Artikel top billede

Springer Danmark over: Ingen dansk Cortana til Windows 10 i første omgang

En af de største nyheder i Windows 10 er Cortana, en dybt integreret digital assistent, som gennemsyrer hele Windows 10. Havde du glædet dig til Cortana, så bliver du skuffet, når du tænder Windows 10 for første gang.

Cortana, Microsofts digitale assistent, er en af de helt store nyheder i Windows 10.

Cortana er en digital assistent, som du både kan skrive og tale til og som kan udføre opgaver for dig såsom at skrive en besked igennem en specifik app, lave en kalenderaftale med tilknyttet note, eller finde forskellige opskrifter på ragout.

Men selv om Danmark er det mest Microsoft-penetrerede land i verden i forhold til indbyggertal, så kan du indtil videre kaste en hvid pind efter en dansktalende - eller danskforstående - Cortana.

Cortana kommer nemlig kun til et begrænset antal markeder, heriblandt de engelsktalende, det tyske, franske og spanske marked.

Mangel på færdigudviklet dansk Bing

Du kommer ikke engang til at kunne tale til Cortana på engelsk via din danske computer, da Cortana er regionsbestemt.

For Cortanas søgeevner bygger på Microsofts egen søgemaskine, Bing, og i Danmark er Bing stadigvæk i en beta-version.

I lande som England, Tyskland og USA fungerer Bing langt bedre, hvilket nok også er grunden til, at Bing har en markedsandel på 20 procent i hjemlandet USA.

"Vi kommer ikke til at udrulle Windows 10 med Cortana i Danmark i første omgang. Cortana bygger på Bing, og da Bing stadig er i beta i Danmark, så ville oplevelsen også være derefter," siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Danmark, til Computerworld.

Martin Thorning Hansen forklarer yderligere, at der endnu ikke er nogen information om, hvornår en eventuel Dansk version af Cortana kunne finde sted.

Hvis du virkelig gerne vil kunne tale til din computer - eller din Windows Phone - så kan du godt tvinge din telefon til at bruge Cortana.

Dette kan du gøre, hvis du under indstillinger sætter din region til USA i stedet for dansk. Det betyder dog også, at dine søgeresultater kommer fra den amerikanske Bing, og at App-store og lignende også vil være den amerikanske - hvilket vil udlade danske apps såsom netbank og så videre.

Læs også: Der bliver syv forskellige versioner af Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere