storspillere - Samsung og Apple - finder vi Lenovo, der med nyindkøbte Motorola Mobility under vingerne har en markedsandel på 5,4 procent samt Huawei (fem procent).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere