Artikel top billede

Ny OnePlus-telefon på vej - det her ved vi om den

Gentagne gange har det kinesiske firma bag den populære smartphone OnePlus One lagt op til en efterfølger, men har hver gang præsenteret noget andet. Men nu kommer der altså en OnePlus 2. Her er, hvad vi ved om telefonen.

Hele efteråret har det kinesiske firma OnePlus spillet på selskabets navn og den store interesse i en ny version af OnePlus-telefonen.

OnePlus har derfor lavet et hav af "Nu kommer vi snart med noget nyt"-overskrifter, hvilket hver gang har vist sig at være små nyheder, som intet har med OnePlus Two at gøre.

Vi er selv faldet for den her på Computerworld, hvilket vi ikke er bange for at indrømme. Godt spillet OnePlus.

Men denne gang er den god nok.

27. juli ser vi for første gang en ny OnePlus-telefon, som vil få det originale navn OnePlus 2.

Selv om telefonen ikke er lanceret endnu, har OnePlus været flink til at dele informationer om telefonen. Vi har samlet det, vi endnu ved samt et par rygter.

Prisen bliver under 450 dollars - 3.000 kroner
En af de helt store trækplastre ved OnePlus One-telefonen var, at du fik en telefon næsten på niveau med de dyre flagskibstelefoner - som ofte koster godt 5.000 kroner - men til mellem 2.100 og 2.500 kroner.

Og OnePlus lover også, at prisen på OnePlus 2 vil være fristende om end lidt højere end den første telefon. Pete Lau, CEO for OnePlus, har lovet, at OnePlus One ikke overstiger 450 dollar i pris, hvilket svarer til cirka 3.000 kroner.

Prisen kan dog sagtens blive lavere end det.

4 Gb RAM - og de hurtige af slagsen
Telefonen står til - lige som sidste års model - at blive udstyret med hardware, som er langt bedre end det, der normalt kendetegner telefoner i dette prisleje.

OnePlus One havde en Snapdragon 800-chip, som på det tidspunkt var en af de mest kraftige på markedet, og det er samme serie, som OnePlus 2 står til at få, nemlig en 810 processor, som både LG G4 og HTC One M9 har i sig - begge telefoner til over 5.000 kroner.

Derudover får telefonen også 4 Gb ram af arten LPDDR4, hvilket vil være sin første af sin slags.

Om en smartphone endnu har brug for 4Gb ram er diskutabelt, men ram-mængde spiller en stor rolle i, hvordan brugeroplevelsen opfattes.

Får USB C
Apples nye Macbook-computer blev den første computer med det nye USB C-stik, der er en ny form for USB-stik, som kun kan sættes i på én måde. Og det samme stik vil vi se i OnePlus 2. Stikket skulle give en hurtigere opladning og dataoverførsel.

Præsenteres igennem Virtual Reality
Telefonen bliver præsenteret igennem et presseevent, som du selv kan følge med i, men det bliver et lidt anderledes pressemøde.

OnePlus inviterer nemlig til VR-præsentation, hvor Virtual Reality-headset er nødvendige for at se pressemødet.

Lidt pudsigt, men også meget "OnePlus'sk" at forsøge at få opmærksomhed ved at gøre tingene lidt anderledes.

Fingerscanner
OnePlus fortæller, at OnePlus 2 vil få en fingerscanner til at låse telefonen op. iPhone og Samsungs telefoner anvender også fingerscannere.

Ifølge OnePlus skulle scanneren være hurtigere og virke bedre end scanneren på en iPhone, der ellers er blandt de bedste fingerscannere på markedet.

Rygte: Samme størrelse skærm - men med mindre kant
OnePlus One var en 5,5 tommer stor smartphone, hvilket for mange er en stor klods at have i lommen. OnePlus 2 ser ikke ud til at blive mindre, men der går rygter om, at der vil komme to forskellige størrelser af telefonen. Dette er dog kun rygter.

Hvad der ikke er rygter er, at Carl Pei, medstifter af OnePlus, har været ude og fortælle, at OnePlus 2's skærm har drillet udviklerne meget, og dens udseende har været ændret mange gange. Ligeledes går der rygter på, at kanten omkring skærmen på OnePlus 2 vil være langt mindre end på OnePlus One.

Der er også snak om både FullHD-opløsning og Quad-HD på niveau med Samsungs S6 og LG G4, men intet er bekræftet.

Du kan læse vores anmeldelse af OnePlus One her.

Læs også: Test: Super billig Motorola G giver meget telefon for pengene
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere