Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Data-eksplosion i Tour de France: Ny it-løsning kommer til at ændre seer-oplevelsen

Med ny it-løsning vil seerne til årets Tour de France kunne få indblik i løbet og de enkelte hold og rytteres formåen på hidtil uset måde.

Når årets udgave af Tour de France skydes i gang i hollandske Utrecht lørdag, skydes der samtidig gang i en ny fremtid for alle fans af det store cykelløb.

Tour de France-arrangørerne har nemlig for første gang åbnet for muligheden for at udnytte data fra løbet til at give seerne øget indblik i rytternes dagsform og cykelløbets udvikling.

Via et nyt samarbejde mellem Tour de France-arrangørerne og it-selskabet Dimension Data vil man som seer nemlig kunne tracke hver enkelt rytter i løbet i real tid.

Det kommer til at ske via data fra en lille GPS, som alle rytterne får placeret under sadlen på deres cykler.

GPS'en vil løbende streame data til om den enkelte rytters hastighed, nøjagtige position på ruten og nøjagtige position i forhold til de andre ryttere og lignende.

Tidligere har den slags data været forbeholdt de enkelte cykel-hold, mens seerne stort set har været overladt til kommentatorernes udsagn og de ting, som de har været i stand til at se via de kameraer, der fra motorcykler løbende filmer løbets udvikling.

Og da cykelløb altid afgøres forfra, har hovedvægten af kamera-folkenes fokus historisk ligget forrest i feltet.

Det ændrer det nye system på, da alle de 198 startende ryttere vil sende data til websitet.

Det betyder, at de enkelte rytteres nedture undervejs i løbet også vil blive eksponeret i en hidtil uset grad - inklusive dem, der falder helt ned i bunden af feltet, hvilket typisk sker i bjergene for typisk de muskel-tunge sprintere.

Det er et område af cykelløbet, som hidtil stort set har været skjult land for seerne.

Cykelløb er en af de allersværeste sportsgrene at følge som tilskuer, da de strækker sig over store afstande i al slags vejr. Samtidig er rytterne ofte strukket ud over store afstande, hvor der kan være mange kilometer mellem den førende rytter og nummer sjok.

"Det har indtil nu været svært helt at forstå, hvad der sker i løbet uden for det snævre område, som fanges live i fjernsynet. Med den nye løsning får vi nu muligheden for at følge rytterne, få nøjagtige informationer om hvem, der sidder i hvilke grupper og se den nøjagtige hastighed i real tid," lyder det fra Jeremy Ord fra Dimension Data.

Beta-website

Selskabet oplyser, at data vil blive vist på et website, som dog vil være en beta-udgave, da selskabet fortsat er i færd med at udvikle på systemet, der løbende vil få tilføjet funktioner.

Det betyder, at man kan følge løbet i fjernsynet samtidig med, at man på sin tablet eller smartphone kan få et totalt overblik over feltet og løbets udviklionng via det pågældende website.

Løbs-direktør Christian Prudhomme peger på, at løsningen vil give mulighed for bedre løbs-analyse, ligesom den øgede gennemsigtighed vil gøre, at seerne bedre vil kunne få indblik i de enkelte holds taktikker og den enkelte rytters rolle på holdene.

Man vil eksempelvis kunne følge vandbærernes arbejde op og ned i feltet, ligesom man nøjagtigt vil kunne se, når rytterne skifter placering, øger farten, bliver ramt af modvind og mange andre ting.

"Det vil nu for eksempel blive muligt at forstå, hvordan et hold på en etapes sidste kilometer gør sig klar til en spurt og mange andre ting. Det her kommer til at ændre den måde, som vi følger Tour de France på," lyder det fra Christian Prudhomme.

Den anvendte teknologi er blevet testet af sidste års vinder af Tour de France, Vincenzo Nibali, på det netop overståede Critrium du Dauphin.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere