Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Data-eksplosion i Tour de France: Ny it-løsning kommer til at ændre seer-oplevelsen

Med ny it-løsning vil seerne til årets Tour de France kunne få indblik i løbet og de enkelte hold og rytteres formåen på hidtil uset måde.

Når årets udgave af Tour de France skydes i gang i hollandske Utrecht lørdag, skydes der samtidig gang i en ny fremtid for alle fans af det store cykelløb.

Tour de France-arrangørerne har nemlig for første gang åbnet for muligheden for at udnytte data fra løbet til at give seerne øget indblik i rytternes dagsform og cykelløbets udvikling.

Via et nyt samarbejde mellem Tour de France-arrangørerne og it-selskabet Dimension Data vil man som seer nemlig kunne tracke hver enkelt rytter i løbet i real tid.

Det kommer til at ske via data fra en lille GPS, som alle rytterne får placeret under sadlen på deres cykler.

GPS'en vil løbende streame data til om den enkelte rytters hastighed, nøjagtige position på ruten og nøjagtige position i forhold til de andre ryttere og lignende.

Tidligere har den slags data været forbeholdt de enkelte cykel-hold, mens seerne stort set har været overladt til kommentatorernes udsagn og de ting, som de har været i stand til at se via de kameraer, der fra motorcykler løbende filmer løbets udvikling.

Og da cykelløb altid afgøres forfra, har hovedvægten af kamera-folkenes fokus historisk ligget forrest i feltet.

Det ændrer det nye system på, da alle de 198 startende ryttere vil sende data til websitet.

Det betyder, at de enkelte rytteres nedture undervejs i løbet også vil blive eksponeret i en hidtil uset grad - inklusive dem, der falder helt ned i bunden af feltet, hvilket typisk sker i bjergene for typisk de muskel-tunge sprintere.

Det er et område af cykelløbet, som hidtil stort set har været skjult land for seerne.

Cykelløb er en af de allersværeste sportsgrene at følge som tilskuer, da de strækker sig over store afstande i al slags vejr. Samtidig er rytterne ofte strukket ud over store afstande, hvor der kan være mange kilometer mellem den førende rytter og nummer sjok.

"Det har indtil nu været svært helt at forstå, hvad der sker i løbet uden for det snævre område, som fanges live i fjernsynet. Med den nye løsning får vi nu muligheden for at følge rytterne, få nøjagtige informationer om hvem, der sidder i hvilke grupper og se den nøjagtige hastighed i real tid," lyder det fra Jeremy Ord fra Dimension Data.

Beta-website

Selskabet oplyser, at data vil blive vist på et website, som dog vil være en beta-udgave, da selskabet fortsat er i færd med at udvikle på systemet, der løbende vil få tilføjet funktioner.

Det betyder, at man kan følge løbet i fjernsynet samtidig med, at man på sin tablet eller smartphone kan få et totalt overblik over feltet og løbets udviklionng via det pågældende website.

Løbs-direktør Christian Prudhomme peger på, at løsningen vil give mulighed for bedre løbs-analyse, ligesom den øgede gennemsigtighed vil gøre, at seerne bedre vil kunne få indblik i de enkelte holds taktikker og den enkelte rytters rolle på holdene.

Man vil eksempelvis kunne følge vandbærernes arbejde op og ned i feltet, ligesom man nøjagtigt vil kunne se, når rytterne skifter placering, øger farten, bliver ramt af modvind og mange andre ting.

"Det vil nu for eksempel blive muligt at forstå, hvordan et hold på en etapes sidste kilometer gør sig klar til en spurt og mange andre ting. Det her kommer til at ændre den måde, som vi følger Tour de France på," lyder det fra Christian Prudhomme.

Den anvendte teknologi er blevet testet af sidste års vinder af Tour de France, Vincenzo Nibali, på det netop overståede Critrium du Dauphin.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere