Artikel top billede

Foto: Wynand van Niekerk

Nokia-boss melder klart ud: Derfor kommer vi til at bestemme over Alcatel-Lucent

Nokia er i gang med at overtage franske Alcatel-Lucent for op mod 85 milliarder kroner. Og Nokia-direktøren melder klart ud fra starten: Nu bliver det Nokia, der bestemmer.

I april kom det frem, at finske Nokia var i 'fremskredne forhandlinger' om at købe franske Alcatel-Lucent for op mod 85 milliarder kroner.

European Communications bringer et interview med Rajeev Suri, administrerende direktør i Nokia, hvor CEO-beskeden er usædvanlig klar: Det bliver Nokia, der kommer til at stå ved rorpinden, når købet er faldet på plads, og det nye Nokia Corporation er en realitet.

"Vi ønsker ikke at finde det bedste fra begge virksomheder. Det er en 'takeover', så du er nødt til hurtigt at melde ud i forhold værdier, kultur, produktportefølje og integration," udtaler Rajeev Suri.

"Du kan ikke trække det i langdrag, fordi ingen taler tydeligt. Det vil blive Nokia-virksomhedskulturen, -hovedkvarterer og -værdier ... Det er sådan, det er," forklarer Nokia CEO'en til European Communications.

Skal ske på blot 100 dage

Samtidig tilføjer Rajeev Suri, at hastigheden er altafgørende, når og hvis Nokia overtager Alcatel-Lucent - og derfor skal indslusningen finde sted på blot 100 dage.

Alcatel-Lucent (der i øvrigt selv er et resultat af fusionen af franske Alcatel og amerikanske Lucent i 2006) er en af de større spillere på markedet for telekommunikations-løsninger, der også tæller selskaber som Huawei, Ericsson, Cisco og Nokias egen netværksforretning.

Kommer Nokias køb af Alcatel-Lucent på plads, vil det derfor i den grad kunne få betydning for konkurrencesituationen på det globale netværksmarked, har Forrester tidligere udtalt.

"Nokia slutter sig igen til 'premier league' inden for leverandører af netværksløsninger," har analytiker Dan Bieler forklaret.

Det begrunder han blandt andet med, at Nokias omsætning vil bliver mere end fordoblet - og at Nokia vil blive verdens anden største leverandør af netværksløsninger til teleoperatører, kun overgået af Ericsson.

Læs også:

Nokias gigant-køb af Alcatel-Lucent kan få stor betydning for markedet

Nokia klar til at købe Alcatel-Lucent for op mod 85 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere