Artikel top billede

Foto: Robert Hendel (Foto: Robert Hendel)

Stor Apple-præsentation i aften: Her er hvad vi kan forvente

Musik-elskere kan glæde sig aftenens Apple-præsentation, mens Apple-TV-brugere ser ud til at måtte væbne sig med tålmodighed.

I aften er det juleaften for mange af verdens app-udviklere.

For her skydes Apples store udvikler-konference WWDC i gang.

Det finder sted i Moscone Center i San Francisco, og her ventes det, at Apple vil diske op med en række nyheder.

Vi har fundet fire ting, som vi forventer at høre mere om, og én ting, som vi ikke skal forvente at se i aften. Selvom der længe har været rygter om det modsatte

1. Spotify-konkurrenten

En af de helt store nyheder ved aftenens præsentation ventes at blive Apples kommende streamingtjeneste, der skal udfordre Spotify.

Tjenestens eksistens er allerde blevet bekræftet af pladeselskabet Sony Musics administrerende direktør, Doug Morris, der søndag aften tilsyneladende talte over sig til en pladeselskabskonference i Cannes i Frankrig.

"Det kommer til at ske i morgen," sagde han ifølge det amerikanske tech-medie Venturebeat.

2. Nye styresystemer

Traditionen tro vil Apple formodentligt løfte sløret for de næste udgaver af styresystemerne iOS og Mac OS X.

Den altid velinformerede Apple-blog 9to5mac skriver, at Apple med de nye udgaver vil lægge mere vægt på stabilitet og "performance" og mindre vægt på nye funktioner.

Det er dog sluppet ud, at Apple formodentligt vil lancere en lokations-baseret tjeneste i stil med Google Now. Ifølge 9to5mac har funktionen internt hos Apple fået kodenavnet "proactive", og når den bliver lanceret vil den kunne findes ved at stryge til venstre på hjemmeskærmen i iOS.

3. Bedre apps til Apple Watch

Mange håber på, at Apple vil lancere en løsning, der sikrer bedre apps til Apple Watch.

Efter lanceringen af Apples smartur Apple Watch har mange klaget over, at apps føles for langsomme. En del af forklaringen er, at Apple Watch-apps ikke er selvstændige apps, men fungerer som en slags "extensions", der afvikles fra brugerens iPhone og ikke direkte fra uret.

Men mange gætter på, at Apple mandag aften vil lancere en løsning, der gør det muligt at udvikle såkaldte "native apps" til uret, der lagres og afvikles direkte på uret og som derfor formodentligt også vil være hurtigere.

4. Nyt om Apple Pay

Indtil videre er Apples betalingsløsning Apple Pay kun tilgængelig i USA, men det ventes, at Apple i aften vil løfte sløret for udrulningen af Apple Pay i flere lande.

Den britiske avis The Telegraph mener at vide, at Apple Pay bliver lanceret i Storbritannien i løbet af de næste par måneder. Det ventes også, at Apple Pay inden længe vil blive lanceret i Canada.

Der er endnu intet nyt om en lancering af Apple Pay i Danmark, men måske bliver vi klogere i aften? 

Én ting, som vi ikke kommer til at se

Der er gennem lang tid blevet gættet på, at Apple vil lancere den næste udgave af sin tv-boks Apple-TV til WWDC.

Men ifølge den amerikanske avis New York Times besluttede Apple for få uger siden, at den næste generation tv-boksen endnu ikke er klar til at blive præsenteret for offentligheden.

Læs også:
I næste uge erklærer Apple åben krig mod Spotify

Apple advarer: Dine højttalere kan gå i brand 

Brikkerne falder langsomt på plads: Sådan bliver det nye Apple-TV
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere