Artikel top billede

Her er de mest populære chat-tjenester - er du med på moden?

Chat-apps og -tjenester buldrer frem. Her kan du se, hvad de fleste bruger.

Rigtig mange danskere brugere i dag chat-tjenester som WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage og Skype. 

En del bruger også Viber, Snapchat og KakaoTalk. Og hvem ved, måske der faktisk stadig findes folk, der bruger ICQ?

Danskerne er faktisk så vilde med denne form for kommunikation, at det har betydet et markant fald i brugen af den ellers så populære SMS.

SMS'en har dog som emailen stadig den klare fordel, at det er en kommunikationsstandard, der fungerer på tværs af platforme.

I modsætning til eksempel via iMessage og WhatsApp, der ikke taler med hinanden.

En del bruger all-in-one chat-klienter som Pidgin, Trillian og Digsby, der gør det muligt at samle kommunikationen fra flere chat-tjenester ét sted.

Her er de mest populære

Men mens der altså efterhånden findes et hav af forskellige chat-løsninger, er der stadig et stort spring fra de absolut mest populære tjenester til underskoven af mindre kendte og populære løsninger.

En ny opgørelse fra Forrester giver et indblik, hvilke chat-tjenester, man typisk anvender i vores del af verden i dag.

Analysefirmaet kan baggrund af en onlineundersøgelse blandt 11.939 europæere over 16 år konkludere, at WhatsApp er den mest populære tjeneste blandt de adspurgte.

28 procent af deltagerne i undersøgelsen bruger jævnlig WhatsApp, der jo i øvrigt er blevet opkøbt af Facebook for svimlende 100 milliarder kroner.

Andenpladsen i Forrester-undersøgelsen over de mest populære tjenester i Europa går til netop Facebook, hvis Facebook Messenger bruges jævnligt af 26 procent af de adspurgte.

Tredje- og fjerdepladsen går til Skype. Skypes videosamtaler anvendes af 16 procent, mens Shype-chatten anvendes jævnligt af 11 procent af respondenterne.

Hvor chatter du i dag?

Som Forrester dog også skriver, er der stor forskel fra land til land i Europa,

"Facebook Messenger og WhatsApp viser ensartet fremdrift i Europa, men vi ser overraskende variationer på lande-niveau. Eksempelvis dominerer WhatsApp klart messaging-landskabet i Spanien, Tyskland og Holland, mens Facebook Messenger fører an i England, Frankrig og Sverige," lyder det fra analysefirmaet, der dog ikke afslører, hvordan det ser ud i Danmark.

Brug gerne debatten til at fortælle om de chat-tjenester, du anvender - og hvorfor netop de tjenester giver god mening for dig?

Læs også:

Tre gode bud på all-in-one chat-klienter

Vi nægter at droppe emailen: Slår alle andre værktøjer på jobbet

Chat-apps buldrer frem: Derfor kan du ikke forhindre det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere