Artikel top billede

Uber suspenderer sig selv i Frankrig efter voldsomme bataljer med vred taxa-branche

Uber suspenderer sig selv i to måneder i Frankrig efter voldsomme protester fra den etablerede taxa-branche. Nu hænger det hele på myndigheds-afgørelse 30. september.

Den omstridte taxa-tjeneste Uber dropper sin UberPop-tjeneste i hele Frankrig.

Det sker efter en bitter strid med den franske taxa-industri, der i dén grad har været på barrikaderne, efter Uber rykkede ind i Frankrig.

Den etablerede franske taxa-industri har blæst til kamp med påstanden om, at Uber ikke overholder en ny fransk lov, der blev indført 1. januar, men som Uber har valgt at se stort på.

Lov-ændringen forbød i praksis UberPop, i det den forbød chauffører uden uddannelse og forsikring at køre hyrevogn.

Uber meddeler nu, at tjenesten suspenderes i Frankrig, mens man afventer en kendelse om lov-ændringen fra den franske forfatnings-domstol 30. september.

Uber er bygget op som en slags formidlings-central mellem private bil-ejere og taxa-kunder, der via en app kan tilkalde den private chauffør, der er tættest på.

Forretningsmodellen har udløst massiv kritik fra de etablerede vognmands-brancher i stort set alle de lande, som Uber er rykket ind i - herunder Danmark.

Urimelig konkurrence

Vogmændene mener nemlig, at Uber-chaufførerne kan dumpe priserne helt urimeligt, da de ikke er belastet af samme omkostnings-pres som de etablerede vognmænd, der skal afskrive biler, afholde administration, lønne chauffører og lignende.

Også den danske vogmands-branche har reageret på Ubers lancering i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Uber sigtet for brud på den danske taxilov

Intet sted har der imidlertid været så meget ballade som i Paris, hvor taxa-chauffører fornylig blokerede flere store indfaldsveje med brændende dæk i protest mod Uber.

Der har også været rygter fremme om, at taxa-chauffører korporligt har angrebet Uber-chauffører, som desuden har været genstand for fransk politis opmærksomhed.

Uber er også blevet erklæret forbudt i Tyskland.

Til gengæld har investorerne endog særdeles store forventninger til tjenesten, som har modtaget kapital i hidtil uset omfang.

Læs også:

Uber kan snart være den mest værdifulde iværksætter-virksomhed nogensinde.

[b]Kontroversiel online-tjeneste åbner i Danmark: Nu kommer Uber til byen

Uber vil masseansætte it-folk i dansk udviklingsafdeling.

Undrer du dig over Ubers gigantiske værdi? Her er syv centrale spørgsmål

Uber beskyldes for nyt lovbrud: Brugte svenske nummerplader i Danmark[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere