Artikel top billede

KMD køber sikkerhedsfirmaet Neupart - her er planen

Interview: KMD overtager det danske sikkerhedsfirma Neupart, som kommer til at lukke et vigtigt hul i KMD's portefølje. "Det giver bare god mening," siger direktør og stifter Lars Neupart.

KMD overtager med omgående virkning det danske sikkerhedsselskab Neupart med 13 ansatte og stifter Lars Neupart i spidsen.

De skal inden for det kommende halve års tid flytte fra deres nuværende hovedkvarter i Lyngby til Ballerup, hvor KMD holder til huse, men integrationen begynder omgående, lyder det fra Lars Neupart.

"Vi begynder at høste fordelene og udnytte synergierne med det samme, så kunderne kan få en mere komplet sikkerhedspakkke end det er tilfældet i dag, " siger Lars Neupart til Computerworld.

Opkøbet sker som led i KMD's opmanding på sikkerhedsområdet, som nyder særdeles stor bevågenhed i virksomhederne, der dels plages af en meget kraftig professionalisering af hacker-industrien, skærpede lovkrav samt voksende kompleksitet og stigende it-afhængighed.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

"Hele sikkerhedsområdet er i vækst og har stor opmærksomhed i hele markedet. KMD har historisk set været stærke på sikkerhed, men udviklingen går hurtigere end nogensinde, og man skal være både investeringsvillig og dygtig for at kunne følge med. Neupart har anseelig viden og nyder stor respekt i markedet, så de bliver en vigtig del af vores sikkerhedsforretning fremadrettet," lyder det KMD's topchef, Eva Berneke.

I spidsen for ny afdeling

Det er planen, at hele det nuværende Neupart-selskab inden for de kommende måneder sklal blive til en helt ny og selvstændig afdeling i KMD - formodentlig under navnet 'KMD GRC' (Governance, Risc-management and Compliance) med Lars Neupart som direktør.

KMD har i forvejen en stor sikkerheds-afdeling med omkring 100 ansatte, som det nuværende Neupart nu skal sluses ind i.

"GRC kommer til at spille tæt sammen med de øvrige sikkerhedsafdelinger i KMD," siger Lars Neupart.

Det er netop dette område, som Neupart har specialiseret sig i - altså den del af sikkerheds-arbejdet, der fokuserer på den administrative del som compliance, beredskabs-planer, ledelsesmæssig fokus, awareness, politikker, kontrakt-styring og lignende.

"Vi har så overladt de teknologiske løsninger til andre leverandører. Men alle virksomheder har brug for begge dele, for det giver ingen mening at have gode teknologiske løsninger, hvis ikke man har styr på eksempelvis vedligehold og processerne omkring det. Her ser vi et rigtigt godt match mellem Neupart og KMD," siger Lars Neupart.

Ifølge ham betyder opkøbet, at sikkerheds-folkene nu kan komme ud til kunderne med en 'større kuffert,' der indeholder flere løsninger end tidligere.

"Der er en klar efterspørgsel blandt kunderne efter komplette løsninger, og det giver god mening og et langt mere balanceret syn på sikkerheden at kombinere de to ting," siger han.

Netop governance og håndteringen af it-sikkerheden kommer til at spille en endnu væsentligere rolle for mange virksomheder, når EU inden for en overskuelig fremtid indfører nye skrappe regler på området.

De vil blandt andet gøre det påkrævet, at virksomheder har nøje styr på alle deres data.

Det kan du læse mere om her: Ny skrap EU-datalov får konsekvenser for dig: Sådan kan du ruste din virksomhed

Henvendte sig selv

Opkøbet er kommet i stand, efter Lars Neupart selv henvendte sig til KMD i foråret. Siden er det gået stærkt.

"Vi havde observeret, at KMD mandede kraftigt op på sikkerhedsområdet i et par år og at selskabet har en meget ambitiøs sikkerheds-agenda, og vi var meget hurtigt enige om, at det var et godt fit," siger Lars Neupart.

Parterne vil ikke oplyse den pris, som KMD betaler for Neupart, der ejes af seks aktionærer, men Lars Neupart er godt tilfreds.

Selv siger Lars Neupart, at det ikke er pengene, der er drivkraften for ham.

"Jeg har altid brændt for it-sikkerhed og med denne aftale kan jeg måske komme til at fokusere mere på sikkerhed, da jeg kan slippe for nogle af de administrative pligter, der følger med det at være CEO," siger han.

Læs også:

"Jeg har været et dyrt bekendtskab for KMD, men jeg tænker også, at KMD har fået en del ud af det"

KMD har fuld skub i stor ombygning: Omsætning står i stampe - men indtjening vokser markant

Danske it-chefer: Her er vores sikkerhedsproblemer - og sådan løser vi dem

Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Ny skrap EU-datalov får konsekvenser for dig: Sådan kan du ruste din virksomhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere