Artikel top billede

Tidligere HP-topchef vil være præsident i USA: Men hun har glemt en vigtig ting

Den tidligere topchef i HP, Carly Fiorina, har officielt meldt sig ind i kampen om at blive republikanernes kandidat til posten som USA's næste præsident. Hun har dog allerede begået den første fodfejl.

To mislykkede forsøg på at blive valgt til en politisk toppost har ikke taget modet fra den tidligere topchef i HP, Carly Fiorina. Hun meldte sig i går mandag officielt som kandidat til at blive republikanernes kandidat til posten som USA's præsident, når Barack Obama til næste år takker af.

Carly Fiorinas udmelding kom i et interview i tv-programmet Good Morning America, hvor Fiorina blandt andet sagde, at hun i egen optik er den bedste person til jobbet, og at hun i kraft af sin erhvervserfaring ved, hvordan økonomi hænger sammen.

Hendes vej til Det Hvide Hus er dog ikke blevet lettere, efter at det kritiske website carlyfiorina.org gik i luften kort efter annonceringen. Den tidligere HP-topchef har tilsyneladende glemt at købe retten til det ellers ret oplagte domænenavn.

Sitet, der ifølge Huffington Post er registreret i december sidste år, sætter kritisk fokus på Carly Fiorinas tid som topchef for HP. Sitet viser blandt andet tusindvis af sure smileys, der skal illustrere de massive fyringsrunder, Fiorina stod bag i perioden fra 1999 til 2005.

I alt mistede et sted mellem 15.000 og 30.000 HP-ansatte deres job under Fiorinas regime.

På hendes officielle kandidat-side carlyforpresident.com kan man se en kort præsentation og motivation for hendes kandidatur.

Stærkt konservativ

Carly Fiorina er indtil videre den første kvinde i flokken af republikanske kandidater, som bejler til den magtfulde præsidentpost. Modkandidaten bliver efter al sandsynlighed den demokratiske Hillary Clinton.

Allrede tilbage i 2008 var hun i spil som præsidentkandidat, ligesom hun fungerede som rådgiver og mulig vicepræsidentkandidat for partifællen John McCain, som i sidste ende tabte stort til Barack Obama.

Ved midtvejsvalget i 2010 var hun på banen igen og forsøgte forgæves at blive valgt til det amerikanske Senat.

Rent politisk er Fiorina kendt for sine stærkt konservative synspunkter. Hun er abort-modstander og vil blokere for programmer for famlieplanlægning og betaling for prævention via de sundhedsforsikringer, der er kendt under navnet Obama-care.

Desuden er hun kendt som stærk modstander af den lovbestemte minimumsløn, som også er blevet indført under Obama-administrationen.

Carly Fiorina stoppede som nævnt som HP-topchef i 2005 efter en mislykket fusion med pc-producenten Compaq, som fik HP bestyrelse til at fyre hende på gråt papir. Med sig fik hun dog et plaster på såret i form af mere end en kvart milliard kroner.

Du kan læse mere om opkøbet her:
It-historiens værste katastrofe-opkøb

Hun blev afløst af Mark Hurd, som i øvrigt senere blev fældet af en større sexskandale.

Carly Fiorina er i øvrigt ikke den første HP-topchef med ambitioner om en politisk karriere.

I 2010 spenderede HP's nuværende CEO Meg Whitman, der på det tidspunkt var øverste chef for Ebay, tæt på en milliard kroner i et forgæves forsøg på at blive valgt som Californiens guvernør efter den navnkundige Arnold Schwarzenegger.

Læs også:

Fyret HP-topchef scorer kassen på fed fyrings-pakke

To år med kaos hos HP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere