Verizon køber tidligere internet-kæmpe for 30 milliarder kroner

Verizon er klar til at smide 30 milliarder kroner ind i købet af AOL, der i dag er langt fra fordums storhedstid. Selskabet tjener dog stadig mange dollar på millionvis af dial-up-kunder.

Omkring årtusindeskiftet var selskabet AOL en stor, betydningsfuld spiller på ikke mindst det amerikanske internet-marked, men i årenes løb er selskabets indflydelse på trods af dets milliard-omsætning blevet mindre og mindre.

Derfor kom det også som noget af en overraskelse, at internetudbyderen og teleselskabet Verizon tirsdag meddelte, at selskabet vil købe AOL- en forkortelse for America Online - til en pris, der menes at ligge på omkring 30 milliarder kroner.

Formålet med opkøbet er styrke Verizons tilstedeværelse med services på de mobile enheder samt styrke sin position inden for digital markedsføring, efter AOL har specialiseret sig i video-reklamer.

Det skriver USA Today.

2,1 millioner dial-up-kunder
AOL var en it-gigant for 15 år siden, hvor selskabet smeltede sammen med underholdningsgiganten Time Warner.

I de seneste fire år har AOL dog stået på egne ben, og selskabets godt 5.000 medarbejdere omsætter årligt for omkring 15 milliarder kroner.

Det lyder måske skørt, men en stor del af denne omsætning kommer fra godt 2,1 millioner dial-up-kunder fra AOL's oprindelige forretning.

Det vil sige, at 2,1 millioner amerikanere via AOL er på 56 Kbit-forbindelser, som var hotte tilbage i 1995, fremgår det af AOL's seneste regnskab.

På toppen havde AOL i 2002 cirka 27 millioner amerikanske kunder, og selskaber som Google bød ind på at købe store dele af selskabets aktier.

For tre år siden solgte AOL 800 patenter til Microsoft for knap seks milliarder kroner.

Håber på lysere fremtid
Verizon har udsendt en udtalelse, hvor selskabet understreger, at opkøbet vil styrke teleselskabets video-strategier.

Også AOL-medstifter og selskabets tidligere direktør, Steve Case, er kommet med en udmelding om, at opkøbet vil styrke fremtiden for det selskab, som i første omgang fik amerikanerne på internettet.

Samtidig blev det fastslået, at AOL's bestyrelsesformand og administrerende direktør, Tim Armstrong, også vil stå i spidsen for AOL efter opkøbet.

Læs også:
11 it-kæmper med røven i vandskorpen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sådan turboimplementerede GateHouse helt nyt ERP-system på blot 26 dage: "Systemet skulle kunne favne det hele og integrere forretningerne med hinanden"
På 26 dage midt i coronakrisen og hen over påsken implementerede den danske softwarevirksomhed GateHouse en ERP-løsning fra IFS som erstatning for et bare to år gammel NAV-løsning. Her er historien om, hvordan det lykkedes.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.