Artikel top billede

Vi køber færre tablets med Android og iOS - men Windows buldrer frem

Mens der sælges færre tablets med iOS og Android, er Windows den eneste af de tre mest udbredte platforme, der har fremgang.

Der sælges stadig færre tablets i Vesteuropa, og det kan især Android og iOS nu mærke.

Fra første kvartal 2014 til første kvartal i år gik antallet af Android-tablets, der blev sendt på markedet, tilbage med 9,4 procent, mens iOS oplevede en tilbagegang på hele 22,9 procent.

Det skriver analysefirmaet IDC i en ny markedsopgørelse.

De Windows-baserede tablets opnåede til gengæld en fremgang på hele 55,4 procent fra første kvartal 2014 til første kvartal 2015.

Den fremgang skal naturligvis ses i lyset af, at Windows stadig kun har en beskeden markedsandel på 8,4 procent i den seneste IDC-opgørelse over markedet for tablets i Vesteuropa.

Derfor vokser Windows

Windows er dog stadig gået ganske pænt frem i forhold til sidste år - mens iOS og Android altså har bevæget sig i den modsatte retning - og IDC hæfter sig da også ved den positive udvikling for Windows.

"Det var resultatet af det øgede antal tilgængelige modeller på markedet med dette OS og i særdeleshed på grund af, at flere tager 2-i-1-modeller til sig, særligt Microsoft Surface Pro 3, men også Acer T100 og Acers Switch-serie," skriver IDC. 

2-i-1-tablets, der kan fungere både som en almindelig tablet og som en bærbar computer med tastatur, udgør fortsat kun 5,9 procenmt af markedet i Vesteuropa ifølge IDC - men markedsandelen er steget med hele 44,4 procent det seneste år.

"Leverandørerne har udvidet deres produkt-udvalg signifikant med enheder, der er optimeret til erhvervsbrug. Efterspørgslen på 2-i-1-enheder får momentum, hvilket er drevet frem af forbedret hardware og tilpassede priser, der tiltrækker både private brugere og professionelle," vurderer IDC.

Da Windows er den primære platform på 2-i-1-produkter kan Microsoft håbe på endnu bedre markedsandele i de kommende kvartaler - ikke mindst fordi det nye Windows 10 ventes på markedet om blot få måneder.

Samlet set faldt antallet af tablets, der blev spyttet ud på markedet i Vesteuropa, med 10,5 procent fra første kvartal 2014 til første kvartal i år til lidt over 8,5 millioner enheder i kvartalet.

IDC peger på, at en af årsagerne er til, at tablet-kategorien har det svært i øjeblikket, er, at en del forbrugere vælger at købe smartphones med større skærme frem for tablets.

Læs også:

Test: Microsoft Surface Pro 3 giver dig lav vægt og lang batteritid uden at tømme kontoen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.