Artikel top billede

Nyheder om Oculus Rift: Lanceringsdato og spændende samarbejde med Microsoft

Oculus Rift er klar med lanceringsdato. Brillern samarbejde med Microsoft, som kan være med til at udbrede Windows 10 endnu mere.

Oculus Rift er et af de førende firmaer inden for VR-teknologien, specifikt Virtual Reality-hardware.

Nu fremviser Oculus Rift det færdige produkt: Et VR-headset, som udkommer i Q1 2016.

Det Facebook-ejede VR-firmae også klart med en anden nyhed, nemlig at alle Oculus Rift-headset vil blive solgt sammen med en Xbox One Wireless-controller leveret af Microsoft til at styre spillene.

Ved samme lejlighed annoncerede Microsofts chef for Xbox-divisionen, Phil Spencer, også, at Windows 10 vil understøtte Oculus Rift samt at Xbox One kan streame spil til en Windows 10-computer.

Det betyder, at Xbox One-spil nu kan bruges sammen med Oculus Rift, og det er virkelig en smart løsning for både Oculus Rift og Xbox.

Eksploderende marked
Oculus Rift blev for et år siden opkøbt af Facebook, men hovedformålet med VR-brillerne er stadig en mere indlevende spiloplevelse.

Men mens Oculus Rift var en af få, store spillere på VR-markedet, der sidst så sin chance tilbage i 1980'erne - og fejlede - så er der i dag flere, som forsøger at fange den formodentligt kommende trend.

Spilfirmaet Valve samarbejder med HTC om at lave HTC Vive, et VR-headset, og Sony gør det samme med Project Morpheus.

Ligeledes forsøger flere relativt ukendte asiatiske firmaer for os vesterlændinge at bryde igennem i asien.

Microsoft har holdt sig på sidelinjen, selvom det ellers havde været naturligt for Xbox-divisionen at gå ind på markedet med deres egen enhed - især taget deres historie med Kinect i betragtning.

At de i stedet samarbejder med Oculus og gør Windows 10 til et centerpunkt for Oculus Rift - specielt med streaming fra Xbox One til Windows 10 - er et smart træk.

Især når den medfølgende Xbox One Wireless-controller kun virker i Windows 10.

Det er endnu et punkt, hvor Microsoft kan forsøge at presse brugerne - her de stædige gamere, som i høj grad har befundet sig godt på Windows 7 frem for Windows 8 - til at få opdateret til Windows 10.

Microsoft er ej at forglemme på vej med sit eget headset, HoloLens.

Forskellen ligger dog i, at imens et VR-headset tager dig ind i den digitale verden, så placerer HoloLens den digitale verden i den "virkelige" verden.

Computerworld er det eneste danske medie, som har prøvet Microsofts HoloLens. Læs vores oplevelse her.

Vi har prøvet HoloLens: Microsoft har skabt fremtidens computer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere