Artikel top billede

Brikkerne falder langsomt på plads: Sådan bliver det nye Apple-TV

ComputerViews: Rygterne om et nyt Apple-TV bliver formodentligt snart til virkelighed. Se her, hvad vi tror, at der er i vente.

ComputerViews: "Apple vil genopfinde måden hvor på du ser tv, og dette er bare begyndelsen."

Sådan sagde Apple-chefen Tim Cook, da han stod på scenen ved den store Apple-præsentation tidligere på måneden.

Ordene faldt, da Tim Cook offentliggjorde, at Apple sænker prisen på sin tv-boks, Apple-TV.

Det er formodentligt en af årsagerne til at få hæftede sig ved hans ord under under en præsentation, hvor det især var Apple Watch og en helt ny Macbook, der satte dagsordenen. 

Men meget tyder på, at Tim Cook her gav et hint om det næste nye produkt i Apples pipeline.

Noget en række rygter gennem den seneste tid ser ud til at bekræfte. 

For i sidste uge kunne John Paczkowski, der er journalist for det amerikanske netmedie Buzzfeed og er kendt for have et indgående kendskab til Apples ageren, fortælle, at Apple er på vej med en ny tv-boks, der vil blive præsentere til den årlige udviklerkonference i San Francisco, WWDC, som finder sted til sommer.

Ifølge Buzzfeed vil den nye boks udgøre en væsentligt opgradering i forhold til det eksisterende Apple-TV, som Steve Jobs i mange år blot betegnede som et "hobby-projekt". 

Startede med at dyppe tåenMed den første tv-boks dyppede Apple tåen i vandet, men det ser nu ud til, at virksomheden langsomt og sikkert bevæger sig ud på dybere vand. 

I Danmark er tv-bokse som Apple-tv og Googles Chromecast blevet mere og mere populære, og i USA nyder bokse som Roku og Amazon-tv og stor popularitet.

Fælles for alle fire er, at de på lange stræk tilbyder den samme ydelse og adgang til de samme tjenester. 


Men ifølge Buzzfeed rygterne vil Apple forsøge at hæve baren betragteligt.

Den californiske virksomheds ambitioner rækker angiveligt længere end til blot at lancere et nyt streamingprodukt.

For Apple handler det snarere om at digitalisere vores dagligstue.

Apps skal spille nøglerolle

En væsentligt del af den ambitioner bliver at etablere en App Store med dertilhørende økosystem, som i dag kender det fra iPhonen og iPaden.

Det vil eksempelvis gøre det muligt at udvikle spil, og dermed kunne give Apple en fod indenfor på konsolmarkedet, men det vil også gøre det lettere for streamingtjenester og tv-stationer at få en plads på Apple-tv.

I dag kan de ikke på egen hånd udvikle og udgive en app til et Apple-TV.

I stedet skal det ske i et samarbejde med Apple.

Eksempelvis har svensk TV4 og de norske kanaler NRK Og TV2 Sumo fået deres egen app på Apple-tv, men der endnu ikke findes nogle danske tv-stationer med apps til Apple-tv.

Tidligere på året ringede Computerworld rundt til en række danske tv-stationer for at høre, hvorvidt de også var på vej med apps til Apple-tv. Her var tavsheden slående, som den ofte er hos virksomheder, der er afhængige af et tæt samarbejde med Apple.  

En af de danske tv-stationer svarede ikke på vores henvendelse som lovet, mens en anden dansk tv-station ikke ønskede at blive citeret for andet end "alle platforme er interessante for os".

Men i fremtiden vil tv-stationen formodentligt frit kunne udvikle apps til Apple-tv, og ifølge Buzzfeed vil den nye boks både indeholde en App Store samt et udviklingsværktøj til apps.

Skal Apple levere flow-tv?

Ved den seneste Apple-præsentation kunne Apple offentliggøre et nyt samarbejde med HBO, der står bag en række af tidens mest populære tv-serier, og hvis der bliver lanceret en App Store til På Apple-tv vil formodentligt kunne se flere af denne type streaming-apps, men det lader til at Apple også har planer om at tilbyde en mere traditionel tv-pakke med såkaldt "flow-tv".

Ifølge Wall Street Journal vil det nye Apple tv-boks give seerne adgang til en kanalpakke bestående af 25 af de største amerikanske tv-kanaler til en pris på omkring 30 til 40 dollar.

Det nye tv-produkt vil formodentligt blive tættere integreret med Apples eksisterende produkter, og det forlyder, at det vil understøtte Apples digitale-assistent Siri, som meget snart kommer på dansk.

Sidste år præsenterede Apple frameworket Homekit, der skal gøre det muligt at integrere smarthome-produkter som eksempelvis digitale lamper, termostater og dørlåse endnu tættere med Apple-produkter.

Ifølge det amerikanske medie The Verge vil det nye Apple-tv angiveligt kunne fungere som en slags hub for produkter, der under støtter Homekit.

Det betyder, at Apple-tv'et hele tiden vil være i kontakt med din Homekit-enheder, og derfor vil du kunne bruge den som et slags mellemstation, der gør det muligt at bruge din iPhone til at betjene bluetooth-styrede smarthome-produkter, selv om du ikke selv er hjemme.

Ambitioner har været kendt længe

Apples ambitioner på tv-området har været kendt længe, og Tim Cook er ved flere lejligheder kommet med en ganske eksplicit kritik af den moderne tv-oplevelse.

Eksempelvis har han i et interview med den amerikanske talkshowvært Charlie Rose sagt, at den moderne tv-oplevelse minder om noget fra 1970'erne, og i 2012 sagde han i et interview med den amerikanske tv-station NBC, at Apple har en "intens interesse" for tv-området.

Læs også:
Ny Stofa-direktør: Set-top-boksen skal væk - alt for besværlig

6 tip: Sådan får du mest muligt ud af dit nye Apple TV
IT-JOB

Bunker Holding A/S

People Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Techno Functional SME

Netcompany

Managing Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere