Artikel top billede

Uber: Bliver Tesla klar med en selvkørende bil, så køber vi dem allesammen

Den kontroversielle taxa-tjeneste Uber er klar til at købe alle de selvkørende biler, som Tesla kan producere.

Det kontroversielle taxa-selskab Uber har store planer for fremtiden, hvor selskabet sigter efter at blive den førende udbyder af transport-løsninger i verden.

Står det til det pengestærke selskab, der i dén grad har investorernes tillid, skal det blandt andet ske ved hjælp af lækre, selvkørende el-biler fra Tesla.

I hvert fald har Ubers topchef, Travis Kalanick, sagt til bestyrelsesmedlem i Tesla, Steve Jurvetson, at Uber fra 2020 vil købe alle de selvkørende biler, som Tesla overhovedet kan producere.

"Travis [Kalanick, red] har fornylig sagt til mig, at han vil købe hele den estimerede produktion på 500.000 biler, hvis Tesla stadig er uafhængig i 2020. Han har forsøgt at få fat i Elon [Musk, ejer af Tesla. Red], men han har aldrig ringet tilbage," lyder det fra Steve Jurvetson til Computerworlds amerikanske søstermedie.

Selvkørende biler fra 2020

Tesla har haft stor succes med selskabets lækre el-biler.

Du kan læse Computerworlds test af en Tesla her: Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Stifter og ejer Elon Musks plan er, at Tesla skal være klar med en selvkørende bil i 2020. Han har dog ikke sagt noget om, hvor mange biler, Tesla planlægger at kunne bygge om året.

Også Google og andre er langt fremme med at udvikle selvkørende biler, som der er store forventninger til, da de eksempelvis kan løse mange trængselsproblemer, fordi de vil kunne køre meget tæt uden at kollidere.

Steve Jurvetson fra Tesla siger, at farten nok bliver lav - omkring 40 kilometer i timen i by-områder - men at de til gengæld vil kunne køre meget mere effektivt og dermed vil kunne komme hurtigere og langt mere sikkert frem.

For et taxa-firma som Uber vil de selvkørende biler give god mening, i de i hvert fald indledningsvist mest vil give mening i by-områder, hvor taxa-branchen finder sit grundlag, mens taxa-firmaet altså vil kunne spare en chauffør væk.

Læs også:

Her er udfordringerne med selvkørende robotbiler i Danmark

Audi-chef: Vi har selvkørende biler om få år

Dur de overhovedet? Googles førerløse biler indblandet i en stribe uheld

Gik i vasken i sidste øjeblik: Så tæt var Google på at købe Tesla for 40 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere