Bredbåndsstatus: Så meget mobildata bruger danskerne

Her er en status over mobildata, bredbånds- og teleabonnementer samt fibertilslutning i Danmark sammenlignet med vores nordiske og baltiske naboer.

Danskerne har et langt mindre mobildataforbrug end flere af vores søskendelande.

Det kan man læse i en ny årsrapport fra de norske telemyndigheder, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet eller bare Nkom, der har samlet oplysninger fra Norden og Baltikum.

Mens Finland og Sverige er storforbrugere af de mobile data, ligger kongeriget Danmark og dasker i grupettoen sammen med Island og Letland.

Selv om de danske mobiloperatører naturligvis gør alt, hvad der står i deres magt for at få gang i væksten og kunderne i garnet, så er sandheden, at flere af vores nabolande er i en helt anden liga.

I Finland er gennemsnitsforbruget eksempelvis omkring tre gange det, vi har i Danmark. Danmark sakker agterud
Fundene i rapporten viser, at Finland er stukket af fra os i de sidste par år, hvor de også har hægtet svenskerne af i farten.

Estland er et andet eksempel på, at udviklingen godt kan gå stærkt.

I 2011 var Danmark og Estland på niveau. I dag er datatrafikken næsten dobbelt så stor i Estland.

NKom, der har samlet tallene i rapporten, mener at udbredelsen af fast bredbånd kan udgøre en del af forklaringen på, at der er forskelle landene imellem. Fast bredbånd betyder således mindre mobildata.

Mens Finland, Estland, Litauen og Sverige har betydelig flere mobilabonnementer per indbygger end Danmark, så har Norge og Danmark markant højere udbredelse af fast bredbånd.

"Der er grund til at tro, at mobilen i større grad bliver benyttet i trådløse net i hjemmet og i trådløse zoner på offentlige steder i lande med stor udbredelse af fast bredbånd," skriver Nkom på sin webside. Lidt fiber i Danmark
Tallene fra de nordiske og baltiske telemyndigheder viser også, at flere lande har overhalet os, hvis vi sammenliger installationer af fiberbaseret fast bredbånd.

I Letland og Litauen er fiberandelen af de faste bredbåndsabonnementer over 50 procent.

I Sverige 40 procent, Norge 30 procent mens Danmark og Finland lander på cirka 20 procent.

Næsten 15 procent af indbyggerne i Danmark har bredbånd med mere end 30 Mbit per sekund. Du kan læse meget mere om bredbånds- og fiber-forholdene i Danmark i disse historier:

Så forskellige er danskernes bredbånds-hastigheder: Fra turbo-bredbånd til sneglefart

Mikkel fra Vanløse kan ikke få fiberbredbånd - selv om han har fiberrør i forhaven

Du kan hente hele rapporten på Nkoms webside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Sådan vil tech-ambassadøren få it-giganterne i tale: "Jeg er super optimistisk, og det er jeg af to årsager"
Interview: Som Danmarks nye tech-ambassadør skal Anne Marie Engtoft Larsen sætte tech-giganterne stævne og udtrykke bekymring på danskernes vegne. Det er ikke en nem opgave, men den nye ambassadør ser især to grunde til, at de magtfulde Silicon Valley-virksomheder er villige til at lytte.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.