Telefon, tablet eller i lommen: Tre lagermonstre til sommerbillederne

Her er tre bud på de vildeste lagerenheder til feriebillederne. Der bliver virkelig god plads denne sommer.

Det bliver talt meget om størrelsen, og hvis du spørger producenterne af it-lagermedier, så går svaret faktisk i to retninger.

Deres produkter skal være små, men med gigantiske mængder plads. Ja, og så må det også gerne være så hurtigt, at man tror, der er to.

Man skal selvfølgelig altid passe på med at råbe verdens hurtigste eller største, men her er tre lagerprodukter, der vil være med til at sætte standarden for antallet af gigabyte, som vi kan fylde op med film og billeder hen over sommeren.

Ind fra venstre
Selskabet Microdia har netop opnået et ganske imponerende resultat, når det handler om at gemme ting og sager på microSD-kort.

På Computex-messen i Taiwan er der nemlig fremvist en variant på 512 gigabyte.

Det skal ses i forhold til SanDisks model, der blev præsenteret tidligere på året med rekord-lagerplads på 200 gigabyte.

Lagermængden er med andre ord mere end fordoblet.

Det nye kort har fået navnet Xtra Elite, og er primært rettet mod professionelle fotografer og glade amatører med pengepungen i orden.

Men der er selvfølgelig ikke problemer med at proppe kortet i en telefon, hvis du virkelig skal have film med på ferien.

Det kræver dog et indhug i muldvarpens mørke rum på 1.000 dollar eller omkring 6.500 kroner. Kortet kommer på markedet i vores del af verden til juli.

Kortet benytter version 4.0 af den såkaldte SDXC-standard, der indebærer at kortet (teoretisk) har en overførselshastighed på op til 312 megabyte per sekund.

Dit udstyr skal samtidig understøtte de høje hastigheder, hvis du skal have fuldt udbytte.

SDXC-standard lægger i øvrigt op til en lagerkapacitet på to terabyte, men 512 gigabyte er altså det højeste bud lige nu.

Det skriver Cnet.

Lidt men godt
Selv om SanDisk er blevet vippet af pinden, når det handler om det største microSD-kort, så har firmaet et par andre godter i posen, der måske er mere interessante for it-folket.

Selskabets nye USB 3.0-baserede lagernøgle, der er på størrelse med en enkrone, kan nemlig opbevare respektable 128 gigabyte data eller i omegnen af 16 timers fuld HD-video.

Firmaet kalder den selv for verdens mindste 128 gigabyte drev, og det er da heller ikke ret stort. 19,1 mm x 15,9 mm x 8,8 mm hedder dimensionerne. 

Til gængæld kommer du til at slippe 120 dollar eller 800 kroner.

Til os med fede fingre
Til os, der har lidt tykkere fingre og lidt ekstra plads i bukselommerne, kan en anden USB 3-enhed måske være lidt mere interessant.

Her bliver lagerpladsen så fordoblet til 256 gigabyte.

Dimensionerne er på 56,8 mm x 21,3 mm x 10,8 mm og læsehastigheden er på 100 megabyte per sekund.

Prisen ligger på 200 dollar eller omkring 1.300 danske kroner.

Læs også:
Her er verdens hurtigste SD-kort - du ikke kan bruge


Ny kopisikring til hukommelseskort

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.