Artikel top billede

Ny super-algoritme fra Facebook kan genkende dig bagfra

Ny super-algoritme fra Facebook er i stand til at genkende dig, selv om dit ansigt er skjult. Teknologien skal måske anvendes til automatisk tagging af dig.

Facebook er i gang med at udvikle en ny teknologi, som kan genkende dig på billeder på Facebook, selv om dit ansigt ikke fremgår af billederne.

Dermed kan det være slut med at undgå at blive genkendt bare fordi du eksempelvis dækker dit ansigt til eller kigger væk eller er skjult på anden vis.

Facebooks nye algoritme til genkendelse af personer kigger nemlig ikke alene på ansigter, men på de øvrige kendetegn, der kan identificere den enkelte person.

Det er ting som frisure, kroppens form, krops-sprog, typisk påklædning og lignende.

Ser på påklædning

Chefen for Facebooks afdeling for kunstig intelligens, Yann LeCun, siger til bladet New Scientist, at man sagtens kan genkende folk ved at se dem bagfra.

"For eksempel kan man altid genkende Mark Zuckerbeg, fordi han altid har en grå t-shirt på," siger han.

Facebook har testet den nye algoritme på 40.000 offentligt tilgængelige billeder på Flickr.

På en del af disse er ansigterne tydelige og nemme at genkende. På andre er motivernes ansigter vendt bort fra kameraet.

Ifølge Facebook var den nye algoritme alligevel i stand til korrekt at fortælle, hvem billederne forestiller, i 83 procent af tilfældende.

Det er Facebooks plan, at den nye algoritme skal indarbejdes i den netop lancerede Moments-funktion, der automatisk puljer billeder fra bestemte begivenheder og tagger folk imens.

Med den nye algoritme vil Facebook dermed blive i stand til at genkende og indsamle billeder fra eksempelvis din fastelavnsfest fra mange forskellige Facebook-sites og tagge dem korrekt med de korrekte personer - også selv om de forskellige gæster bærer fastelavnsmasker.

Den nye teknologi og den automatiske tagging-mulighed har allerede rejst bekymringer om brugernes privacy.

Eksempelvis har Apples topchef, Tim Cook, sagt, at det ikke holder, at folks familie-billeder og lignende på denne måde skal data-mines.

"Det kan godt være, at nogen kan lide disse såkaldte gratis tjenester, men vi mener ikke, at det er det værd, at ens mail, søgehistorik eller familie-billeder skal data-mines og sælges for gud ved hvilke reklame-formål," har Tim Cook sagt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere