Artikel top billede

Brikkerne falder langsomt på plads: Sådan bliver det nye Apple-TV

ComputerViews: Rygterne om et nyt Apple-TV bliver formodentligt snart til virkelighed. Se her, hvad vi tror, at der er i vente.

ComputerViews: "Apple vil genopfinde måden hvor på du ser tv, og dette er bare begyndelsen."

Sådan sagde Apple-chefen Tim Cook, da han stod på scenen ved den store Apple-præsentation tidligere på måneden.

Ordene faldt, da Tim Cook offentliggjorde, at Apple sænker prisen på sin tv-boks, Apple-TV.

Det er formodentligt en af årsagerne til at få hæftede sig ved hans ord under under en præsentation, hvor det især var Apple Watch og en helt ny Macbook, der satte dagsordenen. 

Men meget tyder på, at Tim Cook her gav et hint om det næste nye produkt i Apples pipeline.

Noget en række rygter gennem den seneste tid ser ud til at bekræfte. 

For i sidste uge kunne John Paczkowski, der er journalist for det amerikanske netmedie Buzzfeed og er kendt for have et indgående kendskab til Apples ageren, fortælle, at Apple er på vej med en ny tv-boks, der vil blive præsentere til den årlige udviklerkonference i San Francisco, WWDC, som finder sted til sommer.

Ifølge Buzzfeed vil den nye boks udgøre en væsentligt opgradering i forhold til det eksisterende Apple-TV, som Steve Jobs i mange år blot betegnede som et "hobby-projekt". 

Startede med at dyppe tåenMed den første tv-boks dyppede Apple tåen i vandet, men det ser nu ud til, at virksomheden langsomt og sikkert bevæger sig ud på dybere vand. 

I Danmark er tv-bokse som Apple-tv og Googles Chromecast blevet mere og mere populære, og i USA nyder bokse som Roku og Amazon-tv og stor popularitet.

Fælles for alle fire er, at de på lange stræk tilbyder den samme ydelse og adgang til de samme tjenester. 


Men ifølge Buzzfeed rygterne vil Apple forsøge at hæve baren betragteligt.

Den californiske virksomheds ambitioner rækker angiveligt længere end til blot at lancere et nyt streamingprodukt.

For Apple handler det snarere om at digitalisere vores dagligstue.

Apps skal spille nøglerolle

En væsentligt del af den ambitioner bliver at etablere en App Store med dertilhørende økosystem, som i dag kender det fra iPhonen og iPaden.

Det vil eksempelvis gøre det muligt at udvikle spil, og dermed kunne give Apple en fod indenfor på konsolmarkedet, men det vil også gøre det lettere for streamingtjenester og tv-stationer at få en plads på Apple-tv.

I dag kan de ikke på egen hånd udvikle og udgive en app til et Apple-TV.

I stedet skal det ske i et samarbejde med Apple.

Eksempelvis har svensk TV4 og de norske kanaler NRK Og TV2 Sumo fået deres egen app på Apple-tv, men der endnu ikke findes nogle danske tv-stationer med apps til Apple-tv.

Tidligere på året ringede Computerworld rundt til en række danske tv-stationer for at høre, hvorvidt de også var på vej med apps til Apple-tv. Her var tavsheden slående, som den ofte er hos virksomheder, der er afhængige af et tæt samarbejde med Apple.  

En af de danske tv-stationer svarede ikke på vores henvendelse som lovet, mens en anden dansk tv-station ikke ønskede at blive citeret for andet end "alle platforme er interessante for os".

Men i fremtiden vil tv-stationen formodentligt frit kunne udvikle apps til Apple-tv, og ifølge Buzzfeed vil den nye boks både indeholde en App Store samt et udviklingsværktøj til apps.

Skal Apple levere flow-tv?

Ved den seneste Apple-præsentation kunne Apple offentliggøre et nyt samarbejde med HBO, der står bag en række af tidens mest populære tv-serier, og hvis der bliver lanceret en App Store til På Apple-tv vil formodentligt kunne se flere af denne type streaming-apps, men det lader til at Apple også har planer om at tilbyde en mere traditionel tv-pakke med såkaldt "flow-tv".

Ifølge Wall Street Journal vil det nye Apple tv-boks give seerne adgang til en kanalpakke bestående af 25 af de største amerikanske tv-kanaler til en pris på omkring 30 til 40 dollar.

Det nye tv-produkt vil formodentligt blive tættere integreret med Apples eksisterende produkter, og det forlyder, at det vil understøtte Apples digitale-assistent Siri, som meget snart kommer på dansk.

Sidste år præsenterede Apple frameworket Homekit, der skal gøre det muligt at integrere smarthome-produkter som eksempelvis digitale lamper, termostater og dørlåse endnu tættere med Apple-produkter.

Ifølge det amerikanske medie The Verge vil det nye Apple-tv angiveligt kunne fungere som en slags hub for produkter, der under støtter Homekit.

Det betyder, at Apple-tv'et hele tiden vil være i kontakt med din Homekit-enheder, og derfor vil du kunne bruge den som et slags mellemstation, der gør det muligt at bruge din iPhone til at betjene bluetooth-styrede smarthome-produkter, selv om du ikke selv er hjemme.

Ambitioner har været kendt længe

Apples ambitioner på tv-området har været kendt længe, og Tim Cook er ved flere lejligheder kommet med en ganske eksplicit kritik af den moderne tv-oplevelse.

Eksempelvis har han i et interview med den amerikanske talkshowvært Charlie Rose sagt, at den moderne tv-oplevelse minder om noget fra 1970'erne, og i 2012 sagde han i et interview med den amerikanske tv-station NBC, at Apple har en "intens interesse" for tv-området.

Læs også:
Ny Stofa-direktør: Set-top-boksen skal væk - alt for besværlig

6 tip: Sådan får du mest muligt ud af dit nye Apple TV




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere