Artikel top billede

Samsung i dyb krise - enorm nedtur har nu varet i halvandet år

Samsungs mobil-division er nærmest kollapset med et gigantisk fald i drifts-resultatet på 57 procent. Samsung har nu haft nedgang i nøgletallen i seks kvartaler i træk. Hvad skal selskabet gøre?

For sjette kvartal i træk falder Samsungs indtjening - denne gang med gigantiske 39 procent. Er der en vej ud af krisen for Samsung?

Sydkoreanske Samsung kæmper med næb og klør for at komme ud af sin krise, men lige lidt ser det ud til at hjælpe.

Det mægtige selskab må i årets første kvartal indkassere endnu en svidende kindhest i række, i det selskabets indtjening er faldet for sjette kvartal i træk.

I forhold til det tilsvarende kvartal i fjor er nedgangen i indtjeningen monumental: 39 procent er den faldet - denne gang til 29,4 milliarder kroner.

Omsætningen er i samme periode faldet med 12 procent.

Værst står det til i Samsungs mobile division, der har udviklet sig til noget af mareridt for selskabet.

Her er omsætningen faldet med 20 procent, mens driftsindtjeningen er styrtdykket med 57 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere. Der er dermed nærmest tale om et kollaps.

Til gengæld går det strålende i de øvrige forretnings-enheder - ikke mindst inden for fladskærme og memory chips, hvor driftsresultatet er vokset med hele 81 procent, mens omsætningen er vokset med 10 procent.

Det hjælper bare ikke meget, når størstedelen af forretningen kommer fra mobilforretningen.

Presses fra alle sider

Samsungs krise er grundlæggende, for selskabet presses fra alle sider i dets ambition om at være tilstede i både den lave og høje ende af markederne overalt i verden.

I den lave ende er Samsung er benhård konkurrence med ikke mindst de fremadstormende kinesiske smartphone-producenter, der for alvor har fået gang i produktionen af prisbillige smartphones af god kvalitet.

De tæller blandt andre Xiaomi, der lynhurtigt med sin store succes på det gigantiske hjemmemarked har fået sig etableret som en af verdens største smartphone-producent.

Du kan læse mere om Xiaomi her: Har du hørt om denne smartphone-producent? Værdi er firedoblet på to år - er nu 272 milliarder kroner værd

I den høje ende af markedet er Apple hovedkonkurrenten, og her får Samsung for tiden slemme tæsk, i det Apple nyder stor succes med topmodellerne iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Det kan du læse mere om her: Apple skovler milliarder af kroner ind: Sådan vildt er det gået for sig i årets første tre måneder

99 millioner solgte telefoner

Samsung oplyser, at selskabet i kvartalet har solgt 99 millioner telefoner i alt.

Det oplyser ikke fordelingen af de forskellige modeller, men fortæller, at smartphones udgør omkring 85 procent af samtlige solgte Samsung-telefoner i kvartalet.

Samsung har netop lanceret sin nye topmodel, Galaxy S6. Du kan læse vores anmeldelse af den her: Test: Samsung Galaxy S6 Edge er en Samsung telefon som faktisk er flot - og hurtig

Det er afgørende for Samsung, at S6 i selskabets nuværende krise bliver en succes, som formår at udfordre iPhone 6'erne.

Samsung forventer da også, at det vil kunne præsentere stærkt forbedrede nøgletal, når indeværende kvartal er ovre - og det vil skyldes forventet stærkt øget salg i den høje ende af markedet, hvilket vil sige Galaxy S6.

Samsung forventer, at situationen på markedet for de prisbillige telefoner vil forblive stort set uændret.

Selskabet vil desuden lægge kræfter i nye teknologier og features inden for trådløs opladning, Samsung Pay og andre nyskabelser, som selskabets håber kan appellere til brugerne.

Læs også:

Samsung i krise: Indtjening styrtdykker - kan billige telefoner redde selskabet?

Jorden brænder under Samsung: Salg af Galaxy S5 er slået fejl - er der en plan?

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.