Artikel top billede

Vi køber færre tablets med Android og iOS - men Windows buldrer frem

Mens der sælges færre tablets med iOS og Android, er Windows den eneste af de tre mest udbredte platforme, der har fremgang.

Der sælges stadig færre tablets i Vesteuropa, og det kan især Android og iOS nu mærke.

Fra første kvartal 2014 til første kvartal i år gik antallet af Android-tablets, der blev sendt på markedet, tilbage med 9,4 procent, mens iOS oplevede en tilbagegang på hele 22,9 procent.

Det skriver analysefirmaet IDC i en ny markedsopgørelse.

De Windows-baserede tablets opnåede til gengæld en fremgang på hele 55,4 procent fra første kvartal 2014 til første kvartal 2015.

Den fremgang skal naturligvis ses i lyset af, at Windows stadig kun har en beskeden markedsandel på 8,4 procent i den seneste IDC-opgørelse over markedet for tablets i Vesteuropa.

Derfor vokser Windows

Windows er dog stadig gået ganske pænt frem i forhold til sidste år - mens iOS og Android altså har bevæget sig i den modsatte retning - og IDC hæfter sig da også ved den positive udvikling for Windows.

"Det var resultatet af det øgede antal tilgængelige modeller på markedet med dette OS og i særdeleshed på grund af, at flere tager 2-i-1-modeller til sig, særligt Microsoft Surface Pro 3, men også Acer T100 og Acers Switch-serie," skriver IDC. 

2-i-1-tablets, der kan fungere både som en almindelig tablet og som en bærbar computer med tastatur, udgør fortsat kun 5,9 procenmt af markedet i Vesteuropa ifølge IDC - men markedsandelen er steget med hele 44,4 procent det seneste år.

"Leverandørerne har udvidet deres produkt-udvalg signifikant med enheder, der er optimeret til erhvervsbrug. Efterspørgslen på 2-i-1-enheder får momentum, hvilket er drevet frem af forbedret hardware og tilpassede priser, der tiltrækker både private brugere og professionelle," vurderer IDC.

Da Windows er den primære platform på 2-i-1-produkter kan Microsoft håbe på endnu bedre markedsandele i de kommende kvartaler - ikke mindst fordi det nye Windows 10 ventes på markedet om blot få måneder.

Samlet set faldt antallet af tablets, der blev spyttet ud på markedet i Vesteuropa, med 10,5 procent fra første kvartal 2014 til første kvartal i år til lidt over 8,5 millioner enheder i kvartalet.

IDC peger på, at en af årsagerne er til, at tablet-kategorien har det svært i øjeblikket, er, at en del forbrugere vælger at købe smartphones med større skærme frem for tablets.

Læs også:

Test: Microsoft Surface Pro 3 giver dig lav vægt og lang batteritid uden at tømme kontoen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere