LibreOffice får en ordentlig omgang makeup: Nu kan du teste en spritny udgave

Der er kommet en ny testudgave af den gratis kontorpakke LibreOffice, og brugerfladen har fået en ordentlige en over nakken.

LibreOffice er en open source kontorpakke, der kan hentes kvit og frit.

Det er The Document Foundation, der står bag projektet, og nu er der annonceret en ny testversion af kontorpakken i version 5.0, som du kan hente ned på din maskine og afprøve.

"Det er brugerfladen, der har fået rigtig meget kærlighed i denne version," fortæller Leif Lodahl, der er den danske frontfigur for LibreOffice-projektet.

"Vi er sprunget fra noget, der kunne være opfundet i 1980'erne til en helt moderne brugergrænseflade," siger han og peger på, at der er kommet nye ikon-sæt, som blandt andet hedder Sifr og Breeze, og som han anbefaler til LibreOffice-brugerne.

"Det er en væsentlig forbedring i version 5.0." Den evige justering til Microsoft
Ligeledes bliver der løbende forbedret på integrationen til Microsofts filformater.

Denne gang er der forbedret på formelredigeringen mellem Math og equation således, at der kan flyttes matematiske formler mellem Microsoft Office og LibreOffice.

Ligeledes kan kommentarer, ændringshåndtering og figurer nu bedre flyttes mellem de forskellige dokumentformater uden formateringsproblemer.

Den endelige version af LibreOffice 5.0 kommer i uge 31.

LibreOffice-folket arbejder også på en Android-versionen, der faktisk er klar i Google Play allerede nu og på en cloud-udgave af kontorpakken i stil med Microsofts Office 365.

"Cloud-udgaven er klar i en demo-udgave i første kvartal 2016," fortæller Leif Lodahl.

Så vil du i skyen sammen med open source-drengene fra The Document Foundation, så må du altså væbne dig med tålmodighed.

Du kan se flere detaljer om version 5.0 her og der er en udgivelsesplan her.

Hvis du vil være helt fremme i skoene, så kan du hente testudgaven af LibreOffice 5.0 her.

Læs også:
Danskerne elsker LibreOffice

LibreOffice fylder ét år - sådan er det gået


Masser af nyheder i gratis kontorpakke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Midt i en Corona-tid: Holder du sikre og brugervenlige onlinemøder?
Åbne kontormiljøer, personlige møder, teambuilding og håndtryk har tidligere været en del af hverdagen for mange danske virksomheder, men det har covid-19 ændret på. Tidligere klassiske arbejdsformer er blevet erstattet af nye og mange medarbejdere arbejder f.eks. hjemmefra, på skift eller under nye og mere beskyttede forhold. Denne nye virkelighed har resulteret i en større produktivitet og effektivitet blandt de medarbejdere, som trives med at arbejde hjemmefra. Eksempler som øget fokus, effektiv brug af tid og færre forstyrrelser er blandt de positive tendenser. Det har fået flere ledere til at overveje at implementere muligheder for fleksible arbejdsmiljøer og faste hjemmearbejdsdage. Er det også tilfældet i din virksomhed? Hvis ja, så læs med i denne e-guide og find inspiration til, hvordan din virksomhed kan opnå de største fordele med online møder baseret på Cisco Webex.