BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Nyheder om Oculus Rift: Lanceringsdato og spændende samarbejde med Microsoft

Oculus Rift er klar med lanceringsdato. Brillern samarbejde med Microsoft, som kan være med til at udbrede Windows 10 endnu mere.

Oculus Rift er et af de førende firmaer inden for VR-teknologien, specifikt Virtual Reality-hardware.

Nu fremviser Oculus Rift det færdige produkt: Et VR-headset, som udkommer i Q1 2016.

Det Facebook-ejede VR-firmae også klart med en anden nyhed, nemlig at alle Oculus Rift-headset vil blive solgt sammen med en Xbox One Wireless-controller leveret af Microsoft til at styre spillene.

Ved samme lejlighed annoncerede Microsofts chef for Xbox-divisionen, Phil Spencer, også, at Windows 10 vil understøtte Oculus Rift samt at Xbox One kan streame spil til en Windows 10-computer.

Det betyder, at Xbox One-spil nu kan bruges sammen med Oculus Rift, og det er virkelig en smart løsning for både Oculus Rift og Xbox.

Eksploderende marked
Oculus Rift blev for et år siden opkøbt af Facebook, men hovedformålet med VR-brillerne er stadig en mere indlevende spiloplevelse.

Men mens Oculus Rift var en af få, store spillere på VR-markedet, der sidst så sin chance tilbage i 1980'erne - og fejlede - så er der i dag flere, som forsøger at fange den formodentligt kommende trend.

Spilfirmaet Valve samarbejder med HTC om at lave HTC Vive, et VR-headset, og Sony gør det samme med Project Morpheus.

Ligeledes forsøger flere relativt ukendte asiatiske firmaer for os vesterlændinge at bryde igennem i asien.

Microsoft har holdt sig på sidelinjen, selvom det ellers havde været naturligt for Xbox-divisionen at gå ind på markedet med deres egen enhed - især taget deres historie med Kinect i betragtning.

At de i stedet samarbejder med Oculus og gør Windows 10 til et centerpunkt for Oculus Rift - specielt med streaming fra Xbox One til Windows 10 - er et smart træk.

Især når den medfølgende Xbox One Wireless-controller kun virker i Windows 10.

Det er endnu et punkt, hvor Microsoft kan forsøge at presse brugerne - her de stædige gamere, som i høj grad har befundet sig godt på Windows 7 frem for Windows 8 - til at få opdateret til Windows 10.

Microsoft er ej at forglemme på vej med sit eget headset, HoloLens.

Forskellen ligger dog i, at imens et VR-headset tager dig ind i den digitale verden, så placerer HoloLens den digitale verden i den "virkelige" verden.

Computerworld er det eneste danske medie, som har prøvet Microsofts HoloLens. Læs vores oplevelse her.

Vi har prøvet HoloLens: Microsoft har skabt fremtidens computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere