Artikel top billede

Ny OnePlus-telefon på vej - det her ved vi om den

Gentagne gange har det kinesiske firma bag den populære smartphone OnePlus One lagt op til en efterfølger, men har hver gang præsenteret noget andet. Men nu kommer der altså en OnePlus 2. Her er, hvad vi ved om telefonen.

Hele efteråret har det kinesiske firma OnePlus spillet på selskabets navn og den store interesse i en ny version af OnePlus-telefonen.

OnePlus har derfor lavet et hav af "Nu kommer vi snart med noget nyt"-overskrifter, hvilket hver gang har vist sig at være små nyheder, som intet har med OnePlus Two at gøre.

Vi er selv faldet for den her på Computerworld, hvilket vi ikke er bange for at indrømme. Godt spillet OnePlus.

Men denne gang er den god nok.

27. juli ser vi for første gang en ny OnePlus-telefon, som vil få det originale navn OnePlus 2.

Selv om telefonen ikke er lanceret endnu, har OnePlus været flink til at dele informationer om telefonen. Vi har samlet det, vi endnu ved samt et par rygter.

Prisen bliver under 450 dollars - 3.000 kroner
En af de helt store trækplastre ved OnePlus One-telefonen var, at du fik en telefon næsten på niveau med de dyre flagskibstelefoner - som ofte koster godt 5.000 kroner - men til mellem 2.100 og 2.500 kroner.

Og OnePlus lover også, at prisen på OnePlus 2 vil være fristende om end lidt højere end den første telefon. Pete Lau, CEO for OnePlus, har lovet, at OnePlus One ikke overstiger 450 dollar i pris, hvilket svarer til cirka 3.000 kroner.

Prisen kan dog sagtens blive lavere end det.

4 Gb RAM - og de hurtige af slagsen
Telefonen står til - lige som sidste års model - at blive udstyret med hardware, som er langt bedre end det, der normalt kendetegner telefoner i dette prisleje.

OnePlus One havde en Snapdragon 800-chip, som på det tidspunkt var en af de mest kraftige på markedet, og det er samme serie, som OnePlus 2 står til at få, nemlig en 810 processor, som både LG G4 og HTC One M9 har i sig - begge telefoner til over 5.000 kroner.

Derudover får telefonen også 4 Gb ram af arten LPDDR4, hvilket vil være sin første af sin slags.

Om en smartphone endnu har brug for 4Gb ram er diskutabelt, men ram-mængde spiller en stor rolle i, hvordan brugeroplevelsen opfattes.

Får USB C
Apples nye Macbook-computer blev den første computer med det nye USB C-stik, der er en ny form for USB-stik, som kun kan sættes i på én måde. Og det samme stik vil vi se i OnePlus 2. Stikket skulle give en hurtigere opladning og dataoverførsel.

Præsenteres igennem Virtual Reality
Telefonen bliver præsenteret igennem et presseevent, som du selv kan følge med i, men det bliver et lidt anderledes pressemøde.

OnePlus inviterer nemlig til VR-præsentation, hvor Virtual Reality-headset er nødvendige for at se pressemødet.

Lidt pudsigt, men også meget "OnePlus'sk" at forsøge at få opmærksomhed ved at gøre tingene lidt anderledes.

Fingerscanner
OnePlus fortæller, at OnePlus 2 vil få en fingerscanner til at låse telefonen op. iPhone og Samsungs telefoner anvender også fingerscannere.

Ifølge OnePlus skulle scanneren være hurtigere og virke bedre end scanneren på en iPhone, der ellers er blandt de bedste fingerscannere på markedet.

Rygte: Samme størrelse skærm - men med mindre kant
OnePlus One var en 5,5 tommer stor smartphone, hvilket for mange er en stor klods at have i lommen. OnePlus 2 ser ikke ud til at blive mindre, men der går rygter om, at der vil komme to forskellige størrelser af telefonen. Dette er dog kun rygter.

Hvad der ikke er rygter er, at Carl Pei, medstifter af OnePlus, har været ude og fortælle, at OnePlus 2's skærm har drillet udviklerne meget, og dens udseende har været ændret mange gange. Ligeledes går der rygter på, at kanten omkring skærmen på OnePlus 2 vil være langt mindre end på OnePlus One.

Der er også snak om både FullHD-opløsning og Quad-HD på niveau med Samsungs S6 og LG G4, men intet er bekræftet.

Du kan læse vores anmeldelse af OnePlus One her.

Læs også: Test: Super billig Motorola G giver meget telefon for pengene
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere