Artikel top billede

HP's it-folk ligger vandret op til opsplitning: Så mange API'er skal flyttes og rettes

HP's interne it-afdeling er i gang med en enorm opgave med at opsplitte hele det gigantiske firmas it-infrastruktur i to dele, som skal være klar, når HP bliver delt i to om nogle måneder. Se her, hvad opgaven består af.

Den store opsplitning af HP i to selvstændige virksomheder nærmer sig: Fra 1. november skal opsplitningen være fuldt effektueret.

Forude venter en enorm opgave for HP's it-afdeling, der skal bruge sommeren på at fjerne bugs og problemer og adskille selskabets it-infrastruktur, så etableringen af de nye selskaber kommer til at ske på en flydende og uproblematisk måde.

Det har hele tiden været planen, at HP's it-afdeling skal have omstillet 2.800 større applikationer samt ikke mindre end 75.000 API'er senest per 1. november, så de kan fungere problemfrit i de to nye selskaber, Hewlett-Packard Enterprise og HP Inc.

5.000 it-ansatte

HP's it-afdeling består af 5.000 mand, som siden opsplitnings-planerne blev offentliggjort i oktober har været i gang med at forberede sig til skærings-datoerne.

Ifølge John Hinshaw, der står i spidsen for HP's drift, er arbejdet faktisk allerede 80 procent færdigt.

Det betyder, at de to selskabers it-infrastruktur i praksis vil være klar til fuld drift som to separate virksomheder per 1. august, hvilket vil give it-afdelingen tre måneder til at fjerne bugs og pludseligt opståede problemer inden den formelle deadline 1. november.

Ifølge John Hinshaw bliver der tale om verdenshistoriens måske nok største opsplitning af et selskabet, i det HP i dag efter mange store fyringsrunder i jagten på øget profitabilitet har omkring 300.000 medarbejdere.

HP har siden beslutningen om opsplitningen blev truffet været omhyggeligt med at dokumentere hele processen.

Det sker i et håb om, at andre store selskaber med opsplitningsplaner i tidens løb kan drage nytte af HP's erfaringer - mod betaling.

HP havde i 'gamle dage' ikke mindre end 85 datacentre. I de senere år er HP's data-centre imidlertid blevet konsolideret til seks datacentre, der i alt har 50.000 servere kørende.

Presset marked

HP har besluttet sig for at satse på en opslitning efter flere års frugtesløs jagt på øget profitabilitet, hvor selskabets omsætning løbende er faldet i hele 15 kvartaler i træk.

Det kan du læse mere om her: HP's indtjening styrtdykker med 21 procent - alarmklokkerne bimler.

Selskabet er som de øvrige store gamle it-spillere som IBM og CSC plaget af stivhed i leddene, som har gjort det vanskeligt for dem at modstå sværmen af mindre og stærkt agile virksomheder, der er dukket op på markedet i de senere år.

Du kan læse mere om årsagerne til opsplitningen her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere