Artikel top billede

Springer Danmark over: Ingen dansk Cortana til Windows 10 i første omgang

En af de største nyheder i Windows 10 er Cortana, en dybt integreret digital assistent, som gennemsyrer hele Windows 10. Havde du glædet dig til Cortana, så bliver du skuffet, når du tænder Windows 10 for første gang.

Cortana, Microsofts digitale assistent, er en af de helt store nyheder i Windows 10.

Cortana er en digital assistent, som du både kan skrive og tale til og som kan udføre opgaver for dig såsom at skrive en besked igennem en specifik app, lave en kalenderaftale med tilknyttet note, eller finde forskellige opskrifter på ragout.

Men selv om Danmark er det mest Microsoft-penetrerede land i verden i forhold til indbyggertal, så kan du indtil videre kaste en hvid pind efter en dansktalende - eller danskforstående - Cortana.

Cortana kommer nemlig kun til et begrænset antal markeder, heriblandt de engelsktalende, det tyske, franske og spanske marked.

Mangel på færdigudviklet dansk Bing

Du kommer ikke engang til at kunne tale til Cortana på engelsk via din danske computer, da Cortana er regionsbestemt.

For Cortanas søgeevner bygger på Microsofts egen søgemaskine, Bing, og i Danmark er Bing stadigvæk i en beta-version.

I lande som England, Tyskland og USA fungerer Bing langt bedre, hvilket nok også er grunden til, at Bing har en markedsandel på 20 procent i hjemlandet USA.

"Vi kommer ikke til at udrulle Windows 10 med Cortana i Danmark i første omgang. Cortana bygger på Bing, og da Bing stadig er i beta i Danmark, så ville oplevelsen også være derefter," siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Danmark, til Computerworld.

Martin Thorning Hansen forklarer yderligere, at der endnu ikke er nogen information om, hvornår en eventuel Dansk version af Cortana kunne finde sted.

Hvis du virkelig gerne vil kunne tale til din computer - eller din Windows Phone - så kan du godt tvinge din telefon til at bruge Cortana.

Dette kan du gøre, hvis du under indstillinger sætter din region til USA i stedet for dansk. Det betyder dog også, at dine søgeresultater kommer fra den amerikanske Bing, og at App-store og lignende også vil være den amerikanske - hvilket vil udlade danske apps såsom netbank og så videre.

Læs også: Der bliver syv forskellige versioner af Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere