Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Guldregn over Trustpilot: Får en halv milliard kroner til udvikling

Kapitalfonde smider yderligere en halv milliard kroner ind i danske Trustpilot, der endnu ikke har formået at tjene penge. Kapitalfondene har imidlertid store forventninger til selskabet.

Den danske anmeldelses-tjeneste Trustpilot har kronede dage.

Selskabets nuværende ejere, kapitalfondene DFJ Esprit, Index Ventures, Northzone og Seed Capital øser sammen med Vitruvian Partners omkring en halv milliard kroner ind i selskabet.

Størstedelen af beløbet kommer fra Vitruvian Partners, der dermed træder ind som ny stor-investor i det danske selskab og dermed også tager plads i selskabets bestyrelse.

Trustpilot meddeler, at investorer i alt har pumpet 806 millioner kroner ind i selskabet siden etableringen i 2007.

Den nuværende kapitalindsprøjtning er den ubetinget største af slagsen, som har været selskabet til dels.

I en pressemeddelelse siger Lars Andersen fra Seed Capital, der var blandt de tidligere investorer i selskabet, at den nuværende kapitaltilførsel spiller 'en afgørende rolle' i selskabets vækststrategi.

Målet er det globale marked.

"Forbrugere i hele verden vil give deres mening til kende, og den tendens vil kun forstærkes i de kommende år," lyder det fra selskabets direktør, Peter Mühlmann i pressemeddelelsen.

Kapitaltilskuddene er nødvendige, for Trustpilot har endnu ikke været i stand til at tjene penge.

Selskabet kom i regnskabsåret 2014 ud med et underskud på godt 90 millioner kroner.

I 2013 var underskuddet knap 50 millioner kroner, mens selskabet i 2012 fik et underskud på knap 25 millioner kroner. I 2011var underskud på 12 millioner kroner.

I alt har Trustpilot siden 2010 haft samlet underskud i omegnen af 183 millioner kroner.

Direktør Peter Mühlmann har tidligere forklaret til Computerworld, at det går for langsomt med den nødvendige produktudvikling og opbygning af organisationen, hvis Trustpilot 'først kan bruge en krone, når vi har tjent den."

"Så er vi ganske enkelt bange for at blive overhalet," har han forklaret.

Store forventninger

Denne aggressive tilgang til ekspansion og vækst er med til at gøre, at investorerne har store forventninger til Trustpilots fremtidige muligheder i markedet.

"Der er et kæmpe potentiale for online-brugeranmeldelser. Trustpilot har gode forudsætninger for at nå ud til brugerne på nye markeder," lyder det fra Ben Johnson fra Vitruvian.

Trustpilot har i dag kunder i 65 lande med kontorer i London, New York og Melbourne foruden hovedkvarteret i København.

Selskabet fik i 2012 tilført 75 milllioner kroner, hvilket du kan læse mere om her: Danske Trustpilot scorer enormt millionbeløb hos udenlandske investorer

Læs også:

Danske [b]Trustpilot vil fortsætte ekspansionen: Klar til at indtage USA

Danske Trustpilot får millioner fra Spotify-investor

Sådan forbedrede QXL sit rygte på Trustpilot

Pengeindsprøjtning skal sende danske [b]Trustpilot ud i Europa

Investorer pumper millioner ind i dansk it-succes - gør klar til børsnotering[/b]
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere