Artikel top billede

Uber suspenderer sig selv i Frankrig efter voldsomme bataljer med vred taxa-branche

Uber suspenderer sig selv i to måneder i Frankrig efter voldsomme protester fra den etablerede taxa-branche. Nu hænger det hele på myndigheds-afgørelse 30. september.

Den omstridte taxa-tjeneste Uber dropper sin UberPop-tjeneste i hele Frankrig.

Det sker efter en bitter strid med den franske taxa-industri, der i dén grad har været på barrikaderne, efter Uber rykkede ind i Frankrig.

Den etablerede franske taxa-industri har blæst til kamp med påstanden om, at Uber ikke overholder en ny fransk lov, der blev indført 1. januar, men som Uber har valgt at se stort på.

Lov-ændringen forbød i praksis UberPop, i det den forbød chauffører uden uddannelse og forsikring at køre hyrevogn.

Uber meddeler nu, at tjenesten suspenderes i Frankrig, mens man afventer en kendelse om lov-ændringen fra den franske forfatnings-domstol 30. september.

Uber er bygget op som en slags formidlings-central mellem private bil-ejere og taxa-kunder, der via en app kan tilkalde den private chauffør, der er tættest på.

Forretningsmodellen har udløst massiv kritik fra de etablerede vognmands-brancher i stort set alle de lande, som Uber er rykket ind i - herunder Danmark.

Urimelig konkurrence

Vogmændene mener nemlig, at Uber-chaufførerne kan dumpe priserne helt urimeligt, da de ikke er belastet af samme omkostnings-pres som de etablerede vognmænd, der skal afskrive biler, afholde administration, lønne chauffører og lignende.

Også den danske vogmands-branche har reageret på Ubers lancering i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Uber sigtet for brud på den danske taxilov

Intet sted har der imidlertid været så meget ballade som i Paris, hvor taxa-chauffører fornylig blokerede flere store indfaldsveje med brændende dæk i protest mod Uber.

Der har også været rygter fremme om, at taxa-chauffører korporligt har angrebet Uber-chauffører, som desuden har været genstand for fransk politis opmærksomhed.

Uber er også blevet erklæret forbudt i Tyskland.

Til gengæld har investorerne endog særdeles store forventninger til tjenesten, som har modtaget kapital i hidtil uset omfang.

Læs også:

Uber kan snart være den mest værdifulde iværksætter-virksomhed nogensinde.

[b]Kontroversiel online-tjeneste åbner i Danmark: Nu kommer Uber til byen

Uber vil masseansætte it-folk i dansk udviklingsafdeling.

Undrer du dig over Ubers gigantiske værdi? Her er syv centrale spørgsmål

Uber beskyldes for nyt lovbrud: Brugte svenske nummerplader i Danmark[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere