Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD køber sikkerhedsfirmaet Neupart - her er planen

Interview: KMD overtager det danske sikkerhedsfirma Neupart, som kommer til at lukke et vigtigt hul i KMD's portefølje. "Det giver bare god mening," siger direktør og stifter Lars Neupart.

KMD overtager med omgående virkning det danske sikkerhedsselskab Neupart med 13 ansatte og stifter Lars Neupart i spidsen.

De skal inden for det kommende halve års tid flytte fra deres nuværende hovedkvarter i Lyngby til Ballerup, hvor KMD holder til huse, men integrationen begynder omgående, lyder det fra Lars Neupart.

"Vi begynder at høste fordelene og udnytte synergierne med det samme, så kunderne kan få en mere komplet sikkerhedspakkke end det er tilfældet i dag, " siger Lars Neupart til Computerworld.

Opkøbet sker som led i KMD's opmanding på sikkerhedsområdet, som nyder særdeles stor bevågenhed i virksomhederne, der dels plages af en meget kraftig professionalisering af hacker-industrien, skærpede lovkrav samt voksende kompleksitet og stigende it-afhængighed.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

"Hele sikkerhedsområdet er i vækst og har stor opmærksomhed i hele markedet. KMD har historisk set været stærke på sikkerhed, men udviklingen går hurtigere end nogensinde, og man skal være både investeringsvillig og dygtig for at kunne følge med. Neupart har anseelig viden og nyder stor respekt i markedet, så de bliver en vigtig del af vores sikkerhedsforretning fremadrettet," lyder det KMD's topchef, Eva Berneke.

I spidsen for ny afdeling

Det er planen, at hele det nuværende Neupart-selskab inden for de kommende måneder sklal blive til en helt ny og selvstændig afdeling i KMD - formodentlig under navnet 'KMD GRC' (Governance, Risc-management and Compliance) med Lars Neupart som direktør.

KMD har i forvejen en stor sikkerheds-afdeling med omkring 100 ansatte, som det nuværende Neupart nu skal sluses ind i.

"GRC kommer til at spille tæt sammen med de øvrige sikkerhedsafdelinger i KMD," siger Lars Neupart.

Det er netop dette område, som Neupart har specialiseret sig i - altså den del af sikkerheds-arbejdet, der fokuserer på den administrative del som compliance, beredskabs-planer, ledelsesmæssig fokus, awareness, politikker, kontrakt-styring og lignende.

"Vi har så overladt de teknologiske løsninger til andre leverandører. Men alle virksomheder har brug for begge dele, for det giver ingen mening at have gode teknologiske løsninger, hvis ikke man har styr på eksempelvis vedligehold og processerne omkring det. Her ser vi et rigtigt godt match mellem Neupart og KMD," siger Lars Neupart.

Ifølge ham betyder opkøbet, at sikkerheds-folkene nu kan komme ud til kunderne med en 'større kuffert,' der indeholder flere løsninger end tidligere.

"Der er en klar efterspørgsel blandt kunderne efter komplette løsninger, og det giver god mening og et langt mere balanceret syn på sikkerheden at kombinere de to ting," siger han.

Netop governance og håndteringen af it-sikkerheden kommer til at spille en endnu væsentligere rolle for mange virksomheder, når EU inden for en overskuelig fremtid indfører nye skrappe regler på området.

De vil blandt andet gøre det påkrævet, at virksomheder har nøje styr på alle deres data.

Det kan du læse mere om her: Ny skrap EU-datalov får konsekvenser for dig: Sådan kan du ruste din virksomhed

Henvendte sig selv

Opkøbet er kommet i stand, efter Lars Neupart selv henvendte sig til KMD i foråret. Siden er det gået stærkt.

"Vi havde observeret, at KMD mandede kraftigt op på sikkerhedsområdet i et par år og at selskabet har en meget ambitiøs sikkerheds-agenda, og vi var meget hurtigt enige om, at det var et godt fit," siger Lars Neupart.

Parterne vil ikke oplyse den pris, som KMD betaler for Neupart, der ejes af seks aktionærer, men Lars Neupart er godt tilfreds.

Selv siger Lars Neupart, at det ikke er pengene, der er drivkraften for ham.

"Jeg har altid brændt for it-sikkerhed og med denne aftale kan jeg måske komme til at fokusere mere på sikkerhed, da jeg kan slippe for nogle af de administrative pligter, der følger med det at være CEO," siger han.

Læs også:

"Jeg har været et dyrt bekendtskab for KMD, men jeg tænker også, at KMD har fået en del ud af det"

KMD har fuld skub i stor ombygning: Omsætning står i stampe - men indtjening vokser markant

Danske it-chefer: Her er vores sikkerhedsproblemer - og sådan løser vi dem

Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Ny skrap EU-datalov får konsekvenser for dig: Sådan kan du ruste din virksomhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere