Artikel top billede

Uber suspenderer sig selv i Frankrig efter voldsomme bataljer med vred taxa-branche

Uber suspenderer sig selv i to måneder i Frankrig efter voldsomme protester fra den etablerede taxa-branche. Nu hænger det hele på myndigheds-afgørelse 30. september.

Den omstridte taxa-tjeneste Uber dropper sin UberPop-tjeneste i hele Frankrig.

Det sker efter en bitter strid med den franske taxa-industri, der i dén grad har været på barrikaderne, efter Uber rykkede ind i Frankrig.

Den etablerede franske taxa-industri har blæst til kamp med påstanden om, at Uber ikke overholder en ny fransk lov, der blev indført 1. januar, men som Uber har valgt at se stort på.

Lov-ændringen forbød i praksis UberPop, i det den forbød chauffører uden uddannelse og forsikring at køre hyrevogn.

Uber meddeler nu, at tjenesten suspenderes i Frankrig, mens man afventer en kendelse om lov-ændringen fra den franske forfatnings-domstol 30. september.

Uber er bygget op som en slags formidlings-central mellem private bil-ejere og taxa-kunder, der via en app kan tilkalde den private chauffør, der er tættest på.

Forretningsmodellen har udløst massiv kritik fra de etablerede vognmands-brancher i stort set alle de lande, som Uber er rykket ind i - herunder Danmark.

Urimelig konkurrence

Vogmændene mener nemlig, at Uber-chaufførerne kan dumpe priserne helt urimeligt, da de ikke er belastet af samme omkostnings-pres som de etablerede vognmænd, der skal afskrive biler, afholde administration, lønne chauffører og lignende.

Også den danske vogmands-branche har reageret på Ubers lancering i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Uber sigtet for brud på den danske taxilov

Intet sted har der imidlertid været så meget ballade som i Paris, hvor taxa-chauffører fornylig blokerede flere store indfaldsveje med brændende dæk i protest mod Uber.

Der har også været rygter fremme om, at taxa-chauffører korporligt har angrebet Uber-chauffører, som desuden har været genstand for fransk politis opmærksomhed.

Uber er også blevet erklæret forbudt i Tyskland.

Til gengæld har investorerne endog særdeles store forventninger til tjenesten, som har modtaget kapital i hidtil uset omfang.

Læs også:

Uber kan snart være den mest værdifulde iværksætter-virksomhed nogensinde.

[b]Kontroversiel online-tjeneste åbner i Danmark: Nu kommer Uber til byen

Uber vil masseansætte it-folk i dansk udviklingsafdeling.

Undrer du dig over Ubers gigantiske værdi? Her er syv centrale spørgsmål

Uber beskyldes for nyt lovbrud: Brugte svenske nummerplader i Danmark[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere