Artikel top billede

Microsoft klar med Minecraft i helt ny Windows 10-udgave

Microsoft købte sidste år det populære spil Minecraft, som nu kommer i en Windows 10-version, optimeret til touch. Og Microsoft har mange planer med det kreative byggespil.

Minecraft kommer til Windows 10 i form af en Universal App i stil med de versioner, som findes på iOS og Android - blot med lidt flere funktioner.

Minecraft Windows 10 Edition kommer i en beta den 29 juli - samme dag som Windows 10 udkommer - som folk kan hente igennem Windows Store. Og det at der kommer et Minecraft til Windows Store var ikke forventet for blot et år siden.

Dengang var Markus "Notch" Persson, manden bag Minecaft, meget imod Windows 8, og han har endda udtalt, at han langt hellere ville have Minecraft til ikke at køre på Windows 8, end at have Minecraft i butikken. "Det kunne jo være, at nogle flere mennesker blev væk fra Windows 8 på den måde. "

Et år senere er Minecraft eget af Microsoft, og nu sker det altså: Minecraft i Windows Store.

Appen åbner op for styring via berøring til tablets, og en række andre funktioner, som du kan læse mere om her.

Hvis du allerede ejer desktop-versionen af Minecraft, så kan du gratis hente Windows 10-versionen. For alle andre koster Minecraft Windows 10 edition 10 dollars - cirka 60 kroner.

En af grundene til, at Microsoft opkøbte Minecraft var for at kunne fremvise spillet sammen med Microsofts kommende holografiske briller, HoloLens.

Læs også: Nu er det kommet frem: Derfor købte Microsoft Minecraft-selskab for 14 milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere