Artikel top billede

Uber: Bliver Tesla klar med en selvkørende bil, så køber vi dem allesammen

Den kontroversielle taxa-tjeneste Uber er klar til at købe alle de selvkørende biler, som Tesla kan producere.

Det kontroversielle taxa-selskab Uber har store planer for fremtiden, hvor selskabet sigter efter at blive den førende udbyder af transport-løsninger i verden.

Står det til det pengestærke selskab, der i dén grad har investorernes tillid, skal det blandt andet ske ved hjælp af lækre, selvkørende el-biler fra Tesla.

I hvert fald har Ubers topchef, Travis Kalanick, sagt til bestyrelsesmedlem i Tesla, Steve Jurvetson, at Uber fra 2020 vil købe alle de selvkørende biler, som Tesla overhovedet kan producere.

"Travis [Kalanick, red] har fornylig sagt til mig, at han vil købe hele den estimerede produktion på 500.000 biler, hvis Tesla stadig er uafhængig i 2020. Han har forsøgt at få fat i Elon [Musk, ejer af Tesla. Red], men han har aldrig ringet tilbage," lyder det fra Steve Jurvetson til Computerworlds amerikanske søstermedie.

Selvkørende biler fra 2020

Tesla har haft stor succes med selskabets lækre el-biler.

Du kan læse Computerworlds test af en Tesla her: Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Stifter og ejer Elon Musks plan er, at Tesla skal være klar med en selvkørende bil i 2020. Han har dog ikke sagt noget om, hvor mange biler, Tesla planlægger at kunne bygge om året.

Også Google og andre er langt fremme med at udvikle selvkørende biler, som der er store forventninger til, da de eksempelvis kan løse mange trængselsproblemer, fordi de vil kunne køre meget tæt uden at kollidere.

Steve Jurvetson fra Tesla siger, at farten nok bliver lav - omkring 40 kilometer i timen i by-områder - men at de til gengæld vil kunne køre meget mere effektivt og dermed vil kunne komme hurtigere og langt mere sikkert frem.

For et taxa-firma som Uber vil de selvkørende biler give god mening, i de i hvert fald indledningsvist mest vil give mening i by-områder, hvor taxa-branchen finder sit grundlag, mens taxa-firmaet altså vil kunne spare en chauffør væk.

Læs også:

Her er udfordringerne med selvkørende robotbiler i Danmark

Audi-chef: Vi har selvkørende biler om få år

Dur de overhovedet? Googles førerløse biler indblandet i en stribe uheld

Gik i vasken i sidste øjeblik: Så tæt var Google på at købe Tesla for 40 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Du skal opdatere nu: Linux-servere i Azure står pivåbne for alvorlige angreb via nyopdaget OMIGOD-sårbarhed
Du bør omgående patche fire alvorlige sårbarheder i Linux VM’ere i Microsofts Azure-cloud. Sårbarhederne findes i Open Management Infrastructure (OMI) og kaldes OMIGOD. Se her, hvad du skal gøre.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.