Artikel top billede

Test: Sådan fungerer det nye Skype - kør alle dine samtaler fra browseren

Microsoft har frigivet Skype til web - en komplet browser-udgave af den populære platform til chat, lyd- og videosamtaler. Vi har testet løsningen.

Skype til web er Microsofts første forsøg på at gøre Skype til en browserbaseret kommunikationsplatform, så det ikke længere er nødvendigt at downloade softwaren.

Det betyder ikke, at den klassiske Skype-klient er på vej væk, men derimod at man nu får en alternativ mulighed for at Skype, selvom man sidder på en maskine, hvor softwaren ikke er installeret.

Eller hvis man af forskellige årsager ikke ønsker at anvende selve klienten til at kommunikere på.

Klar i hele verden

En hurtig test af Skype til web, der fortsat er et beta-produkt, viser dog, at man i princippet sagtens vil kunne undvære selve klienten.

Alt tyder på, at Microsoft har udviklet en gennemtænkt og veludført Skype-løsning til browseren.

Vi skrev i sidste uge, at Skype til web kun var frigivet i USA og England, men nu har Microsoft netop meddelt, at der er åbnet for Skype til web for hele verden på Skype.com.

"Vi har arbejdet hårdt, og er glade for at kunne meddele, at Skype til web (beta) nu er tilgængelig i hele verden," skriver Microosft og meddeler desuden:

"Der er også gode nyheder til Chromebook- og Linux-brugere: I kan nu tilgå Skype til web til instant messaging."

Læs også: Sådan kan du undvære Skype-klienten: Kør det hele fra browseren

Sådan fungerer Skype til web

Vi har lyn-testet Skype til web i både Chrome og Safari. Det er - som nævnt - en beta-udgave, men alt ser ud til at være klar til en reel lancering. Dansk er understøttet som sprog.

Når du er logget på med dit brugernavn og password på Skype.com, har du mulighed for at vælge Skype til web.

Herefter logges der ind på din profil, som du kender det fra selve klienten.

Det betyder, at du ikke bare ser alle dine kontaktpersoner - men også alle dine samtaler.

Kan sende popup-besked

Når du starter en chat-samtale første gang via browseren, bliver du spurgt, om du ønsker besked, når nogen skriver til dig?

Det betyder, at du -  selvom du ikke befinder dig i browseren - får en lille popup-besked i nederste højre hjørne af din skærm med den besked, der er sendt til dig.

Dette er den vel nok vigtigste funktion i Skype til web, da man ellers konstant ville være nødt til at tjekke browservinduet med Skype for nye beskeder.

I stedet kan man nu fortsætte arbejdet på maskinen, og så får man besked, når der sker noget væsentligt.

Du skal installere plugin

Når man første gang ønsker at foretage en lyd- eller videosamtale via browseren, mødes man af beskeden:

"Du skal installere plugin'en for at foretage lyd- og videoopkald. Den bliver automatisk opdateret fremover."

Det tager kun ganske få sekunder at installere det nødvendige plugin, og herefter fungerer samtalerne uden problemer.

Det store spørgsmål her er, om man får den samme video- og lydkvalitet med browser-samtaler, som man gør, hvis man anvender en Skype-klient?

Umiddelbart var der lidt flere forstyrrelser i video-signalet via browseren, end der plejer at være med klienten, men det kræver en grundigere test, før vi kan vurdere, om det bare var de to specifikke samtaler, vi foretog, eller en generel problemstilling.

Uanset hvad var kvalitetet bestemt til at leve med, så værre er det heller ikke.

En fin løsning

Ellers er der udelukkende positive ting at sige om Skype til web.

Det er en veldesignet og velfungerende løsning, som vi sagtens kan se som en fornuftig løsning i en række brugsscenarier.

Eksempelvis til de flere og flere brugere, der er' mobile first' - også når det kommer til Skype:

"Skype til web er perfekt, hvis du normalt anvender Skype på din mobil, men ønsker hurtigt at kunne få dine opkald og din chat op på en større skærm. Eller måske sidder ved en Windows- eller Mac-computer på en internetcafé eller et hotel, hvor Skype ikke allerede er downloadet," lyder det fra Microsoft selv.

Der sker i det hele taget ret meget med Skype i disse måneder.

Mange virksomheder er i gang med at teste Skype for Business, efter at Lync er smeltet sammen med Skype, og Microsoft har også travlt med at programmere nye Skype-funktioner rettet mod privatbrugerne, eksempelvis med Skype Translator.

Ligesom privatbrugerne af Skype nu har mulighed for at kommunikere via browseren, så har Microsoft også en browser-løsning til Skype for Business.

Læs også:

Sådan kan du undvære Skype-klienten: Kør det hele fra browseren

COWI tester det nye Skype for Business: Skal udrulles til 6.500 brugere

Mød den nye tale-oversættelse på Skype - og snart også til Android

Her er de mest populære chat-tjenester: Er du med på moden?

Chat-apps buldrer frem: Derfor kan du ikke forhindre detPremium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.