Artikel top billede

LibreOffice får en ordentlig omgang makeup: Nu kan du teste en spritny udgave

Der er kommet en ny testudgave af den gratis kontorpakke LibreOffice, og brugerfladen har fået en ordentlige en over nakken.

LibreOffice er en open source kontorpakke, der kan hentes kvit og frit.

Det er The Document Foundation, der står bag projektet, og nu er der annonceret en ny testversion af kontorpakken i version 5.0, som du kan hente ned på din maskine og afprøve.

"Det er brugerfladen, der har fået rigtig meget kærlighed i denne version," fortæller Leif Lodahl, der er den danske frontfigur for LibreOffice-projektet.

"Vi er sprunget fra noget, der kunne være opfundet i 1980'erne til en helt moderne brugergrænseflade," siger han og peger på, at der er kommet nye ikon-sæt, som blandt andet hedder Sifr og Breeze, og som han anbefaler til LibreOffice-brugerne.

"Det er en væsentlig forbedring i version 5.0."

Den evige justering til Microsoft

Ligeledes bliver der løbende forbedret på integrationen til Microsofts filformater.

Denne gang er der forbedret på formelredigeringen mellem Math og equation således, at der kan flyttes matematiske formler mellem Microsoft Office og LibreOffice.

Ligeledes kan kommentarer, ændringshåndtering og figurer nu bedre flyttes mellem de forskellige dokumentformater uden formateringsproblemer.

Den endelige version af LibreOffice 5.0 kommer i uge 31.

LibreOffice-folket arbejder også på en Android-versionen, der faktisk er klar i Google Play allerede nu og på en cloud-udgave af kontorpakken i stil med Microsofts Office 365.

"Cloud-udgaven er klar i en demo-udgave i første kvartal 2016," fortæller Leif Lodahl.

Så vil du i skyen sammen med open source-drengene fra The Document Foundation, så må du altså væbne dig med tålmodighed.

Du kan se flere detaljer om version 5.0 her og der er en udgivelsesplan her.

Hvis du vil være helt fremme i skoene, så kan du hente testudgaven af LibreOffice 5.0 her.

Læs også:
Danskerne elsker LibreOffice

LibreOffice fylder ét år - sådan er det gået

Masser af nyheder i gratis kontorpakke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere