Artikel top billede

Foto: Wynand van Niekerk

Nokia-boss melder klart ud: Derfor kommer vi til at bestemme over Alcatel-Lucent

Nokia er i gang med at overtage franske Alcatel-Lucent for op mod 85 milliarder kroner. Og Nokia-direktøren melder klart ud fra starten: Nu bliver det Nokia, der bestemmer.

I april kom det frem, at finske Nokia var i 'fremskredne forhandlinger' om at købe franske Alcatel-Lucent for op mod 85 milliarder kroner.

European Communications bringer et interview med Rajeev Suri, administrerende direktør i Nokia, hvor CEO-beskeden er usædvanlig klar: Det bliver Nokia, der kommer til at stå ved rorpinden, når købet er faldet på plads, og det nye Nokia Corporation er en realitet.

"Vi ønsker ikke at finde det bedste fra begge virksomheder. Det er en 'takeover', så du er nødt til hurtigt at melde ud i forhold værdier, kultur, produktportefølje og integration," udtaler Rajeev Suri.

"Du kan ikke trække det i langdrag, fordi ingen taler tydeligt. Det vil blive Nokia-virksomhedskulturen, -hovedkvarterer og -værdier ... Det er sådan, det er," forklarer Nokia CEO'en til European Communications.

Skal ske på blot 100 dage

Samtidig tilføjer Rajeev Suri, at hastigheden er altafgørende, når og hvis Nokia overtager Alcatel-Lucent - og derfor skal indslusningen finde sted på blot 100 dage.

Alcatel-Lucent (der i øvrigt selv er et resultat af fusionen af franske Alcatel og amerikanske Lucent i 2006) er en af de større spillere på markedet for telekommunikations-løsninger, der også tæller selskaber som Huawei, Ericsson, Cisco og Nokias egen netværksforretning.

Kommer Nokias køb af Alcatel-Lucent på plads, vil det derfor i den grad kunne få betydning for konkurrencesituationen på det globale netværksmarked, har Forrester tidligere udtalt.

"Nokia slutter sig igen til 'premier league' inden for leverandører af netværksløsninger," har analytiker Dan Bieler forklaret.

Det begrunder han blandt andet med, at Nokias omsætning vil bliver mere end fordoblet - og at Nokia vil blive verdens anden største leverandør af netværksløsninger til teleoperatører, kun overgået af Ericsson.

Læs også:

Nokias gigant-køb af Alcatel-Lucent kan få stor betydning for markedet

Nokia klar til at købe Alcatel-Lucent for op mod 85 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere