Artikel top billede

Fyret HP-topchef scorer kassen på fed fyrings-pakke

Den fyrede HP-topchef, Leo Apotheker, scorer kassen på sin fyring. HP skal betale ham millioner af kroner for at få ham til at blive væk.

Den fyrede HP-chef, tyskeren Leo Apotheker, får 50 millioner kroner i farvel-gave af selskabet, som han nåede at stå i spidsen i blot 11 måneder, inden han for nylig blev fyret. 

Leo Apotheker modtager 39,3 millioner kroner i fratrædelses-godtgørelse, mens det resterende beløb består af optjent bonus og lignende.

Hertil kommer økonomisk hjælp til hans flytning af familie og ejendele tilbage til Frankrig eller Belgien, ligesom HP har forpligtet sig til at dække et eventuelle tab på op til 1,6 millioner kroner, når han sælger sit hus i USA.

Ny topchef får lav fast løn

Ifølge papirer, som HP har indsendt til den amerikanske erhvervsstyrelse, rutter HP ikke ligefrem med den faste årsløn til selskabets nye direktør, Meg Whitman, der har afløst Leo Apotheker.

Hun får nemlig en kontant, fast årsløn på én dollar - 5,5 kroner.

Til gengæld har hun udsigt til en betragtlig bonus, hvis hun når en række nærmere specificerede mål. Hendes bonus for 2012 vil komme til at ligge mellem 13 millioner og 33 millioner kroner.

Hun får desuden mulighed for at købe knap to millioner HP-aktier.
Til sammenligning fik Leo Apotheker en fast årsløn på 6,5 millioner kroner plus muligheden for at få en bonus på mellem 200 procent og 500 procent af den faste årsløn.

Han har ligeledes i sine 11 måneder som topchef sikret sig hundredetusindvis af HP-aktier, ligesom han modtog 22 millioner kroner i tiltrædelsesgave samt 25 millioner kroner til dækning af sine flytteomkostninger.

Du kan læse mere om Leo Apothekers umådeligt fede bonuspakke her.

Har ikke nået mål

HP har ikke nået sine finansielle mål i de seneste tre kvartaler, hvor selskabet aktiekurs er faldet drastisk. Siden Leo Apotheker tiltrådte, er aktiekursen næsten blevet halveret.

Situationen er kun blevet forværret af en række kritiserede initiativer, som Leo Apotheker har stået bag. De tæller blandt beslutningen om at meddele offentligheden, at HP påtænker at sælge sin pc-forretning, inden der er fundet en køber.

I de seneste år er ingen af HP's administrerende direktør stoppet frivilligt. De er alle blevet fyret af bestyrelsen.

Carly Fiorina blev fyret i 2005 og modtog 120 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse. Det kan du læse mere om her.

Leo Apothekers forgænger, Mark Hurd, modtog omkring 70 millioner kroner, da han for et år siden blev fyret på grund af en sex-relateret skandale. Han er i dag topchef i Oracle.

Læs også:

Disse folk kan blive fremtidens topchefer i HP

HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat

Ny HP-topboss får umådelig fed bonuspakke

HP udnævner SAP's Leo Apotheker til ny topchef

Afgået HP-topchef scorer millioner efter sexsag

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest.

Fiorina får 120 mio. i gyldent håndtryk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere