Foto: Robert Hendel

Stor Apple-præsentation i aften: Her er hvad vi kan forvente

Musik-elskere kan glæde sig aftenens Apple-præsentation, mens Apple-TV-brugere ser ud til at måtte væbne sig med tålmodighed.

I aften er det juleaften for mange af verdens app-udviklere.

For her skydes Apples store udvikler-konference WWDC i gang.

Det finder sted i Moscone Center i San Francisco, og her ventes det, at Apple vil diske op med en række nyheder.

Vi har fundet fire ting, som vi forventer at høre mere om, og én ting, som vi ikke skal forvente at se i aften. Selvom der længe har været rygter om det modsatte

1. Spotify-konkurrenten
En af de helt store nyheder ved aftenens præsentation ventes at blive Apples kommende streamingtjeneste, der skal udfordre Spotify.

Tjenestens eksistens er allerde blevet bekræftet af pladeselskabet Sony Musics administrerende direktør, Doug Morris, der søndag aften tilsyneladende talte over sig til en pladeselskabskonference i Cannes i Frankrig.

"Det kommer til at ske i morgen," sagde han ifølge det amerikanske tech-medie Venturebeat.

2. Nye styresystemer
Traditionen tro vil Apple formodentligt løfte sløret for de næste udgaver af styresystemerne iOS og Mac OS X.

Den altid velinformerede Apple-blog 9to5mac skriver, at Apple med de nye udgaver vil lægge mere vægt på stabilitet og "performance" og mindre vægt på nye funktioner.

Det er dog sluppet ud, at Apple formodentligt vil lancere en lokations-baseret tjeneste i stil med Google Now. Ifølge 9to5mac har funktionen internt hos Apple fået kodenavnet "proactive", og når den bliver lanceret vil den kunne findes ved at stryge til venstre på hjemmeskærmen i iOS.

3. Bedre apps til Apple Watch
Mange håber på, at Apple vil lancere en løsning, der sikrer bedre apps til Apple Watch.

Efter lanceringen af Apples smartur Apple Watch har mange klaget over, at apps føles for langsomme. En del af forklaringen er, at Apple Watch-apps ikke er selvstændige apps, men fungerer som en slags "extensions", der afvikles fra brugerens iPhone og ikke direkte fra uret.

Men mange gætter på, at Apple mandag aften vil lancere en løsning, der gør det muligt at udvikle såkaldte "native apps" til uret, der lagres og afvikles direkte på uret og som derfor formodentligt også vil være hurtigere.

4. Nyt om Apple Pay
Indtil videre er Apples betalingsløsning Apple Pay kun tilgængelig i USA, men det ventes, at Apple i aften vil løfte sløret for udrulningen af Apple Pay i flere lande.

Den britiske avis The Telegraph mener at vide, at Apple Pay bliver lanceret i Storbritannien i løbet af de næste par måneder. Det ventes også, at Apple Pay inden længe vil blive lanceret i Canada.

Der er endnu intet nyt om en lancering af Apple Pay i Danmark, men måske bliver vi klogere i aften? 

Én ting, som vi ikke kommer til at se
Der er gennem lang tid blevet gættet på, at Apple vil lancere den næste udgave af sin tv-boks Apple-TV til WWDC.

Men ifølge den amerikanske avis New York Times besluttede Apple for få uger siden, at den næste generation tv-boksen endnu ikke er klar til at blive præsenteret for offentligheden.Læs også:
I næste uge erklærer Apple åben krig mod Spotify

Apple advarer: Dine højttalere kan gå i brand 

Brikkerne falder langsomt på plads: Sådan bliver det nye Apple-TV

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.