HP's it-folk ligger vandret op til opsplitning: Så mange API'er skal flyttes og rettes

HP's interne it-afdeling er i gang med en enorm opgave med at opsplitte hele det gigantiske firmas it-infrastruktur i to dele, som skal være klar, når HP bliver delt i to om nogle måneder. Se her, hvad opgaven består af.

Den store opsplitning af HP i to selvstændige virksomheder nærmer sig: Fra 1. november skal opsplitningen være fuldt effektueret.

Forude venter en enorm opgave for HP's it-afdeling, der skal bruge sommeren på at fjerne bugs og problemer og adskille selskabets it-infrastruktur, så etableringen af de nye selskaber kommer til at ske på en flydende og uproblematisk måde.

Det har hele tiden været planen, at HP's it-afdeling skal have omstillet 2.800 større applikationer samt ikke mindre end 75.000 API'er senest per 1. november, så de kan fungere problemfrit i de to nye selskaber, Hewlett-Packard Enterprise og HP Inc.

5.000 it-ansatte
HP's it-afdeling består af 5.000 mand, som siden opsplitnings-planerne blev offentliggjort i oktober har været i gang med at forberede sig til skærings-datoerne.

Ifølge John Hinshaw, der står i spidsen for HP's drift, er arbejdet faktisk allerede 80 procent færdigt.

Det betyder, at de to selskabers it-infrastruktur i praksis vil være klar til fuld drift som to separate virksomheder per 1. august, hvilket vil give it-afdelingen tre måneder til at fjerne bugs og pludseligt opståede problemer inden den formelle deadline 1. november.

Ifølge John Hinshaw bliver der tale om verdenshistoriens måske nok største opsplitning af et selskabet, i det HP i dag efter mange store fyringsrunder i jagten på øget profitabilitet har omkring 300.000 medarbejdere.

HP har siden beslutningen om opsplitningen blev truffet været omhyggeligt med at dokumentere hele processen.

Det sker i et håb om, at andre store selskaber med opsplitningsplaner i tidens løb kan drage nytte af HP's erfaringer - mod betaling.

HP havde i 'gamle dage' ikke mindre end 85 datacentre. I de senere år er HP's data-centre imidlertid blevet konsolideret til seks datacentre, der i alt har 50.000 servere kørende.

Presset marked
HP har besluttet sig for at satse på en opslitning efter flere års frugtesløs jagt på øget profitabilitet, hvor selskabets omsætning løbende er faldet i hele 15 kvartaler i træk.

Det kan du læse mere om her: HP's indtjening styrtdykker med 21 procent - alarmklokkerne bimler.

Selskabet er som de øvrige store gamle it-spillere som IBM og CSC plaget af stivhed i leddene, som har gjort det vanskeligt for dem at modstå sværmen af mindre og stærkt agile virksomheder, der er dukket op på markedet i de senere år.

Du kan læse mere om årsagerne til opsplitningen her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.